به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «علی خسروی»، امروز (شنبه 28 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه، ضمن تبریک فرا رسیدن هفته سلامت، گفت: یکی از مباحثی که اکنون به صورت جدی دنبال می کنیم، بحث نظام ارجاع و استحقاق سنجی است.
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان، جمع کل بیمه شدگان بیمه سلامت را 2 میلیون و 183 هزار نفر عنوان کرد و افزود: از این تعداد یک میلیون و 320 هزار نفر روستایی هستند که از خدمات بیمه کاملا رایگان استفاده می کنند و مابقی در شهرها هستند.
وی یکی از معضلات در بحث بیمه سلامت را همپوشانی فعالیت ها دانست و خاطر نشان کرد: این امر موجب شده بخش زیادی از منابع که باید صرف کسانی شود که استحقاق خدمات رسانی دارند، به کسانی می رسد که مستحق نیستند.
خسروی، ابرازامیدواری کرد بتوانیم به اقشار متوسط به پایین جامعه در بحث بیمه سلامت خدمات رسانی کنیم و ادامه داد: هدف ما ارائه خدمات با کیفیت به کسانی است که مستحق دریافت بیمه سلامت هستند.
لزوم بالا بردن سطح سواد سلامت در جامعه
وی بر لزوم بالا بردن سطح سواد سلامت و فرهنگ استفاده از خدمات سلامت در سطح استان تاکید کرد و اذعان داشت: فرق بیمه سلامت با تامین اجتماعی در این است که تامین اجتماعی به افرادی که حقوق دریافت می کنند، خدمات می دهد ولی بیمه سلامت افرادی که فاقد حقوق هستند را تحت پوشش دارد.
وی با بیان اینکه بیمه سلامت مراکز درمانی همچون داروخانه ها، آزمایشگاه ها و بیمارستان های دانشگاهی از اسفند 96 تا تیر 97، به مبلغ 185 میلیارد تومان به صورت صددرصد پرداخت شده، اضافه کرد: همچنین 70 درصد بیمه مرداد پرداخت شده و بیمه شهریور هم در هفته سلامت از طریق اعتبار 40 میلیارد تومان که به استان اختصاص یافته به حساب مراکز واریز می شود.
استفاده بیش از 2800 بیمار خاص از خدمات بیمه سلامت
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان، با اشاره به اینکه 2 هزار و 846 بیمار خاص از خدمات بیمه سلامت استفاده می کنند، توضیح داد: کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و لرستان هم از برای درمان بیماران بیماری های خاص از خدمات بیمه سلامت خوزستان استفاده می کنند.
وی بیان کرد: سر بار بودن بیماران خاص این استان ها یکی از معضلات ماست چرا که بخش زیادی از بودجه ای که برای خوزستان در نظر گرفته شده برای سایر استان ها هزینه می شود از این رو به دنبال رفع این معضل هستیم.
عدم پرداخت حق سلامت شرکت ها و صنایع به استان
وی از عدم پرداخت حق سلامت شرکت ها و صنایع به استان خبر داد و تصریح کرد: پرداخت سهم شرکت ها و صنایع بزرگی همچون فولاد، نفت و ... که منشا و عامل اصلی آلودگی ها و بیماری ها در استان هستند، در حد صفر است و این امر معضلات بسیاری را برای بیماران به وجود آورده است.
خسروی، با بیان اینکه صنایع استان هیچ خدمتی به لحاظ سلامتی انجام نداده اند، عنوان کرد: پرداخت حق سلامت صنایع استان و در کنار آن سطح سواد سلامتی اقشار مختلف جامعه دو معضل مهم در استان هستند که باید برای رفع آنها پیگیری های لازم صورت گیرد.
وی از رضایت 90 درصدی مراکز تحت پوشش بیمه سلامت استان در پرداخت حق بیمه خبر داد و اظهار کرد: مراکز تحت قرارداد بیمه سلامت استان تا پایان شهریور سال جاری، یک هزار و 857 مؤسسه است که از جمله این مراکز می توان به 529 داروخانه، 402 پزشک متخصص، 52 بیمارستان دولتی و خصوصی و هفت مرکز جراحی محدود اشاره کرد.
تعلیق مجوز سه داروخانه در خوزستان
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان، از تعلیق مجوز سه داروخانه در استان خبر داد و ابراز کرد: 2 داروخانه در اهواز و یک داروخانه در یکی دیگر از شهرهای استان است و دلیل تعلیق مجوز آنها دادن داروی تاریخ مصرف گذشته، نسخه های بدون تاریخ و استفاده از دفترچه بیمه افراد فوت شده است.
وی بر لزوم پرداختن به بحث پیشگیری بهداشتی برای جلوگیری از بسیاری از بیماری ها تاکید کرد و یاد آور شد: آموزش های بهداشتی در روستاها و مدارس باید بیشتر مورد توجه باشد همچنین باید پیرامون عوارض بی رویه مصرف داروها و یا آزمایشاتی همچون آنژیوگرافی، آندوسکوپی، سی تا اسکن و ... توسط پزشکان، پژوهش و تحقیق صورت گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های هفته سلامت از 27 مهر تا 3 آبان اشاره کرد و گفت: امسال علاوه بر برنامه های هفته سلامت که از مرکز ابلاغ می شود چند برنامه محوری در استان همچون بازدید از بیمارستان ها و عیادت از بیماران، دیدار با خانواده شهدای تروریستی اهواز و ... برنامه ریزی شده است.
خسروی، از راه اندازی موکب بیمه سلامت در مرز شلمچه با عنوان شهید مدافع حرم حمید فاطمی اطهر و توزیع پنج هزار بسته سلامت میان زوار خبر داد و افزود: در این موکب خدماتی همچون پزشکی و پرستاری، دارویی، تزریقات و پانسمان و ... انجام می شود.
نظر شما