به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین موسیپور امروز(16مهر)در حاشیه رونمایی از 306 سکه دوره هخامنشی که به تازگی از یک گروه قاچاقچی در قم کشف شده است، ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای نیروی انتظامی و ادارهکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان در کشف این محموله و گنجینه تاریخی، با بیان اینکه قم در طول تاریخ مرکز ارتباطات و تبادل فرهنگی بوده است، اظهار داشت: قم علاوه بر اینکه در طول تاریخ اسلام مرکز فقاهت، معنویت و دینمداری بوده، در تاریخ قبل از اسلام نیز پیشینه درخشانی دارد و گنجینههای عظیم تاریخی در دل خاک آن نهفته است.
وی با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی قم، تاریخ را هویت و ریشه هر ملتی دانست و تصریح کرد: تاریخ چراغ راه آینده و مایه عبرت همه انسانها است.
استاندار قم با تاکید بر ضرورت آشنایی مردم با پیشینه تاریخی و تمدن کهن ایران، ایجاد موزه بینالمللی در قم را ضروری دانست.
حجتالاسلام والمسلمین موسیپور اظهار داشت: سکههای کشفشده از سارقان تاریخ و میراث این ملت، مجموعه منحصر به فرد سکههای نقره هخامنشی است که تاکنون به دست آمده و پیشینه و جایگاه تمدنی ایران و قم را به خوبی نمایان میسازد.
استاندار قم همچنین با اشاره به قدمت تاریخی تپه قلیدرویش قم، خواستار تلاش جدی مسئولان برای تکمیل مطالعات این تپه 7 هزار ساله شد.
گفتنی است، مجموعه 306 سکه کشف شده متعلق به شش دوره هخامنشی بوده و جزء اولین سکههای ضربشده در ایران میباشد.
ضرب این سکهها از دوره داریوش اول و در سال 520 قبل از میلاد آغاز شده و از ویژگیهای منحصربفرد آن ضرب علائم ضرابخانه و نقش پادشاه در پشت و روی این سکهها است.
از این مجموعه 53 سکه متعلق به دوره داریوش اول، 50 سکه دوره خشایارشاه، 23 سکه دوره اردشیر اول، 24 سکه دوره داریوش دوم، 8 سکه دوره اردشیر سوم و 124 سکه متعلق به دوره داریوش سوم میباشد.
پایان پیام/
نظر شما