حذف یارانه سه دهک بالای جامعه در دستور کار دولت قرار گیرد

موسوی با تاکید بر اینکه دولت باید افزایش حقوق و دستمزد را در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ افزایش چشمگیری دهد، گفت: دولت می تواند پیشنهاد حذف یارانه سه دهک بالای جامعه را در لایحه بودجه ۹۸ به مجلس بدهد.

«سیدابوالفضل موسوی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد راهکارهای دولت برای کمک به بهبود معیشت و همچنین اقتصاد کشور گفت: دولت در لایحه بودجه 97 بحث افزایش قیمت حامل های انرژی را مطرح کرد که مجلس با آن مخالفت کرد البته بحث تظاهرات دی ماه نیز باعث شد که دولت از این پیشنهاد صرف نظر کند ولی همواره بحث اصلاح قیمت حامل های انرژی را در برنامه داشت.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حال حاضر دولت بحث سهمیه بندی سوخت را مطرح می کند که این یکی از سناریوهایی است که برای شرایط فعلی با توجه به مشکلات موجود اندیشیده شده است. گرچه دولت طبق اختیارات می تواند این کار را انجام دهد ولی تاکنون از آن استفاده نکرده است.

 

موسوی با اشاره به اینکه دولت در لایحه بودجه 98 می تواند بحث اصلاح قیمت حامل های انرژی را پیشنهاد کند و مجلس نیز می تواند با بررسی های کارشناسانه این پیشنهاد دولت را یا قبول و یا رد کند، گفت: به هر حال قیمت حامل های انرژی در حال حاضر در کشور واقعی نیست و همین موضوع باعث شده است بحث قاچاق سوخت کشورهای همسایه با توجه به افزایش قیمت ارز بیشتر شود.

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ارایه سبد کالا که قرار است دولت در ۲ نوبت آن را با اعتبار 600 هزار تومان برای هر نفر اجرایی کند می تواند به معیشت مردم کمک کند، گفت: در حال حاضر کسانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند و همچنین مجموعه کارگران و کارمندانی که زیر 3 میلیون تومان حقوق می گیرند، 20 میلیون نفر تخمین زده می شود که این تعداد نیاز به حمایت و تامین کالاهای اساسی شان دارند و به همین دلیل قرار است دولت 600 هزار تومان را در ۲ نوبت به آنها پرداخت کند.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما معتقدیم دولت باید بحث افزایش حقوق کارمندان و کارگران را نیز در برنامه هایشان داشته باشد و اگر در ماه های باقیمانده سال 97 این کار را انجام دهد در کمک به معیشت مردم موثر است اما اگر نتواند بحث افزایش حقوق و دستمزد را در ماه های باقیمانده انجام دهد می تواند در لایحه بودجه 98 آن را به مجلس پیشنهاد دهد که البته این افزایش باید نسبت به سال 97 چشمگیر باشد.

 

وی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد احتمال حذف یارانه دهک های بالا گفت: به هر حال قشری که درآمد کافی دارند نیازی به دریافت یارانه ندارند، ما در بودجه 97 این پیشنهاد را به دولت دادیم و دولت آن را رد کرد ولی در حال حاضر در لایحه بودجه 98 دولت می تواند این پیشنهاد را بدهد که 2 تا 3 دهک بالای جامعه از دریافت یارانه حذف شوند.

 

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به پرسشی در رابطه با سیاست های تشویقی برای کمک به تولید و اشتغال گفت: اگر دولت بتواند سیاست های تشویقی مدونی را برای حمایت از تولید داشته باشد هم می تواند به امر اشتغال، هم به تولید و هم به صادرات کمک کند.

 

وی ادامه داد: توجه به تامین مواد اولیه تولیدات داخلی، تامین نقدینگی تولیدکنندگان چه از طرف سیستم بانکی و چه از طرف بخش خصوصی با تقویت بازار بورس باید این موضوع انجام شود. دولت باید بحث معافیت ها و تسهیلات مالیاتی را برای تولیدکنندگان در نظر بگیرد و بحث مصرف این تولیدات در بازار داخلی و همچنین صادرات آنها را نیز مورد توجه قرار دهد به هر حال بسیاری از کالاهای ما در استان های مختلف قابلیت صادرات دارند که این موضوع هم به اشتغال و هم به ارزآوری کمک می کند.

 

موسوی همچنین با تاکید بر حمایت از صدور خدمت فنی و مهندسی گفت: در حال حاضر بیش از 400 نفر نیروی فنی و مهندسی در کشور داریم که قسمت عمده این نیروها کم کار هستند ما می توانیم با حمایت از ارایه خدمات این نیروها در کشورهای دیگر بیش از 10 تا 15 درصد بیشتر از درآمد حاصل از نفت ارزآوری داشته باشیم./

 

 

کد خبر 733497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha