به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جلسه رای اعتماد به چهار وزیر پیشنهادی دولت از ساعت ۱۳ در صحن مجلس شورای اسلامی آغاز شده است. طبق آییننامه داخلی مجلس هر جلسه علنی باید ۴ ساعت به طول بینجامد؛ بنابراین بعد از گذشت چهار ساعت از شروع جلسه نمایندگان تنفسی خواهند داشت و ادامه جلسه به پیشنهاد رئیس مجلس به رای نمایندگان گذاشته خواهد شد. در صورت موافقت نمایندگان با ادامه جلسه در شیفت دوم، پس از تنفس مجلس مجددا تشکیل جلسه می دهد.
مهلت بررسی صلاحیت هر وزیر یک ساعت و نیم و مجموع چهار وزیر ۶ ساعت به طول میانجامد و یک ساعت هم به عنوان فرصت دفاع از وزرای پیشنهادی برای رئیسجمهور در نظر گرفته شده؛ لذا مجموع جلسه رای اعتماد ۷ ساعت است که با حواشی و فرصت تنفس این جلسه احتمالا تا ساعت ۱۰ شب ادامه پیدا خواهد کرد. در صورت رای ندادن نمایندگان به ادامه جلسه در شیفت دوم ادامه بررسی صلاحیت وزرا به فردا یکشنبه موکول می شود که البته احتمالا تکلیف وزرا همین امشب مشخص میشود. در این جلسه به ترتیب صلاحیت وزرای پیشنهادی اقتصاد، کار، راه و صنعت مورد بررسی قرار میگیرد.
«سبحانیفر» و «علیجانی» به عنوان موافق و «ساری» و «کمالی پور» به عنوان مخالف «دژپسند» وزیر پیشنهادی اقتصاد صحبت میکنند.
«شهریاری» و «یوسف نژاد» در موافقت و «محمود صادقی» و «احمد بیگدلی» در مخالفت با «رحمانی» وزیر پیشنهادی صنعت سخنرانی می کند.
«محمدعلی پورمختار» و «حسن سلیمانی» به عنوان موافق و «سهراب گیلانی» و «محمد فیضی» به عنوان مخالف «اسلامی» وزیر پیشنهادی راه صحبت می کنند.
«بابایی صالح» و «زاهدی» در موافقت و «ولی ملکی» و «شهاب نادری» در مخالفت با «شریعتمداری» وزیر پیشنهادی کار صحبت می کنند.
اگر در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی سوال کتبی وجود داشته باشد از طریق رئیس مجلس به رئیسجمهوری یا وزیر مربوطه داده میشود.
******
۲۲:۲۰ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه علنی امروز پنجم آبان پس از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، اقتصاد، کار، راه و صنعت به هر چهار وزیر رای اعتماد دادند.
۲۱:۳۰ ۳۱ درصد اقتصاد کشور در وزارت صنعت مدیریت می شود
«رضا رحمانی»، وزیر پینشنهادی صنعت، معدن و تجارت در ادامه جلسه علنی نوبت شب امروز (شنبه ۵آبان)و در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود برای این وزارتخانه گفت: در حال حاضر ۳۱ درصد اقتصاد کشور در وزارت صنعت، معدن و تجارت مدیریت می شود، ۳۳ درصد اشتغال کل و ۶۴ درصد اشتغال بخش مولد در بخش های اقتصادی در این وزارتخانه است.
وی با بیان اینکه بنده از طرف هزاران واحد صنعتی، سه میلیون واحد صنفی و نزدیک به ۱۰هزار معدن سخن می گویم اظهار داشت: برخی دوستان این انتقاد را مطرح کردند که برنامه های بنده محدود و بدون توجه به اسناد بالادستی است که باید در این رابطه بگویم بنده تمامی برنامه هایم را به دلیل ظرفیت محدود ارائه نداده ام ،۲۹ برنامه راهبردی برای حوزه معدن و ۴۰ برنامه برای حوزه بارزگانی و بازار دارم که در صورت رای اعتماد مجلس آنها را عملیاتی خواهم کرد.
۲۱:۲۵ به دلیل صیانت از همکارم با رحمانی مخالفم
«احمد بیگدلی» در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: مخالفتم با آقای رحمانی مخالفت شخصی نیست حتی مراتب خوشحالی خود را اعلام میکنم که یکی از نمایندگان ادوار به عنوان وزیر معرفی شده است. اما به دلیل صیانت از همکارم و حمایت از نماینده سابق با او مخالف هستم.
