مقابله با اعتیاد فقط با فعالیت تیمی ممکن است

بهروزنیا گفت: درمان و مقابله با اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی تنها با فعالیت یک تیم متشکل از خود فرد، خانواده و تیم درمانی ممکن می‌شود و ما باید پیشگیری این حوزه را از مجامع آموزش‌پذیر مانند مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه‌ها آغاز کنیم .

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر، «منیره بهروزنیا» گفت: علت اصلی بروز برخی از مشکلات جامعه تنزل سرمایه‌های اجتماعی است و اگر در شرایطی سرمایه اجتماعی تنزل پیدا کند گروه‌هایی از جامعه آسیب می‌بینند و راه برای ظهور برخی از مشکلات و اعتیاد باز می‌شود.


استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه علت موفقیت برخی از گروه‌ها در حل موضوع اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی، توجه به مفهوم مشارکت و اجتماعی‌سازی است، اظهار داشت: به طور کلی برنامه‌های این حوزه باید به سمت جامعه هدف، مردم، جوانان، محلات و روستاها سوق داده شود.


این استاد جامعه‌شناسی شهری تصریح کرد: مساله اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی پروسه درمانی فوق‌العاده سنگینی دارد که با تامل در این مسئله درمی‌یابیم که پیشگیری در این حوزه بسیار بهتر از درمان است؛ زیرا بیماری اعتیاد به سبب ایجاد اختلال در سلول‌های مغزی یک بیماری صعب‌العلاج شناخته می‌شود، به ویژه اگر این اتفاقات بر اثر استعمال مواد مخدر صنعتی برجای بماند.


وی ادامه داد: در همین راستا دولت باید بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی متمرکز شود تا از طریق آن، نسل جوان و خانواده‌ها نسبت به پیامدهای زیانبار مواد خانمانسوز آگاه شوند.


به گفته بهروزنیا، بدون تردید امروز تنها راه علاج جامعه از اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی انجام اقدامات پیشگیرانه است که همه اقشار، صنوف  و ادارات و نهادها باید براي آن، برنامه داشته و مشارکت کنند.


وی با اشاره به اینکه تاکنون در رويكرد اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر در جامعه کوتاهی شده است، خاطرنشان کرد: برای نهادینه شدن اين رويكرد در جامعه، همه باید پای کار بیایند و احساس مسئولیت کنند.

این استاد دانشگاه افزود: این مواد مخدر صنعتی و شیمیایی نسل جوان و خانواده‌ها را تهدید می‌کنند که ضرورت دارد ظرفیت‌ها و سرمایه‌های اجتماعی شامل معلمان، نخبگان، روحانیان، هنرمندان، رسانه‌ها و سایر گروه‌های جامعه، زمینه را برای تحقق این امر بکار گيرند.


بهروزنیا، در پايان حمایت از سمن‌های توانمند و فعال در زمینه‌های مختلف برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را مهم دانست و گفت: توجه به دوره‌های توانمندسازی و آموزش سازمان‌های مردم‌نهاد برای افزایش نقش‌آفرینی آنها و تقویت مشارکت‌های مردمی ضروری است.

 

 

کد خبر 731317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha