به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از ستاد اطلاع رسانی کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، در این سمینار که با چهره های علمی و فرهنگی، حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه ها، اقشار مختلف و پیروان ادیان و مذاهب مختلف در مجتمع الزهرا(ع) «ماجونگا» برگزار شد، شش تن از چهره های برجسته علمی فرهنگی کشورهای هندوستان، پاکستان و ماداگاسکار پیرامون سیره علمی، عرفانی و اخلاقی امام سجاد(ع)، قرآن در صحیفه و ادعیه صحیفه سجادیه به ایراد سخن پرداختند.
حجت الاسلام «سید مرتضی رضوی» از علمای کشور پاکستان در این سمینار ضمن تسلیت ایام شهادت علی بن الحسین(ع)، به تشریح فلسفه قیام عاشورایی سرور و سالار شهیدان و نقش امام سجاد(ع) و عمه بزرگوارشان حضرت زینب(س) در حفظ، پاسداری و انتقال فرهنگ عاشورا پرداخت.
وی بیماری امام سجاد(ع) در واقعه جانسوز کربلا را حکمت و مشیعت الهی برای استمرار امامت و ولایت دانست و یادآور شد: دشمن تا کشتن امام سجاد(ع) در عصر عاشورا پیش رفت اما با ورود حضرت زینب(س)، این خظر برطرف شد.
این عالم برجسته پاکستانی با اشاره به اینکه دشمن در کربلا به دنبال از بین بردن امامت بود و گمان می کرد امام یعد از سالار شهیدان، حضرت علی اکبر(ع) است و پس از به شهادت رساندن آن حضرت، خود را پیروز در ماجرا می دید، افزود: اما سخنرانی شجاعانه امام سجاد(ع) در مجلس شام، نشان داد که امام بعد از سیدالشهدا، امامد زین العابدین(ع) است.
وی خاطرنشان کرد: سخنرانی امام سجاد(ع) به همراه خطبه تاریخی حضرت زینب(س) در همان مجلس شام، مردم خفته را بیدار کرد و پایه های حکومت ظلم و جور یزید را به لرزه درآورد.
حجت الاسلام «شیخ بوالدین»، مدیر مدرسه ثقلین کشور ماداگاسکار نیز به شیوه های مبارزاتی امام سجاد(ع) اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط سخت و خفقانی که حکام ظالم بنی امیه در دوران امام سجاد(ع) بوجود آورده بودند، آن حضرت از شیوه «بکا» و «دعا» برای بیان مصائب و حقانیت اهل بیت(ع) و افشاگری جنایات یزیدیان بهره می گرفت.
وی یادآور شد: آن حضرت با دیدن آب و یا کودکان یتیم و افراد مظلوم، شروع به گریه کردن می کرد و در جواب کسانی که دلیل گریه کردنش را می پرسیدند ، ماجرای کربلا و مصائب اهل بیت و ظلم یزید را بیان می فرمود.
حجت الاسلام «ظهور مهوی» از علمای به نام کشور هندوستان نیز به نقش امام سجاد(ع) در فراهم نمودن زیرساخت های لازم برای کلاس های درس امام باقر(ع) و امام صادق(ع) اشاره و اظهار کرد: آن حضرت با خرید بردگان و تربیت آنها، پروژه مهم کادرسازی را به بهترین شکل اجرا نمود.
وی دستگیری از نیازمندان و فقرا و ایتام را یکی از خصلت های مهم سیدالساجدین(ع) برشمرد و افزود: آن حضرت نسبت به بهبود وضع زندگی فقرا و ستمدیدگان، اهتمام فراوانی داشت و چنان بر این کار مداومت می ورزید که آثار حمل طعام برای فقرا، بر روی جسم مبارکشان باقی مانده بود.
حجت الاسلام «شیخ احمدبن سعید»، امام مسجد الزهرا(س) شهر «آنتاناناریوو» پایتخت مادگاسکار نیز با اشاره به علم امام سجاد(ع)، بیان کرد: از فضائل و مناقب بارز ائمه اطهار(ع) ازجمله امام سجاد(ع) علم گسترده است که از آن به «علم لدنی» تعبیر می شود.
وی افزود: از این رو یکی از ویژگی های ممتاز آن حضرت، احاطه علمی ایشان به اصول اعتقادی و احکام اسلامی بود، به گونه ای که در مقابل هر سؤالی که از او می شد، پاسخی دقیق و اعجاب انگیز، بیان می نمود. این ویژگی منحصر به فرد، دانشمندان دیگر مذاهب را به تحسین و اعجاب واداشته بود.
حجت الاسلام و المسلمین«شیخ مصطفی»، مدیر مدرسه المنتظر(عج) کشور ماداگاسکار نیز در معرفی صحیفه سجادیه گفت: این کتاب ارزشمند، چکیده ای از تلاش و رنجی است که امام سجاد(ع) بر جان مبارک خویش تحمیل کرد و راه های منتهی به نور حقیقت را در مضامین بلند این کتاب و بیانات دعاگونه آن به بشریت نشان داد.
وی افزود: اهمیت صحیفه سجادیه از آنجاست که امام معصومی همچون حضرت سجاد(ع) با خدای خویش با این دعاها راز و نیاز و نیایش میکرده است.
مدیر مدرسه المنتظر(عج) کشور ماداگاسکار عنوان کرد: صحیفه سجادیه که از آن به «زبور آل محمد» نیز یاد میکنند، هم از نظر گوینده و هم از نظر مخاطب (که پروردگار است) از ویژگی خاصی برخوردار است.
سمینار علمی«امام سجاد(ع)، قرآن، صحیفه سجادیه و سیره اخلاقی آن حضرت» که «علی عثمان»، کنسول سابق کشور «کومور» در ماداگاسکار یکی از مهمانان ویژه آن بود با اهدا یک جلد کلام الله مجید به همه شرکت کنندگان به کار خود پایان داد.
برنامه های بخش بین الملل هشتمین کنگره بین المللی امام سجاد(ع) در قالب همایش، نشست های علمی تخصصی و سمینارها از پنجم محرم در ۲۶ کشور از پنج قاره جهان ازجمله هلند، اکوادر، ماداگاسکار، استرالیا، میانمار، آرژانتین، هندوستان، افغانستان و پاکستان برگزار شده است.
گفتنی است؛ هشتمین کنگره بینالمللی امام سجاد (ع) امروز چهارشنبه(11 مهر) مصادف با 23 محرم با حضور اندیشمندان مسلمان و سایر ادیان از سوی دبیرخانه کانون های مساجدهرمزگان و با حمایت دفتر نماینده ولی فقیه در استان و استانداری هرمزگان، ستاد عالی کانون های مساجد کشور و سایر نهادهای فرهنگی و به میزبانی استان هرمزگان در بندرعباس برگزار شد.
نظر شما