«مجید ابهری» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به ناامنی های روانی موجود در جامعه گفت: امنیت روانی یکی از ضروری ترین ابزارهای رشد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است که در پرتو آن می توان توانمندی های یک جامعه را رونق بخشید.
این آسيب شناس اجتماعي و متخصص علوم رفتاري بیان کرد: متاسفانه در روزهای اخیر در فضای مجازی و توسط شبکه های ماهواره ای امنیت روانی جامعه نشانه گرفته شده است و شبکه های داخلی نیز با تکرار ادعاهای این گونه رسانه ها به ناامنی فکری و روحی جامعه دامن می زنند.
ابهری تصریح کرد: خرید بیش از نیاز، انبارسازی، احتکار و هجوم های بی جهت برای خرید اقلامی که ضرورت چندانی ندارند، تکرار شایعات گرانی همچنین احتکار و انبارسازی توسط بعضی از انبارداران و تولیدکنندگان با هدف تکلیف دلار و ایجاد ناامنی در جامعه موجب شده اقشار کم درآمد و بازنشسته دچار اضطراب و ناامنی روحی شوند.
وی تصریح کرد: افزایش ساعتی قیمت کالاها باعث می شود افراد هنگام خرید مایحتاج اقدام به افزایش تقاضا و ایجاد تقاضای کاذب بکند. این ناامنی روانی متاسفانه با بعضی از حرف ها و رفتارهای دولتمردان پررنگ تر شده و از آنجا که هیچکس به عنوان دلداری و امن سازی جامعه اقدامی مثبت انجام نمی دهد جامعه به سراشیبی قحطی کاذب و تقویت شایعات افتاده است.
وی اظهار کرد: دولتمردان، رسانه ها و نهادهای امنیتی و قضایی ضمن شناسایی و مقابله با شبکه های ایجاد ناامنی و احتکار و مجازات های سنگین برای این گونه افراد باید اعتماد اجتماعی را به جامعه بازگردانند وگرنه با کاهش سرمایه های اجتماعی جامعه دچار تزلزل روانی شده و آثار و عوارض مخفی آن مستقیما به مردم و دولت باز خواهد گشت.
ابهری خاطرنشان کرد: اینگونه رفتارهای منفی باعث بروز گرانی کاذب و آسیب های اجتماعی از قبیل ترک تحصیل، افسردگی، تشنج های خانوادگی، افزایش آمار طلاق، اضطراب اجتماعی شده و اقشار کم درآمد و زیر خط فقر مطلق اصلی ترین قربانیان این آسیب ها هستند.
نظر شما