به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «مهدی یوسفزاده» در نخستین پنل تخصصی صادرات اپلیکیشن های موبایل در عصر تحریم با بیان اینکه توسعه نرم افزارهای حوزه موبایل برای دولت بسیار مهم است، گفت: ما شاهد این هستیم که بازار بسیار بزرگی در این حوزه ایجاد شده است و هم اکنون درآمد برنامه نویسان 24 درصد بیشتر از سایر مشاغل می باشد و رشد بسیار خوبی را در این حوزه شاهد هستیم.
معاون توسعه ستاد فاوای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: الان قسمت عمده ای از نرم افزارهایی که توسط آمریکا تولید می شد را هندی ها به دست آورده اند و سالانه 100 میلیارد دلار درآمد هند از حوزه تولید و فروش نرم افزارهایی است که بخش عمده ای از آن را صادرات ایالات متحده آمریکا تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه در ایران دو و نیم میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این بازار فعال هستند، گفت: ما شاهد ضریب نفوذ تلفن همراه 110 درصدی در ایران هستیم و برآورد دولت این است که 100 هزار شغل سالانه در حوزه فاوا ایجاد شود که 20 هزار شغل آن برنامه نویسی می باشد.
وی افزود: امروز شاهد هستیم که در حوزه صادرات سهم قابل قبولی را ایجاد کرد هرچند نمی توان به صورت رسمی اعلام کرد که صادرات ما در حوزه نرم افزار به چه میزان بوده است و آمارها در این حوزه متناقض می باشد ولی آنچه که مشخص است پتانسیل عظیم ما در این حوزه می باشد.
وی با بیان اینکه امروزه باید به کم کردن تعدد مجوزها در این حوزه فکر کنیم، گفت: یکی از فروشگاه های اپلیکیشنی که در کشور در حال فعالیت است تاکنون 180 میلیارد تومان درآمد داشته که بیانگر این است ما در آینده باید فضا را برای فعالیت شرکت های خلاق مهیا کنیم.
نظر شما