به گزارش خبرنگار شبستان، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت در دومین گردهمایی دست اندرکاران نظام سلامت با اشاره به جهاد اقتصادی در تمام حوزه ها گفت: ما امروز می توانیم ترجمه خوبی را از جهاد اقتصادی محقق کنیم. مسائل در حوزه سلامت بی شمار هستند چرا که سلامت دارای ابعاد مختلف جسمی، روانی و اجتماعی و معنوی است و براساس قانون اساسی ماده 29،43 و 3سلامت حق همگانی است و جزو، وظایف حاکمیتی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه 25 درصد سلامت براساس نظام های سلامت محقق می شود، افزود: 50درصد مولفه های سلامت را مولفه های اجتماعی و مولفه های بین بخشی است که در تامین سلامت نقش اساسی دارد.
وحید دستجردی اظهار کرد: شاخص سلامت و امید به زندگی در سال 57، 5/36 سال برآورد شده بود که طبق آمارهای جدید سن امید به زندگی در بعد از انقلاب و در سال 90 به 72 سال رسیده است، همچنین کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال و نوزادان نیز از جمله تلاش های همکاران در بخش سلامت است.
وزیر بهداشت ادامه داد: میزان مرگ و میر مادران باردار به 5/22 درصد، در صدهزار رسیده است که این آمار در گذشته 240 در صدهزار بوده است.
وزیر بهداشت با اشاره به شکل گیری جمعیت سالخورده و میانسال در سال های آینده تصریح کرد: جمعیت کشور امسال وارد میانسالی شده و در 20 سال آینده وارد جمعیت سالخوردگان و میانسالان می شود، به همین جهت نیازمند برنامه ریزی مدون برای سالخوردگان و میانسالان هستیم.
وی با اشاره به هزینه های بالای درمانی برای مردم در بخش سلامت گفت: بیمه های سلامت 6/18 هزینه سلامت را می پردازند و دولت 1/20 هزینه سلامت را می پردازد، در همین زمینه بیمه های خصوصی 3/7 درصد هزینه سلامت را می پردازند و در نهایت مردم با پرداخت 9/53 هزینه های سلامت بیشترین میزان هزینه سلامت را پرداخت می کنند.
وحید دستجردی ادامه داد: باید به سمت کاهش هزینه های سلامت از جیب مردم پیش برویم و در پایان برنامه پنجم توسعه هزینه های سلامت از جیب مردم را به 30 درصد کاهش دهیم.
وی ادامه داد: سرانه کل هزیه های سلامت رشد جدی را نشان می دهد و از سال 81 به سمت گرانی هزینه های سلامت در کشور پیش رفته است.
وحید دستجردی با اشاره به عدم افزایش بودجه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با مقایسه روند بودجه بهداشت با بودجه کشور متوجه می شویم که بودجه کشور پنج برابر شده است، اما بودجه وزارت بهداشت رشد و افزایش جدی را نشان نمی دهد و بدون تغییر حرکت می کند.
وی با اشاره به رابطه سلامت و رشد اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: با تحقیقات انجام شده میان 9 کشور جهان نشان می دهد که حدود 26 تا 40 درصد بودجه در بخش سلامت این کشورها سرمایه گذاری می شود، اما این موضوع به معنای از بین رفتن سرمایه نیست و در چند سال آینده در رشد و توسعه اقتصادی خود را نشان می دهد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه باید دید بیمارمحوری را اصلاح کنیم، افزود: باید به سمت سلامت محوری حرکت و با پیشرفت تکنیک ها و به روز رسانی علوم پزشکی در جهاد اقتصادی ایفای نقش کنیم.
وی با اشاره به تولید داروهای جدید در سال 90 گفت: صادرات دارو از 40 میلیون دلار در سال گذشته به 100 میلیون دلار در سال جدید رسیده است و 100 شرکت و کارخانه در تولید داروهای بیولوژیک و داروهای پلاسما فعالیت می کنند.
وحید دستجردی ادامه داد: سهم نظام سلامت در بخش اجتماعی نباید کاهش یابد و نقش دولت در تامین بخش سلامت باید پررنگ تر شود، همچنین محدودیت های سازمان های بیمه گر نیز از جمله چالش های تامین مالی نظام سلامت است که با رفع موانع باید نسبت به این موضوع نیز توجه ویژه معطوف شود.
وی گفت: تشکیل شورای عالی امنیت سلامت با حضور بیش از پنج وزارتخانه و هشت نهاد از جمله مهمترین اقدامات همکاری های بین بخشی است که می تواند در ایجاد تحول بنیادین و پایدار در بخش سلامت موثر باشد این تحول دیگر دستخوش تغییر مدیریت در، دوران های مختلف نمی شود و به ابعاد مهم سلامت توجه می کند.
وزیر بهداشت اظهار کرد: براساس آمار گردش مالی در سال 2010 در بخش بهداشت پنج هزار و 400 میلیارد دلار بوده است که در بخش نفت و دفاع معادل 20 هزار میلیارد دلار برآورد شده است این موضوع نشان می دهد که بخش سلامت هزینه چندانی ندارد.
گفتنی است؛ دومین همایش دست اندرکاران نظام سلامت امروز (17 مهر) در مرکز همایش های رازی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما