میهمانان ایران می آموزندکه چگونه شاعران را تکریم کنند/شعر اختتام ندارد

دبیر دومین همایش شاعران ایران و جهان افزایش تعداد کشورهای شرکت کننده در این همایش و همچنین شعرخوانی در مراکز فرهنگی گوناگون و دانشگاه‌ها را وی‍ژگی متفاوت همایش امسال با سال گذشته دانست.


موسی بیدج، دبیر دومین همایش شاعران ایران و جهان با اشاره به اینکه این همایش سه روزدر تهران و دو روز در شیراز برگزار می‌شود به خبرنگار شبستان گفت: طی این روزها 43 شاعر به شعر خوانی می پردازند که در کنار مراسم شاعران مدعو به تماشای مکان‌های تاریخی و باستانی نیز خواهند پرداخت.


موسی بیدج نام «تورهای علمی و فرهنگی» را برای این بازدیدها برگزید و ادامه داد: این شاعران در تخت جمشید با تاریخ ایران آشنان می‌شوند و در شیراز و دیدار از مزار حافظ می‌بینند که چه تکریمی از حافظ می‌شود و ایرانی‌ها چگونه شاعران ایرانی را ارج می‌نهند.


به گفته او میهمانان حاضر علاوه بر اینکه شاعرند، مدیر فرهنگی، ناشر یا مترجم هم هستند که حضور آنها در ایران مشوقی خواهد بود برای اینکه ادبیات ایران را ترجمه کنند و منتشر کنند.


این شاعر و نویسنده همچنین معتقد این تورها و بازدیدها باعث می‌شود خاطرات حضور در ایران در شعر این افراد رسوخ پیدا کند.
 

دبیر دومین همایش شاعران ایران و جهان در ادامه بیان اینکه با بیان اینکه تنوع در شاعران امسال نسبت به سال گذشته بیشتر است در تشریح وی‍‍ژگی‌های متمایز همایش امسال نسبت به سال گذشته به خبرنگار شبستان گفت: سال گذشته مراسم شعر خوانی در یک جا برگزار می‌شد، اما امسال هم‌زمان دانشگاه‌های گوناگون و مراکز فرهنگی هم‌زمان با حضور مهمانان همایش هم‌زمان شب شعر برگزار می‌کنند.


به گفته او برگزاری حضور شعرای میهمان در این اماکن و فضاهای باز موجب نزدیکی هرچه بیشتر با مردم و بهبود تعامل با مخاطب خواهد شد.


بیدج تصریح کرد: حضور شاعران خارجی این مجالرا به ما می‌دهد که میزگردهایی با نام «شب قاره‌ها» داشته باشیم، میزگردی که به صورت گفت و گو خواهد بود. سال گذشته میزگردهایی از این دست بسیار کم بود و گفت و گوها بیشتر در راهروها و یا لابی‌ها بود.


دبیر دومین همایش شاعران ایران و جهان با بیان اینکه اولین همایش شاعران ایران و جهان در فروردین ماه برگزار شد اما امسال زمان جشنواره به پاییز موکول شده است، درباره علل این تغییر زمان توضیح داد: پاییز بهار شاعران است. از این که بگذریم سال گذشته همایش شاعران ایران و جهان با جشنواره شعر فجر از نظر زمانی نزدیک بود و چون دبیرخانه این دو همایش یکی است، زمانش می‌توانست اشکالاتی در برگزاری ایجاد کند، از این رو زمان جشنواره را به پاییز موکول کردیم تا فرصت بیشتری برای برگزاری هر چه بهتر همایش داشته باشیم.


به گفته بیدج برای این همایش اختتامیه نداریم؛ زیرا شعر اختتام پذیر نیست، از این رو بعد از همایش نیز در طول سال شعر ایران با شعر دنیا پیوند دارد.
 

پایان پیام/

کد خبر 73410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha