امام رضا(ع) تشیع را از انزوا بیرون آورد

حجت الاسلام عبد خدایی با بیان اینکه مناظرات امام رضا(ع) راه و رسم گفتگو و تبادل آرا و عقاید را به جهان آموخت، گفت: امام هشتم(ع) موجب سرافرازی اسلام شد و تشیع را از انزوا بیرون آورد.

حجت الاسلام محمد هادی عبد خدایی، سفیر سابق ایران درواتیکان با بیان اینکه ائمه اطهار(ع) تواناترین افراد در پاسخگویی به شبهات بودند به خبرنگار شبستان در مشهد، گفت: نقطه اوج شبهات در عصر امام علی بن موسی الرضا(ع) بود که امام(ع) با دلایل محکم در برابر این شبهات ایستاد.


وی افزود: در زمان هارون الرشید حفقان شدید در بین شیعیان بوجود آمده بود و عده زیادی در زندان به سر می بردند و تعداد زیادی هم منزوی و مخفیانه زندگی می کردند ولی پس از آن امام رضا(ع) در زمان مامون و پذیرش ولایتعهدی تشیع را از انزوا بیرون آود.


این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه عمل کردن سیره علمی و عملی امام هشتم(ع) و ترویج فرهنگ رضوی در جامعه باعث رشد و تعالی آن می شود، تصریح کرد: امام رضا(ع) در دوران امامت خود ثابت کرد که ائمه شیعه شایستگی مقام مقدس امامت و خلافت پیامبر(ص) و رهبری امت اسلام را دارند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مناظرات امام رضا(ع) راه و رسم تبادل آرا و گفتگو را حتی به بیگانگان و مخالفان آموخت، اظهار داشت: مناظرات امام هشتم(ع) کلاس علم آموزی و تحقق اسلام در همه ادیان بود و مناظرات حضرت برای همه عظمت امام رضا(ع) به عنوان هشتمین امام شیعه روشن کرد.


وی افزود: علمای شیعه در عصر امام هشتم(ع) توانستند آزادانه دست به گسترش معارف تشیع بزنند و در این عصر حوزه های علمیه جان تازه ای گرفت و فرهنگ تشیع اشاعه خاصی در دنیا پیدا کرد و امام رضا(ع) با برهان قوی و استدلال های متین علمای ادیان و مذاهب دیگر را مجاب می کردند و در میان مسلمانان پاسخگوی بسیار قوی برای ترویج افکار و عقاید اسلامی در مقابل شبهادت اعتقادی بودند.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که حضرت رضا(ع) با توجه به احاطه بر علوم مختلف بر فضای علمی و فرهنگی عصر خویش تاثیر فراوان گذاشتند و توانستند جامعه اسلامی را برای عصرهای متمادی از فیض توانمندی های علمی خود بهره مند سازند، اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات امام هشتم(ع) که در هدایت فکری مسلمانان موثر بود؛ ایجاد فضای علمی مناسب برای ارایه طرح و نظرات و اندیشه های مخالفان بود.


وی افزود: با بررسی تاریج اسلام متوجه می شویم که پس از پیامبر اکرم(ص) بویژه در قرن دوم و سوم هجری و بازشدن دروازه های اسلام به سوی کشورهای خارجی و هم در داخل مسلمانان شبهات فراوانی پدید آمد و از خارج شبهات اعتقادی بسیاری در بین مسلمانان و کشور های اسلامی وارد شد.


حجت الاسلام عبد خدایی با بیان اینکه امام هشتم(ع) موجب سرافرازی اسلام شد و تشیع را از انزوا بیرون آورد، گفت: مناظرات امام رضا(ع) راه و رسم گفتگو و تبادل آرا و نظرات را به جهان آموخت.


وی اذعان داشت: کارآمدترین اقدام ثامن الحجج(ع) در وضعیت آن روز با توجه به آشفتگی های موجود، ترویج فرهنگ دینی و عقاید اصیل اسلامی با ارایه راهکارها و شناخت حق و باطل و معرفت شناختی در خصوص عقاید رایج و در راستای تثبیت عقاید حق بود.


تحقق عقاید اسلامی در بین ملل دیگر به برکت مناظرات امام هشتم(ع)

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اقدامات مامون برای سرکوبی شیعیان و امام رضا(ع) گفت: مامون زمانی شور و اشتیاق مردم نسبت به امام و اعتبار بی‌همتای امام را در میان ایشان می‌دید می‌خواست تا این قداست و اعتبار را خدشه‌دار سازد و از جمله کارهایی که برای رسیدن به این هدف انجام داد تشکیل جلسات مناظره‌ای بین امام و دانشمندان علوم مختلف از سراسر دنیا بود تا آنها با امام به بحث بپردازند، شاید بتوانند امام را از نظر علمی شکست داده و وجهه علمی امام را زیر سوال ببرند.


وی با اشاره به اینکه حتی مامون درباره علم و تقوی امام رضا(ع) اقرار کرده بود که هرچه کاوش کرده ام کسی را مانند امام رضا(ع) از نظر غنی بودن در علم و تقوی نیافتم، تصریح کرد: مناظرات امام علاوه بر اینکه چراغ هدایت مسلمانان است جنبه بین المللی پیدا کرده است و امروز تحقق عقاید اسلامی در بین ملل دیگر هم به برکت مناظرات امام هشتم(ع) لمس می شود.


شایان ذکر است، دهه کرامت دهه اول ماه ذی‌العقده است و آغازش با ولادت حضرت معصومه (ع) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسی‌الرضا(ع) است که این دهه یادآور بسیاری از مطالب عالی و مفاهیم بلند و سازنده و ارزشمنداست.

 

پایان پیام/

کد خبر 73119

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha