به گزارش خبرگزاری شبستان، حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش، امروز در حاشیه دومین همایش فرهنگیاران پلیس، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسش خبرنگار شبستان، مبنی بر چرایی ضعف آموزش در زبان عربی و انگلیسی در میان دانش آموزان بعد از گذشت شش سال تحصیلی گفت: این موضوع را در قالب «برنامه درسی ملی» در دست بررسی دارند و با تصویب این برنامه، هم محتوای کتب و هم روشهای تدریس از جمله در آموزش زبان تغییر میکند.
وی با بیان اینکه اصل مشکل آموزش زبان های خارجی را قبول دارم، افزود: اما باید دید که میزان نیاز دانشآموزان به زبان چقدر است و آن را تعریف کرد؛ البته شاید یکی از اشکالات ما این است که به جای «مکالمه» به «گرامر» (دستور زبان) توجه داریم.
حاجیبابایی با اشاره به پیشبینی افزایش هنرجویان هنرستانها در سال تحصیلی جدید اظهار کرد: سعی ما این است که میان رشتههای علوم انسانی، ریاضی و تجربی تعادل ایجاد کنیم که در این رابطه کارهایی انجام شده است و آمار و ارقام آن باید جمعبندی شود، آمار سال جدید هنوز به دست ما نرسیده است.
حاجی بابایی پیرامون تصویب اساسنامه دانشگاه ویژه فرهنگیان اظهار کرد: هفته گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گرفته شد که این اساسنامه به صورت بند به بند در شورای معین بررسی و تصویب شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به باید برای این دانشگاه از طریق آزمون سراسری دانشجو بگیریم، تصریح کرد: به همین جهت جذب دانشجو در نیمسال دوم تحصیلی امسال منتفی بوده و اگر قرار است در آزمون ظرفیتی را اختصاص دهیم، باید برای اول مهر سال بعد اختصاص یابد که تمام توان خود را نیز برای این مسئله به کار گرفتهایم.
حاجی بابایی ادامه داد: مجوز جذب 15 هزار دانشجو در دانشگاه ویژه فرهنگیان را برای مهر 91 گرفتهایم و احتمال دارد این تعداد افزایش یابد ،اما منتظریم اساسنامه دانشگاه نهایی شود؛ در هر صورت تعریف «هیئت علمی» برای دانشگاه ویژه فرهنگیان قطعی است و تمام قوانین دانشگاههای دیگر در این دانشگاه نیز اجرا میشود.
رتبه همتراز هیئت علمی برای معلمان نباید "توقع" شود
وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره احتمال تعیین رتبه همتراز هیئت علمی برای معلمان دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری تأکید کرد: این موضوع مربوط به قانون مدیریت خدمات کشوری است و در دست ما نیست البته ما نیز علاقهمندیم تا به کسانی که از سطح دانش بیشتری برخوردارند توجه بیشتری کنیم اما برای این کار باید بتوانیم قانون را تغییر دهیم.
حاجی بابایی افزود: این مسئله را دنبال میکنیم اما نباید منجر به یک توقع شود که ماه بعد مجدداً بپرسند که «پیگیریها به کجا رسید؟» این به طور کلی جزء برنامههای ما محسوب میشود که هر موضوعی را که برای ارتقا آموزش و پرورش مفید است، دنبال کنیم.
دیر یا زود شدن پول شیر مهم نیست
وی همچنین با اشاره به اختصاص 65 میلیارد تومان برای پرداخت بدهی این وزارتخانه به کارخانههای شیر، تأکید کرد: مشکلی برای تأمین اعتبار شیر مدارس در سال جدید نداریم و باید برنامه را تنظیم کنند؛ در این رابطه یک ماه زودتر یا دیرتر مهم نیست بلکه مهم این است که تعداد نوبتهای توزیع شیر رعایت شود.
وزیر آموزش و پرورش همچنین از اختصاص 20 میلیارد تومان در یک مرحله و یک اعتبار استانی دیگر در مراحل اخیر برای تجهیز مدارس انتقالیافته به نوبت صبح خبر داد.
دلیل عدم تحقق وعدهها برای 5 برابر شدن سرانه دانشآموزان استثنایی
حاجیبابایی در پاسخ به پرسشی در رابطه با دو برابر شدن سرانه دانشآموزان استثنایی با وجود وعدههای قبلی برای 5 برابر شدن این سرانه تصریح کرد: سرانه فقط آن پولی نیست که در اختیار مدیر مدرسه قرار میگیرد بلکه میزان هزینهای است که به طور کلی برای هر دانشآموز اختصاص مییابد.
وی افزود: در حال حاضر حدود 70 هزار دانشآموز استثنایی و 25 هزار کارمند و معلم برای آنها داریم؛ در صورتی که اگر این 25 هزار کارمند در مدارس عادی به کار گرفته شوند، در عمل هزینهای که انجام میشود از 7 برابر هم عبور میکند اما در عین حال کمکهای ویژهای به این مدارس میشود و در طول 20 ماه گذشته نیز حدود 2 هزار و 700 معلم به این مدارس اضافه شده است و در شهر تهران هم فضاهای جدیدی از جمله ساختمان سازمان آموزش و پرورش استثنایی را برای آنها فراهم کردهایم.
گفتنی است؛ همایش فرهنگیاران پلیس شنبه (16 مهر) در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد.
نظر شما