رشد ۲.۸۵ درصدی نرخ باسوادی در ایران/نرخ باسوادی در جهان یک درصد رشد داشته است

معاون وزیر و رییس نهضت سوادآموزی کشور با بیان اینکه طی سال های ۹۱ تا ۹۵ نرخ باسوادی کشور ۲.۸۵ درصد رشد داشته، گفت: طی این مدت قریب به یک و نیم میلیون نفر از آمار بی سوادان کشور کاسته شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ علی باقرزاده فاروجی، معاون وزیر و رییس نهضت سوادآموزی کشور امروز سه شنبه (10 مهرماه) در همایش مشترک شورای پشتیبانی سوادآموزی استان و شهرستان ها، یکی از تفاوت هایی که در روند ریشه کنی بی سوادی در کشورها حائز توجه است را تفاوت بین نگاه مدیران دانست و گفت: خوشبختانه در نگاه مدیران ما دغدغه ریشه کنی بی سوادی وجود دارد.

 

وی با اشاره به اینکه طی پنج سال گذشته 414 جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی با حضور استانداران و یا معاونان در مراکز استان ها برگزار شده است، افزود: در این جلسات بیش از دوهزارو 360 تصمیم گرفته شده است.

 

باقرزاده فاروجی، با بیان اینکه طی سال های 91 تا 95 نرخ باسوادی کشور 2.85 درصد رشد داشته است و قریب به یک و نیم میلیون نفر از آمار بی سوادان کشور کاسته شده، اظهارداشت: این در حالی است که طی سال های 86 تا 90 رشد باسوادی کشور دو دهم درصد بوده است.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: طی سال های 85 تا 90 متاسفانه 12 استان از جمله خراسان شمالی با افزایش بی سوادی مواجه بودند و این در حالی است که طی پنج سال گذشته یعنی از سال 91 تا 95، در تمام استان ها با کاهش نرخ بی سوادی از لحاظ تعداد بی سوادان روبه رو هستیم.

 

وی با بیان اینکه طبق آخرین داده‌های بین‌المللی از سال 2000 تا سال 2015 و طی 15 سال نرخ باسوادی جهان یک درصد شده داشته و تعداد بی سوادان ثابت مانده است، افزود: بر اساس سندی که یونسکو منتشر کرده بود در سال 2000 تعداد 800 میلیون بی سواد در جهان بود و الان این رقم به 750 میلیون نفر رسیده است.

 

رییس نهضت سوادآموزی کشور، با بیان اینکه توانمند کردن مردم هیچ راهی به جز آموزش ندارد، بیان کرد: طبق پژوهشی که دو اقتصاددان در این حوزه انجام داده و موفق به دریافت جایزه نوبل شده اند، بازگشت سرمایه ای که در بخش آموزش عمومی هزینه شده، بیشتر از سایر حوزه هاست.

 

وی به اختصاص یک سوم بودجه آموزشی برخی کشورها در حوزه آموزش ابتدایی اشاره کرد و گفت: اساسا کشورهایی در برنامه ریشه کنی بی سوادی موفق بوده اند که در بخش آموزش ابتدایی سرمایه گذاری کرده اند.

 

رییس نهضت سوادآموزی کشور با اشاره به فاصله نرخ باسوادی زنان عشایر، روستایی و ترکمن با میانگین کشوری از مسئولان مربوطه خواست طرحی را در همین حوزه آماده و به سازمان ارسال کنند و ادامه داد: ما در مرکز هم تلاش می کنیم حمایت های لازم در راستای پشتیبانی از این طرح برای باسواد کردن بانوان و دختران ترکمن و عشایر و روستایی را انجام دهیم.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به اینکه هدف ما در سوادآموزی صرفا خواندن و نوشتن نیست و تلاش داریم این مفهوم را تغییر دهیم، بر اهمیت موضوع یادگیری تأکید کرد و گفت: یکی از مولفه های جدید قدرت، توانایی حل پایدار مسائل است که یادگیری مهم ترین شاخصه تحقق این مهم است.

 

باقرزاده فاروجی همچنین ضمن تقدیر از تلاش اعضای شورای پشتیبانی سوادآموزی از کسب رتبه اول در پیشرفت و ارتقاء سواد در نشست یونسکو در فرانسه خبر داده و این افتخار را ماحصل تلاش همه خدمت گزاران سوادآموزی در کشور دانست.

 

در ادامه این مراسم از 14 دستگاه برتر استانی و 18 دستگاه برتر شهرستانی در حوزه ترویج سوادآموزی تجلیل شد.

 

 

کد خبر 731281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha