به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر یعقوب مهندس، مدیر کل دامپزشکی فارس امروز (15 مهر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه قربانی کردن دام در خیابان حتی برای مراسم معنوی و دینی هم ممنوع است و باید کشتارگاه ها ورود پیدا کنند و نیاز مردم را جمع آوری کرده و با نیت آنان کشتار را انجام دهند، گفت: هرگونه ساخت و ساز کشتارگاه و تجهیز آن به عهده بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه یک کشتارگاه بهداشتی استاندارد در حوزه شیراز، مرودشت، اقلید و کازرون داریم که متاسفانه کشتارگاه اقلید به خاطر عدم مدیریت مناسب و حرفه ای تعطیل شده است، اظهارداشت: اکثر شهرستان ها، کشتارگاه ها شرایط بهداشتی سالم ندارند اما نظارت بهداشتی در آن شکل می گیرد و گوشت های حاصل از این کشتارگاه ها، مشکل انتقال بیماری دامی به انسان نداشته و این گوشت ماندگاری ندارد و اکثر این کشتارگاه ها مشکل زیست محیطی دارند.
دکتر مهندس با تاکید بر اینکه همکاران ما در کشتارگاه بازدید و نظارت را انجام می دهند و اجازه ورود لاشه بهداشتی به بازار را نمی دهند، یادآور شد: در 6 ماه، 30 میلیون و 68 هزار و 688 قطعه طیور کشتار شده که از این تعداد 212 هزار و 42 قطعه معادل حدود 400 کیلوگرم به خاطر مسائل بهداشتی ضبط شده است.
مدیر کل دامپزشکی فارس با یادآوری این مطلب که تعداد 103 هزار و 233 هزار راس گوسفند و بره، تعداد 200 هزار و 451 راس بز و بزغاله، گاو و گوساله 22 هزار و 576 راس، گاومیش 54 راس و شترمرغ 402 راس ذبح شده است، افزود: در این مدت 6 ماهه گذشته 784 نفر شتر ذبح شده است و در این مدت66 تن گوشت نامرغوب در کشتارگاه ها وجود داشت که اجازه ورود به بازار مصرف را نگرفت و در بازرسی قبل از کشتار، اگر دام سرحال نباشد کارشناسان ما، اجازه ذبح نمی دهند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تعداد بازدید 51 هزار و 88 بازدید انجام و تعداد یک هزار و 849 تعداد موارد غیربهداشتی کشف شده است، اضافه کرد: تعداد موارد نمونه برداری یک هزار و 178 مورد بوده که 192 مورد به مراجع قضایی ارجاع شده که نزدیک به 61 هزار کیلوگرم لاشه غیربهداشتی معدوم شد.
به گفته دکتر مهندس، بر سر 2 راهی سختی قرار داریم و برخی اوقات تحت فشار هستیم اما بهترین گزینه را انتخاب می کنیم، به طور مثال زمانی که 22 راس گاو مسموم ذبح می شود و ما آن را معدوم می کنیم، بین سرمایه یک نفر و سلامتی مردم، دومی را انتخاب می کنیم.
مدیر کل دامپزشکی فارس با اشاره به اینکه معدوم سازی گوشت های نامرغوب با دستور واحد قضایی شکل می گیرد، افزود: جمع میزان گوشتی که در بازرسی ها معدوم شده 60 هزار و 970 کیلوگرم است.
وی با تاکید بر اینکه در نخستین بازدیدها، ضمن معدوم سازی گوشت از مسئول کشتارگاه تعهد گرفته می شود و اگر مجدد این اتفاق بیفتد با دستور قضایی پلمپ می شود، افزود: در 6 ماهه اول سال 97 تعداد سه میلیون و 780 هزار واکسن PPR، 2 میلیون و 640 هزار واکسن آبله، یک هزار و 823 واکسن شارین، پنج هزار و 800 واکسن هاری، 158 هزار واکسن تب برفکی گاو، یک میایون و 173 هزار تب برفکی گوسفند و بز، 367 هزار واکسن Rev1، 57 هزار واکسن RB51 Rd و 16 هزار واکسن RB51 Fd زده شده است.
دکتر مهندس در ادامه با اشاره به بیماری های مشترک دام و انسان، هم افزود: برای بیماری «مشمشه» تعداد یک هزار و 600 تست گرفته شد که هیچ کدام مثبت نشدند، این درحالی است که برای بیماری های «بروسلوز» و «سل» به ترتیب 20 هزار و 25 هزار تست گرفته شد که به ترتیب 32 و هشت مورد مثبت شد.
نظر شما