این نماینده مجلس با تاکید براین نکته که چطور میخواهید بازار را تنظیم کنید و کالای مورد نیاز مردم را تامین نمایید؟ افزود: بنده میخواهم در این باره به صورت شفاف موضعگیری کنیم. شما در مسئولیت قبلیتان به عنوان معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، مسئول برنامهریزی کلان و راهبردی بودید که بر خلاف قانون تمرکز، عمل کردید که این باعث اختلال در سیستم مدیریت تنظیم بازار شد. صراحتا اعلام کنید که آیا پایبند به قانون تمرکز خواهید بود یا اینکه میخواهید بازار موازی تنظیم بازار ایجاد کنید.
۲۱:۲۰ رحمانی در حوزه رفتارهای ارزشی و انقلابی آزمون های خود را پس داده است
«حسینعلی شهریاری»، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی نوبت شب امروز (شنبه۵آبان ) و در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: در عصر کنونی رونق اقتصادی کشورها ناشی از رونق اقتصادی در بخش صنعت، معدن و تجارت است که در واقع یکی از حساسترین بخشهای یک کشور است و به دلیل تاثیر مستقیم بر اقتصاد، به تعبیری نبض اقتصادی کشور است.
۲۱:۱۵ رحمانی در سطوح پایین مدیریتی به ویژه در حوزه صنعت صاحب نام است
«اکبر رنجبرزاده»، نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (شنبه، 5 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: رحمانی از جنس مجلس است و همه با برنامه هایش آشنا هستیم، چرا باید به وی رأی اعتماد بدهیم؟ دلایل چیست؟ مخالفان گفتند برنامه های وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت کامل نیست و ممکن است قانون متمرکز را اجرا نکند و این در حالی است که وی به صورت کمی و کیفی برنامه هایش براساس قوانین بالادستی ارائه داده به ویژه به قانون برنامه ششم توسعه وارد شده و به صورت سالیانه مشخص کرده که هدفگذاری هایش از سال 1397 تا 1400 چگونه خواهد بود.
وی افزود: ما هم در رابطه با اجرای قانون متمرکز اصرار داریم که باید در تنظیم بازار کشاورزان ضرر نکنند چرا که بخش عظیمی از تولیدات در حوزه کشاورزی است و خواست همه نمایندگان این است که به آن ها در تنظیم بازار کوچک ترین آسیبی نرسد.
۲۱:۱۰ وزیر پیشنهادی صنعت پاکدست است
«عزیز اکبریان» در موافقت وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: کشور در شرایط حساسی است. الان زمان دعوای دولت، مجلس و قوه قضاییه نیست. ما باید به جای دعوای جناحی مشکلات نظام را حل کنیم. وزارت صنعت از وزارتخانههای حساس است.
وی با بیان این که مشکل این وزارتخانه بیمه، مالیات، بانک، گمرک، نوسانات ارزی، تصدیگری دولت و شرکتهای خصولتی هستند، افزود: انصافا آقای شریعتمداری در این وزارتخانه زحمت کشید و بهترین همکاری را با کمیسیون داشت. حالا دولت تصمیم گرفته تیم اقتصادی را جابهجا کند. رحمانی فردی دلسوز، سادهزیست، ولایتمدار و وفادار به نظام، با انگیزه و ارزشی است.
رئیس کمیسیون صنایع مجلس یادآور شد: ایشان به عنوان مدیر تراکتورسازی و آلومینیوم المهدی تلاش زیادی کرده، سه دوره نماینده مجلس بوده و ۱۵ سال پیش با لیسانس وارد مجلس شده است. دو سال است که ایشان معاون وزیر است حالا او وارث تمام مشکلات وزارت صنعت است؟ وارث این مشکلات تیم اقتصادی دولت و ما در مجلس هستیم. آقای رحمانی در تدوین برنامه وزارت صنعت نقش اساسی داشته و برنامه مدون برای تولید دارد و نیازی نیست که از صفر شروع کند.
۲۱:۰۰ رحمانی می تواند به تنظیم روابط بین دستگاهی و مجلس توجه کند
«علی اصغر یوسف نژاد»، عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: دلایل مختلفی برای صحبت کردن به عنوان نماینده موافق با وزیر پیشنهادی صنعت دارم چرا که با توجه به سابقه تحصیلی و تحصیلات مرتبط با صنعت و معدن، خود را در این مورد ذیصلاح می دانم.رحمانی انسانی شریف و باسابقه است و باید توجه کرد پذیرش مسئولیت در این شرایط سخت نکته مهمی محسوب می شود چرا که وزرا بعد از کسب رأی اعتماد اصطلاحاً به هتل 5 ستاره نمی روند و فردا با مشکلات روبرو می شوند.
