خبرگزاری شبستان، گروه سیاسی - پریسا رهنما: «اسحاق جهانگیری» شاید تا پیش از انتخابات ۹۶ مرد دوم دولت خوانده می شد اما در جریان انتخابات نشان داد که تاثیر بسزایی بر «روحانی» و تصمیمات او دارد تا جایی که «جهانگیری» را مرد اول دولت نامیدند.
پس از انتخابات و تغییر روند موجود در دولت، حضور «جهانگیری» نیز در راس امور کمرنگ شد تا اینکه از ماه های منتهی به ۹۷ شایعه استعفای او در محافل سیاسی مطرح شد. این شایعه در مقطعی شدت می گیرد و در مقاطعی نیز بی رنگ می شود اما ۲ روز گذشته اظهار نظری از معاون اول رئیس جمهوری منتشر شد که گمانه های استعفای او را قوت بخشید و اظهارات او مبنی بر اینکه «تا این لحظه اجازه برکناری منشی خود را هم پیدا نکردم» نشان از تائید احتمالاتی از بسته بودن دست های او در دولت دوازدهم داشت.
اما «الیاس حضرتی»، نماینده مردم تهران این احتمالات را جان تازه ای داد و در گفت و گو با تسنیم گفت: بنظرم آهنگ، آهنگ رفتن آقای «جهانگیری» است. من مجموع اخبار و تحلیلم این است که ایشان از دولت می رود. احتمالا آقای «روحانی» تصمیم گرفته که دولتش را هماهنگ تر کند.
از سویی دیگر، «غلامحسین کرباسچی» در این ارتباط تفسیری متفاوت ارایه داد و به ایلنا گفت: من از مسئله استعفای «جهانگیری» اطلاعی ندارم و فکر هم نمیکنم که واقعیت داشته باشد. قطعا نبود آقای «جهانگیری» ضربهای به نیروهای حامی دولت به ویژه جریان اصلاحات خواهد بود ولی ضربه بدتر آن است که آقای «جهانگیری» نتواند به وظایف خود عمل کند و نتواند حتی یک منشی را عوض کند.
در همین رابطه شخص دیگری از درون دولت هم اظهار نظر کرده و او حجت الاسلام «سید رضا اکرمی»، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری است که به شبستان گفت: از درون دولت خبری ندارم و از موضوع استعفای معاون اول بی ااطلاعم اما من در تمام دوران فعالیتم به عنوان یک سیاستمدار شاهد بگومگوهای فراوانی در میان سیاستمداران بوده ام و معتقدم مشکلات امروز را باید از کف جامعه پرسید و به دنبال حل مشکلاتی چون بیکاری، نبود نظارت و فشارهای بیگانه به کشور بود زیرا رفتن «جهانگیری» یا بودن او اثری بر حل این مشکلات ندارد.
همه این ها در حالی رخ داده که تحلیل دیگری نسبت به استعفای «جهانگیری» از دولت روحانی وجود دارد و آن هم فشار اصلاح طلبان به وی به منظور خروج از کابینه «حسن روحانی» است. اصلاح طلبان که در حاشیه تبلیغات انتخاباتی «حسن روحانی» با اشاعه شعار ۱۴۰۰ با «جهانگیری» تلاش داشتند که او را به عنوان گزینه ای برای ادامه دولت «روحانی» مطرح کنند حالا به این نتیجه رسیده اند که اگر «جهانگیری» در دولت دوازدهم باقی بماند بحث نارضایتی مردم از اوضاع کنونی دامان او را هم می گیرد.
با این اوضاع اگر «اسحاق جهانگیری» به عنوان معاون اول رئیس جمهوری مسئولیتی در مشکلات ایجاد شده در اقتصاد کشور متوجه اش باشد قطعا برای رای آوردن در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری کارش سخت است پس اصلاح طلبان می کوشند چهره محبوب او را با دور کردن از وضعیت فعلی و مشکلات ایجاد شده حاصل از فشارهای داخلی و خارجی به دولت محبوب تر جلوه دهند و بر همین اساس فشار آن ها به «جهانگیری» برای خروج از کابینه «روحانی» بیش از پیش شده است.
البته «جهانگیری» در روزهای پایانی سال گذشته در خصوص وضعیتش در دولت به سالنامه شرق این چنین گفته بود: «آقای روحانی به من اعتماد کامل دارند و میدانند تا زمانی که مسئولیت دارم آن چه در توانم باشد برای اداره کشور به کار می گیرم اما اگر در جایی کاری به من ارجاع نشود، کسی نیستم که بگویم حتما به من واگذار کنید، زیرا کشور آن قدر کار دارد که وقتی در مرکز کمی کارم کم میشود، به استانها و شهرستانها میروم. همیشه برای خودم فضای کار باز میکنم و این طور نیست که خودم را محدود کنم و فعال نباشم. در مورد انتخابات ریاستجمهوری سال ١٤٠٠ هم باید بگویم اگر تا انتخابات سال ١٤٠٠ عمری باشد، باید ببینیم چه کسی می آید اما این واقعا دغدغه اصلاحطلبان نیست.»
حالا اما وضعیت با مشکلاتی که بر سر راه دولت ایجاد شده تغییر یافته و اظهار نظر ۲ روز گذشته «جهانگیری» نشان از تغییرات ایجاد شده در نگاه «روحانی» و «جهانگیری» دارد./
نظر شما