به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «جمشید انصاری» امروز (شنبه، 28 مهر) در جلسه شورای اداری گیلان در سالن الغدیر استانداری با اشاره به ابلاغ برنامه دوم طرح اصلاح نظام اداری به دستگاهها گفت: برنامه دوم نتیجه جمعبندی مرحله اول بود که از سال 94 تا 96 در دستگاهها عملیاتی شد.
معاون رئیس جمهوری با اشاره فلسفه نظام اداری کشور گفت: برنامههای اصلاحی در صورت ایجاد تحول در نطام اداری موثر خواهند بود.
وی با بیان اینکه برنامههای اصلاحی باید منتج به ارتقای کیفیت خدمات اداری به مردم شود تصریح کرد: در تلاشیم تا مجموع خدماتی که طبق قانون بر عهده دولت و دستگاههای اجرایی است با کیفیت بالا و شایسته به مردم ارائه شود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ارتقاء خدمات دولتی را اصلیترین هدف نظام اصلاحی دانست و بیان کرد: کاهش هزینههای دولتی در ارائه خدمات به مردم هدف دوم طرح اصلاح نظام اداری است تا شاهد ارائه خدمات دولتی با هزینه کمتر به مردم باشیم در غیر اینصورت مسیر را اشتباه طی کردیم.
وی با تاکید بر ارتقا رضایتمندی مردم در این طرح تصریح کرد: رضایتمندی اصلیترین دلیل ارتقاء سرمایه اجتماعی کشور است و باید امور بهگونه ایی صورت گیرد که با رضایتمندی بیشتر همراه باشد.
انصاری با اشاره به افزودن دو اولویت مهم به برنامه دوم طرح اصلاح نظام اداری کشور اعلام کرد: توسعه دولت الکترونیک در سطح استانی و ملی نخستین اولویت است که باید مورد اهتمام جدی قرار گیرد زیرا هم کاهش هزینهها و ارتقاء کیفیت خدمات را بههمراه دارد و هم مانع فساد اداری شده و منجر به افزایش رضایتمندی میشود.
وی استقرار میز خدمت را موجب توسعه دولت الکترونیک دانست و گفت: باید برنامه استانی برای توسعه دولت الکترونیک تدوین و در دستور کار قرار گیرد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به صیانت از حقوق شهروندان در نظام اداری بهعنوان اولویت دوم طرح بیان کرد: مردم باید با حقوق خود در نظام اداری آشنا شوند که در این راستا برنامههای آموزشی در استان تدوین و اجرایی شود.
وی فلسفه وجودی دستگاههای اجرایی را انجام تکالیف مرتبط با ارائه خدمات به مردم اعلام و اظهار کرد: باید تمام بندهای منشور حقوق شهروندی که در ۱۱ محور تعیین شده در جامعه اجرایی شود.
انصاری در ادامه با تاکید بر مقابله با فساد و ارتقای سلامت در نظام اداری تصریح کرد: باید مقابله با فساد اداری در دستور کار قرار گیرد تا با جلوگیری از بروز چنین تخلفهایی، سلامت اداری ارتقاء یابد.
وی بر ارتقاء مدیریت بهرهوری در کشور تاکید کرد و گفت: طی سالهای گذشته برنامههای موثری جهت تحقق این هدف صورت نگرفت درحالیکه طبق برنامه پنجم و ششم توسعه باید یک سوم رشد اقتصادی کشور از طریق فعالیتهای ارتقای بهرهوری مشخص شود.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: در این راستا برنامههایی تدوین شده که باید در دستور کار دستگاهها قرار گیرد.
وی در ادامه بهسازی و توانمندسازی نیروی انسانی دولت را اصلی مهم خواند و افزود: مجموعه وظایف و خدمات دولت توسط حدود۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نیروی انسانی به مردم ارائه میشود.
انصاری با بیان اینکه ۹۰۰ هزار معلم فرآیند آموزش و پرورش کشور را بر عهده دارند گفت: همچنین ۴۷۰ هزار نیرو در بخش بهداشت و درمان کشور مشغول فعالیت هستند که ارتقاء بخش سلامت حاصل تلاش این افراد است.
وی با تاکید بر پرهیز از اظهارنظرهای غیردقیق درباره نیروی انسانی استان گفت: باید نطام اداری را خوب شناخته تا قضاوتی صحیح در مورد نیروی انسانی داشته باشیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه نیروی انسانی دولت با ساز و کارهای مشخص از بین جمعیت ۸۰ میلیون نفری انتخاب شده تصریح کرد: حدود ۳۰۰ هزار میلیارد از بودجه ۳۸۵ هزار میلیاردی دولت صرف هزینههای جاری شامل حقوق و مزایا و هزینههای غیرعمرانی میشود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت افزایش حجم نیروی انسانی از لحاظ بودجهایی وجود ندارد تاکید کرد: دولت با افزایش نیروی انسانی موافق نبوده و باید در روشهای انجام کار تجدیدنظر کنیم تا بتوانیم با استفاده از نیروهای موجود بهترین خدمات را ارائه دهیم.
انصاری تاکید کرد: دولت فاقد منابع لازم جهت پرداخت حقوق به نیروی انسانی جدید است.
وی با تاکید بر اینکه نیروی انسانی دستگاههای اجرایی باید دارای پست سازمانی مشخص باشند گفت: دولت مکلف به رعایت عدالت در پرداخت حقوق است در همین راستا طرح افزایش حقوق اجرایی میشود تا شاهد نظام متعادلتری در پرداخت حقوق باشیم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه بسته حمایتی دولت از آبانماه اجرایی خواهد شد تصریح کرد: این بسته حمایتی جهت مساعدت به اقشاری که قدرت خریدشان تحت تاثیر اقتصاد کشور قرار گرفته، پرداخت خواهد شد.
وی با تصریح اینکه جمعیت کارمندی هر استان تحت تاثیر جمعیت همان استان است خاطرنشان کرد: در تلاشیم تا با بررسی دقیقتر در ساختار اداری استان گیلان سهمیه بیشتری به این استان جهت استخدام نیروی انسانی اختصاص دهیم.
نظر شما