عضو هیات رئیسه مجلس با بیان این که رضا رحمانی از سابقه تحصیلی و کاری مرتبط با وزارت صنعت، معدن و تجارت برخوردار است و دیگر نیازی به آموزش برای شناخت از دستگاه به رحمانی وجود ندارد، افزود: چرا که وی آگاهی نسبی به مسائلی مانند سامانه های قیمت گذاری، تجارت خارجی، فعالیت بخش معدن و رویکرد توسعه دارد. آقای صادقی به عنوان نماینده مخالف اشاره کردند برنامه های رحمانی همان برنامه های قبلی مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت است، این در حالی است که باید اینگونه باشد و برنامه ها مطابق با اسناد بالادستی کشور باشد.
۲۰:۴۵ معلوم نیست با چه منابعی باید به برنامه های رحمانی عمل کنیم
«محمود صادقی» در مخالفت با رضا رحمانی، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: کسانی که بتوانند در شرایط فوقالعاده تحریمی شجاعانه و مدبرانه با تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی مقابله کنند، باید انتخاب شوند. آقای روحانی فرمودند که نباید سخنان انتخاباتی بگوییم و سخنان انتخاباتی را برای زمان انتخابات بگذاریم اما رویه ایشان به گونهای است که زمان انتخابات دهها وعده بدهیم ولی بعد از انتخابات به همه آنها پشت پا بزنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این که نباید سخنان را برای زمان انتخابات گذاشت، افزود: زمان انتخابات باید حرفهایی که میزنیم در طول چهار سال آویزه گوشمان باشد. نقدهای تند را صرفا برای تبلیغات نباید مصرف کنیم. درخصوص برنامه آقای رضا رحمانی بنده نکاتی را اشاره خواهم کرد و برنامه پیشنهادی ایشان را نقد میکنم.برنامهریزی باید فرضیات را به صورت درست و بر اساس دادههای درست وضع موجود و تحلیل و پیشبینی مناسب از شاخصهای کلان اقتصادی در بر گیرد تا تصمیمات خروجی کیفیت کافی را داشته باشد.
۲۰:۱۵ راه های روستایی توسعه می یابند/توجه به عدم گسترش حاشیه نشینی
«محمد اسلامی»، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی به ارایه برنامه های خود برای تصدی وزارت راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: رویکرد اصلی ما شایسته سالاری است و این کلیپ (کلیپی که در ابتدای اظهارات او در مجلس پخش شد. بیانی برای اثبات باور قلبی ما به این مهم بود. ضمن اینکه در رابطه با رویکرد مدیریتی که دارم برنامه های خود را در سه سرفصل تحقق ساختاری، وضع رویکردهای متفاوت مدیریتی و تعیین اولویت های راهبردی که در شرایط کنونی ما را برای تحقق اهداف برنامه هدایت کند، مورد توجه قرار دادم.
۲۰:۰۰ برنامه های اسلامی شفاف است/وزیر پیشنهادی راه فردی پاکدست است
«قاسم احمدی لاشکی»، نماینده مردم نوشهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت شب امروز (شنبه۵ آبان)مجلس شورای اسلامی و درمخالفت با وزیر پیشنهادی راه ، گفت: ما برای وزارتخانه بزرگی تصمیم میگیریم که ۱۷ معاون و بیش از ۶۵ هزار نفر پرسنل دارد. سازمان راهداری و حملونقل جادهای ذیل این وزارتخانه خودش به اندازه چند وزارتخانه کار دارد.
وی با اشاره به فعالیتهای متعدد بخشهای بنادر، راهآهن، هواپیمایی، هواشناسی و شهرسازی در وزارت راه اظهار کرد: ما در مجلس تشخیص دادیم که این مسئولیتها همچنان در وزارت راه ادغام باشد و جدا نشود. اما همین که آقای اسلامی به عنوان فردی خارج از وزارت راه انتخاب میشود یعنی ایشان لابی نداشته است.
۱۹:۵۰ توجهی به سیاستهای کلی اصل ۴۴ در برنامه های اسلامی نشده است
«محمد فیضی»، نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت شب امروز (شنبه۵آبان ) در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: آقای اسلامی آیا شما اداره وزارت راه و شهرسازی را دارید؟ آیا شما مبتنی بر برنامهتان انتخاب شدید یا اینکه با استعفای وزیر و لابی و چانهزنی یک شبه برای این پست انتخاب شدید؟ شما خودتان گفتید به سفارش یکی از وزرا و با دعوت به حضور رییس جمهور رفته و از شما خواسته شده تا در عرض یک روز برنامه ارائه کنید.
