به گزارش خبرگزاری شبستان، ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور و دبیرخانههای استانی در دورهای که با رهنمودهای مقام معظم رهبری و همت دولت خدمتگزار رسیدگی به امور فرهنگی در کانون توجه قرار گرفته است، با اغتنام از فرصت و امکان خدمت مضاعف به ترویج فرهنگ مسجد در آستانه آغاز برنامه پنجم توسعه کشور، چشمانداز تازهای از ارتقای کمی و کیفی کانونهای مساجد را فراروی خود ترسیم کرده است.
از همین رو گردهمایی سراسری مسئولان دبیرخانه های کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و مدیران ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد چندی پیش در گیلان برگزار شد که محورهایی در آن مورد بررسی قرار گرفت.
بنابراین گزارش، این گردهمایی با هدف گفتوگو، بررسی و اتخاذ تصمیم حول چهار محور کلی بررسی وظایف و تکالیف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص پیام مقام معظم رهبری به اجلاس سراسری نماز سال جاری (با محوریت موضوع مسجد)، بررسی عملکرد دبیرخانههای استانی، تبیین تکالیف ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در برنامه پنجم توسعه، تبیین راهکارهای اجرایی تأسیس کانونهای فرهنگی و هنری در مصلاهای اقامه نماز جمعه سراسر کشور برگزار شد.
گردهمایی مسئولان دبیرخانه های کانونهای فرهنگی و هنری مساجد طی سه روز با برگزاری چهار جلسه عمومی و هشت جلسه کارگروههای تخصصی محورهای فوق را بررسی و در مواردی به جمعبندی رسیدند و بیانیه مشترکی صادر کردند.
بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، در این بیانیه مقرر شد پیام مقام معظم رهبری به اجلاس نماز سال جاری به عنوان دستور مشترک مناطق ششگانه به مدت یک ماه بررسی و راهکارها، طرحها و پیشنهادات اجرایی به منظور تحقق مفاد پیام ایشان به ستاد عالی ارایه شود.
همچنین در این بیانیه درخواست ایجاد زمینه های تحقق دیدار اعضای کانون های فرهنگی هنری با مقام ولایت و رییس جمهور اعلام شده است. همچنین در خواست شده به منظور تسهیل در پشتیبانی از کانونها، ردیف مستقلی از اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این حوزه اختصاص یابد و نیز زمینه بیمه فعالان مسجد فراهم آید.
همچنین در این بیانیه با تقدیر از مواضع مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس برای درج الحاقی مبنی بر توسعه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در یک چهارم مساجد کل کشور طی برنامه پنجم توسعه، مقرر شد موضوع تکالیف ستاد عالی در قبال برنامه مذکور و تأثیر آن در اصول و سیاستهای حاکم بر برنامههای سال آتی ابتدا در منطقه یک بررسی و سپس در ستاد عالی جمعبندی شود.
بررسی موضوع تفاهمنامههای استانی با استانداران شامل بررسی سابقه، گزارش وضع موجود و راهکارهای توسعه و تحقیق آن در منطقه چهار و جمع بندی نتایج حاصل در ستاد عالی و طرح موضوع اعتبارات سفرهای استانی دولت و راهکارهای افزایش سهم دبیرخانهها در منطقه پنج و ارایه نتایج حاصله برای اتخاذ تصمیم به ستاد عالی از دیگر محورهایی است که در این بیانیه به آنها اشاره شده است.
با توجه به سیاست ستاد عالی مبنی بر اختصاص 60 درصد از کانونهای فرهنگی و هنری به روستاها، پیگیری مسایل فرهنگی روستاها و ضرورت توجه مضاعف به کانونهای فرهنگی و هنری روستاها در منطقه شش و ارایه طرحها و برنامههای پیشنهادی از دیگر موضوعات مورد توجه در بیانیه گردهمایی سراسری مسئولان دبیرخانه کانون های مساجد است.
در این بیانیه به پیگیری نحوه مدیریت بهینه بر سایر منابع استانی در منطقه سه و ارایه راهکارهای پیشنهادی و بررسی و ارایه راهکارهای انعطافپذیری برنامهها در مواجهه با نوسانات بودجهای با عنایت به کسر سالانه بخشی از اعتبارات ستاد در منطقه دو طرح و ارایه پیشنهادات و راهکارهای اجرایی نیز اشاره شده است.
با توجه به اعلام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سمینار سراسری ائمه جمعه کشور، ایجاد کانونهای فرهنگی و هنری ویژه مصلاهای نماز جمعه سراسر کشور مصوب و مقرر شد با تشکیل کمیتهای خاص این موضوع پیگیری و اقدام شود. همچنین بر اساس این بیانیه تا پایان آذر جاری مدیران استانهای مرزی طرحها و برنامههای پیشنهادی خود برای توسعه فرهنگی استانهای مرزی را برای بررسی و جمعبندی از طریق دبیر کمیته مناطق مرزی به کمیته مذکور ارایه می کنند.
با تأکید بر اهمیت استمرار طرح چهره به چهره در ادامه این بیانیه مقرر شد زمینههای توسعه طرح مذکور به سایر استانهای متقاضی بررسی و راهکارهای اجرایی به منظور اجرا در سال آینده تدوین شود. همچنین با توجه به اهمیت و ضرورت محوریت مسجد در برنامههای ماه محرم بر تدوین برنامههای ویژهای به منظور سوق دادن نوجوانان و جوانان و هیئتهای مذهبی به مساجد و برگزاری مراسم عزاداری در مسجد تأکید شد.
بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، از آنجا که کشورمان در آستانه تحول عظیم اقتصادی با اجرای طرح هدفمندی یارانهها قرار دارد، مقرر شد با تأکید بر مبانی دینی نسبت به ترویج فرهنگ قناعت و اصلاح الگوی مصرف از طریق کانونهای فرهنگی و هنری در سراسر کشور اقدام شود و به منظور توزیع مناسب امکانات و رعایت اصل عدالت توزیعی پنج منطقه کرمان جنوبی، زابل، آبادان، سبزوار و بروجرد به مناطق ویژه ستاد عالی اضافه شده و اعتبارات خاص آنها در قالب تفاهمنامه ابلاغ میشود که باید توجه خاص و ویژهای به این محورها در برنامههای دبیرخانه کانونهای مساجد سراسر کشور و استان صورت بگیرد.
پایان پیام/
نظر شما