مومن علت شکست را در درون خود جستجو  می‌کند

آیت‌الله صدیقی گفت: مومن واقعی علت شکست‌ها را در خود جستجو کرده و با اعتماد و یاری خواستن از خدا شکست را به فرصت تبدیل می‌کند درباره مشکلات اقتصادی و بیکاری هم باید چنین رفتار کنیم.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله کاظم صدیقی در جلسه درس اخلاق که در مسجد جامع ازگل برگزار شد، با طرح این سوال که از کجا بدانیم مومن هستیم، گفت: از جلمه سوره‌هایی که شاخص‌های مومنان را بیان کرده سوره حجرات است.

امام جمعه موقت تهران و تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) با اشاره به آیات پایانی سوره حجرات عنوان کرد: مومنان کسانی هستند که ایمان واقعی، آگاهی، پذیرش فکری و قلبی دارند.

آیت‌الله صدیقی با بیان اینکه تنهاعلم داشتن نسبت به علوم دینی برای انسان ایمان نیست، اظهار داشت: شیطان علم داشت اما چون ایمان نداشت از درگاه الهی رانده شد.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه ادب در ایمان انسان نقش دارد، خاطرنشان کرد: شیطان هنجارشکن و بی‌ادب بود تقصیر را به خداوند نسبت داد اما آدم وقتی گناه کرد تقصیر را در وجود خود جستجو کرده توبه کرد؛ امروز هم اگر ما درست تحلیل کنیم بیکاری و مشکلات اقتصادی ناشی از خودمان است.

تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) با بیان اینکه مومن علت شکست‌ها را در خود جستجو می‌کند، ابراز کرد: وقتی مومن اشکال را در خود جستجو کرد با اعتماد به خدا به سوی او بازمی‌گردد و شکست را به فرصت تبدیل می‌کند بنابراین هیچ‌گاه دچار یاس و ناامیدی نمی‌شود.

وی با اشاره به بی‌انتها بودن عفو و قدرت الهی، گفت: چرا در حالی که مسوولان به وظیفه خود درست عمل نمی‌کنند مردم هم احتکار کرده و قیمت‌ها را بالا برده و به یکدیگر ظلم می‌کنند در حالی که روزی به  دست خداوند است.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه تقوا کلیدی است که درهای رحمت الهی را باز می‌کند، ابراز کرد: اگر تقوا کنید خداوند از جایی که فکر نمی‌کنید به شما روزی می‌دهد، انسان هرچقدر هم باهوش و عاقل باشد اگر خداوند او را حمایت نکند سقوط کرده و نابود خواهد شد؛ اما اگر محبت خود را به خداوند نشان دهد پشتیبان و پناه او خداوند خواهد بود.

آیت‌الله صدیقی با بیان اینکه ائمه معصومین(ع) با اینکه عناصر عرش الهی بودند هیچ غرور و تکبری مقابل خداوند نداشتند، گفت: در خلوت با خداوند به گناهان خود اعتراف کرده و توبه کنیم تا به یاری او به ساحل نجات برسیم، ازخودراضی بودن برای کسی مشکلی را حل نمی‌کند.

تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) با بیان اینکه قرآن ایمان را به دو بخش مستقر و مستودع تقسیم می‌کند، عنوان کرد: ایمان مستقر ایمانی است که با هیچ چیزی تکان نمی‌خورد و همواره محکم و مستحکم پابرجاست اما ایمان مستودع در واقع ودیعه و موقتی است که صاحب آن برای مردم نقش بازی کرده و پس از مدتی ایمان خود را کنار می‌گذارد.

وی با تاکید بر اینکه صرف علم و اقرار زبانی برای ایمان کافی نیست، بیان داشت: شیطان نسبت به خداوند و قیامت علم و اقرار زبانی داشت اما از گمراهان بوده و منشا گمراهی دیگران شد.

آیت‌الله صدیقی با بیان اینکه باور و عقیده قلبی لازمه ایمان است، گفت: ایمان اعتقاد قلبی، عمل به ارکان و اقرار به زبان است که هر کدام نباشد ایمان کامل نیست، مومن کسی است که ایمان او ریشه عمیق داشته باشد و همچون کوه با هر تندبادی تکان نخورد.

امام جمعه موقت تهران در پایان خاطرنشان کرد: امروز نعمت الهی نظام اسلامی را قدر بدانیم به درباره آن به وظایف خود عمل کنیم زیرا این نظام کشتی نجاتی است که شما را از طوفان نجات داده و به ساحل می‌رساند.

کد خبر 732815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha