شناسنامه دار شدن ۸۰۰ موکب در خوزستان/ ۶۰ موکب در عراق مستقر می شود

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان، از شناسنامه دار شدن ۸۰۰ موکب در خوزستان خبر داد و با بیان اینکه پرونده ۵۰۰ موکب هم در دست اقدام است، اظهار داشت: ۶۰ موکب از خوزستان در عراق مستقر می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حجت الاسلام سید محمود موسوی»، امروز (یکشنبه 22 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون پیاده روی اربعین حسینی، گفت: مساله اربعین حسینی در کشور ما و در دنیای اسلام حرکتی بسیار مؤثر و مهم بوده و در روزگار کنونی حرکتی بازدارنده و اثرگذار در مقابل دشمنان است.

 

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان، حرکت پیاده روی اربعین را به معنی وحدت، صلح، تبلیغ رسالت اسلام راستین محمدی (ص)، اقتدار و عزت و بزرگی شیعه دانست و افزود: یکی از نکات مهم در برگزاری مراسم اربعین، مردمی بودن آن است و مردم به صورت خودجوش و بدون چشم داشت و با خلوص نیت پای کار می آیند.

 

وی اضافه کرد: دشمنان تصور می کردند امسال با توجه به بالا رفتن قیمت ارز مردم نمی توانند در مراسم پیاده روی اربعین حسینی شرکت کنند ولی می بینیم که پیر و جوان و زن و مرد از شهر و روستا خود را آماده زیارت اباعبدالله الحسین (ع) می کنند.

 

وی با بیان اینکه خوزستان از سال 92 تاکنون میزبان زائران اربعین حسینی از نقاط مختلف کشور از دو مرز شلمچه و چذابه است، تصریح کرد: امسال میزبان زائران اباعبدالله الحسین (ع) از 93 کشور خارجی هستیم که از مرز شلمچه به سمت عراق مشرف می شوند.

 

حجت الاسلام موسوی، عنوان کرد: خداوند به همه خوزستانی ها توفیق داده که خادم زوار حسینی باشند و هر خوزستانی به دور از موقعیت و شغل و سمت به زائران خدمات رسانی می کند و برخی هم به عنوان موکب دار، زائران را از چهار ورودی استان (اندیمشک، هندیجان، بهبهان و ماهشهر) میزبانی می کنند.

 

وی با بیان اینکه صددرصد مواکب ما مردمی هستند و کار اسکان، تغذیه و هر گونه مایحتاج زائران را انجام می دهند، اذعان داشت: تاکنون 800 موکب در سامانه ثبت نام کردند و شناسنامه دار شدند و همچنین 500 موکب جهت تشکیل پرونده در دست اقدام است.

 

وی با اشاره به اینکه از این تعداد 310 موکب در شلمچه، 301 موکب در چذابه، 60 موکب در عراق و مابقی در مسیر تردد زائران مستقر هستند، اظهار کرد: موکب های خوزستانی که در عراق راه اندازی می شوند، در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا مستقر هستند.

 

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان، با بیان اینکه تاکنون 90 درصد موکب های شلمچه در مرز مستقر شدند مابقی تا فردا آماده سازی می شوند، ابراز کرد: از 301 موکب تدارک دیده شده در مرز چذابه، 216 موکب واگذار شده است.

 

وی تاکید کرد: امسال در مرز چذابه زمینی جهت استقرار ثابت موکب ها آماده شده که این زمین ها برای مدت 20 سال به موکب داران واگذار می شود تا موکب داران مجبور نباشند هر سال برای ساخت موکب هزینه کنند.

 

وی با اشاره به اینکه این زمین ها به هیچ سازمان و دستگاه دولتی تعلق نگرفته و تنها به مردم واگذار شده است، توضیح داد: ابعاد هر زمین 10 در 23 است و به موکب دارانی که روزانه (صبحانه، ناهار و شام) 500 نفر را تامین کنند یک قطعه زمین، موکب هایی که غذای روزانه تا 2 هزار نفر را تامین کنند 2 قطعه زمین و در صورت تامین غذای روزانه بالای 2 هزار نفر سه قطعه زمین به موکب داران تعلق می گیرد.

 

حجت الاسلام موسوی، با بیان اینکه به موکب دارانی که این زمین ها به آنها واگذار شود سند ثبتی صادر می شود اما حق خرید و فروش یا اجاره موکب به دیگران را ندارند، گفت: بعد از اربعین حسینی مشابه چنین اقدامی در مرز شلمچه هم انجام می شود.

 

وی همچنین از فراهم کردن 6 اردوگاه فرهنگی به ابعاد 23 در 25 متر برای نماز جماعت، استراحت و خواب زائران، سخنرانی و برگزاری مراسم دعا خبر داد و افزود: این اردوگاه ها به بسیج شرکت نفت، بسیج شرکت فولاد، بسیج دانشجویی خوزستان و استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کرمان واگذار شده است.

 

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان، با اشاره به اینکه در آماده سازی و ساخت موکب ها دولت هیچ گونه کمکی نداشته و همه مردمی انجام شده، تصریح کرد: فعالیت رسمی مواکب از (5 صفر) آغاز و تا (25 صفر) به مدت 20 روز در دو مرز شلمچه و چذابه انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه تنها در شهرستان اندیمشک ۱۳۰ موکب مردمی برپا شده، اظهار کرد: ما از اندیمشک تا کربلا موکب داریم؛ این موکب ها از اندیمشک و به سمت شوش، عبدالخان، اهواز، عین‌ دو تا چذابه و سپس از پایانه چذابه تا کربلا مستقر هستند و اعزام موکب ها به کربلا از فردا (دوشنبه 23 مهر) آغاز می شود.

 

وی با بیان اینکه به تمام شهرستان ها موکب داده شده است، اضافه کرد: راه اندازی قرارگاه مشارکت های مردمی تغذیه، واگذاری مکان جدید در چذابه برای مدت 20 سال، توجه ویژه به آب و یخ بهداشتی و کافی و ثبت موکب ها در سامانه از جمله اقداماتی است که امسال انجام شده است.

 

حجت الاسلام موسوی، با اشاره به اینکه همچنین امسال برای مدیران موکب ها دوره های آموزشی جهت جلوگیری از اسراف برگزار شده، ادامه داد: در هر موکب یک نفر به عنوان ناظم و یک مسئول امر به معروف و نهی از منکر مستقر و ایمنی، امنیت و بیمه مدیران و عوامل موکب نیز انجام شده است.

 

کد خبر 733665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha