به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، «بهرام سرمست»، دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب کشور در نشست خبری امروز دوشنبه ۳۰ مهرماه با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری دوازدهمین جلسه کمیسیون ماده 10 احزاب گفت: در این جلسه ۲ مورد استعلام و سه مورد گزارش مجمع عمومی احزاب و تشکل های سیاسی مورد بررسی قرار گرفت.
وی در مورد مصوبات این جلسه گفت: درخواست جمعیت حقوقدانان ایرانی مدافع حقوق بشر جهت تغییر ماهیت به سازمان مردم نهاد در این جلسه مطرح شد و مصوب شد با توجه به اینکه جمعیت مذکور به استناد اساسنامه تشکلی غیر سیاسی است می تواند با رعایت سازوکارهای مقرر قانونی در قالب سایر تشکل های قانونی اقدام کند.
«سرمست» اظهار کرد: در این جلسه درخواست جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران جهت تغییر ماهیت به انجمن صنفی مطرح شد و با توجه به اینکه جامعه مذکور تشکلی سیاسی است و تغییر ماهیت آن مستلزم طی مراحل انحلال است در صورت ادامه فعالیت ملزم به رعایت ماده 22 احزاب هستند. در این جلسه همچنین گزارش برگزاری کنگره مجمع اسلامی کارکنان بانک ها مطرح شد و تطبیق اساسنامه و مرامنامه و انتخابات شورای مرکزی و بازرسان آن نیز تصویب شد.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب کشور با اشاره به اینکه گزارش برگزاری مجمع عمومی انجمن مهندسان ایران نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت، گفت: در این جلسه تطبیق اساسنامه و مرامنامه و انتخابات شورای مرکزی و بازرسان آن مورد تصویب قرار گرفت. همچنین گزارش برگزاری مجمع عمومی حزب کارگزاران سازندگی مطرح و تطبیق اساسنامه و مرامنامه آنها نیز مورد تصویب قرار گرفت و تصمیم گیری در مورد انتخابات شورای مرکزی و بازرسان آن به جلسه بعدی موکول شد.
«سرمست» با اشاره به سیاست های کمیسیون های ماده 10 احزاب برای تسهیل فعالیت های احزاب و تقویت اهل تحزب اظهار کرد: از احزابی که در طول این هفت ماه اقدامات لازم را جهت تطبیق با مقررات جدید انجام داده اند، تشکر می کنیم؛ این احزاب فعالیت قابل دفاعی را در این هفت ماه نسبت به هفت ماه اول سال داشتند.
وی با بیان اینکه تعداد جلسات کمیسیون ماده 10 احزاب در سال 96 مجموعا 8 تا 10 جلسه بوده است، گفت: کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در سال 97، 12 جلسه داشته که نشانگر افزایش 50 درصدی این جلسات و نقطه قوت احزاب است. همچنین از نظر تعداد مصوبات در سال 96، 15 مصوبه و در سال 97، 93 مصوبه مورد بررسی قرار گرفته است./
وی گفت: خروجی مصوبات امسال هفت برابر رشد داشته است.
سرمست در مورد یارانه احزاب نیز اظهار کرد: در لیست اول احزابی که خود را با قانون جدید تطبیق داده بودند به خانه احزاب ارایه شد و منتظر لیست احزاب دیگر در مدت مقرر باقیمانده برای تطبیق با قانون جدید احزاب هستیم تا به خانه احزاب ارایه دهیم و در جهت یارانه آنها اقدام شود.
وی گفت: ما مجری قانون هستیم، قانون به احزاب مهلت شش ماهه، سپس سه ماهه و بعد یک ماهه برای انتخابات و اعتراض آنها داده است و ما هم ناظرانی از وزارت کشور برای برگزاری انتخابات آنها مشخص کردیم. در کل سیاست های کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور این است که تمامی اقدامات را بررسی کند و در صورتی که موردی باشد از سوی این کمیسیون به احزاب ارسال می شود.
سرمست گفت: ممکن است در فرآیند اجرا مشکلاتی باشد که گزارش آن به کمیسیون داده می شود و در صورت وجود مواردی ملاحظات اعمال خواهد شد.
وی در مورد کمک های کمیسیون ماده 10 احزاب برای احزابی که توانایی مالی برگزاری مجمع عمومی ندارند، اظهار کرد: باید از شهرداری تشکر کنیم که با هماهنگی خانه احزاب، احزابی که امکان برخورداری از مکان مناسب برای برگزاری مجمع عمومی در مهلت باقیمانده ندارند مساعدت لازم را به عمل می آورد.
نظر شما