وی اظهار داشت: آیا شما موارد مرتبط با اسناد بالادستی وزارت راه را مورد مطالعه قرار دادید؟ تنها ۳۴ درصد از برنامههای شما منطبق بر برنامه توسعه است و در ۳۳ درصد برنامهتان به موضوع برنامه توسعه اشاره نشده است.
۱۹:۴۰ میلیاردها تومان پول کشور در طول دوران مدیریت اسلامی در شرکت هواپیمایی شاهین شهر به هدر رفت
«علی نجفی خوشرودی»، نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی نوبت شب (شنبه۵ آبان ) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و ترابری، گفت: حرفهای آقای اسلامی ما را یاد دولتمردان سابق میاندازد. به کدام شاخص استناد کردهاید که در استانداری مازندارن در طول یک سال به اندازه ۱۵ سال کار کردهاید؟ شما با کدام روش، منابع و برنامهها میخواهید مشکلات راههای روستایی کشور را حل کنید؟
وی با بیان اینکه نجفی فضای ناامنی را در استان مازندران به وجود آورد اظهار داشت: اگر این رفتارها و التهابات ناشی از آن به بدنه وزارت راه و شهرسازی پمپاژ شود چه کسی جوابگو خواهد بود؟
۱۹:۳۰ اسلامی با آوردن نیروهای اتوبوسی به وزارتخانه مخالف است
«محمدرضا رضایی کوچی» در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: وزارتخانه راه و شهرسازی یک وزارتخانه مهم و موثر در عمران و توسعه و آبادانی کشور است و از معاونت های قابل توجهی برخوردار است که هرکدام از معاونان این وزارتخانه به لحاظ کاری به اندازه یک وزیر باید کار کنند. طبیعی است که فردی که باید مسئولیت وزارت راه و شهرسازی را برعهده بگیرد از دانش کافی برخوردار باشد و آگاه به مسائل باشد و با توجه به اینکه محمد اسلامی یک شخصیت جهادی و انقلابی است و براساس کار و تخصص در سطح کارشناسی کار را آغاز و رشد کرده و مورد اعتماد رئیس جمهور قرار گرفته است و نباید فراموش کرد وی آقازاده نیست.
۱۹:۱۵ توجه به راه های روستایی از نقاط قوت برنامه های اسلامی است
«محمد علی پورمختار»، عضو کمیسیون قضایی مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهر سازی در جلسه علنی مجلس گفت: با نگرش به اینکه اعتقاد دارم در این شرایط حساس که دشمن خونی ما برای اعمال تحریمهای بیشتر در حال آماده شدن است ما هم باید با همدلی آماده شویم تا تمام توطئههای آمریکا را خنثی کنیم. امیدوارم با رای مثبت به وزرا بتوانیم به دولت کمک کنیم.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با اظهار این که مجلس با هیچکس عقد اخوت نبسته و براساس برنامههایی که وزرا پیشنهادی دارند و وظایفی که دارند مجلس نظارت خواهد کرد و اگر نیاز باشد استیضاح نیز خواهد کرد، افزود: اصل مبارزه با فساد باید در دستور کار وزرا باشد. بعضا وزرا در برنامه پیشنهادی به آن اشاره می کنند ولی آن را عملیاتی نمیکنند. هم وزرا باید به استفاده از نیروهای متخصص برای پیشبرد کارها توجه داشته باشند. دکتر اسلامی از نیروهای شاخص و انقلابی و از مدیران جهادی کشور هستند.
۱۹:۰۰ اسلامی به شهرسازی اسلامی توجه ندارد
«سهراب گیلانی» نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با محمد اسلامی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: تغییر و تحول در وزارتخانهها برای افزایش کارآمدی، ایجاد تحول و مقابله با بحرانهای جدید است، گفت: وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی چه برنامههایی برای حل مشکلات حوزه مسکن و راه دارد؟
وی با بیان این که رفع محرومیت و فقر یک جهاد الهی است. مردم ایران از فشارهای متنوعی در زندگی و اداره کشور و همچنین تحریمها ناراحت و معترضند و منتظرند دولت فکر و چارهای بنیادی و آرامشبخش برای آنها داشته باشد، افزود: استیضاح و استعفای وزرا برای ایجاد تحول و مقابله با بحرانهای جدید و کارآمدی وزارتخانههاست، بدیهی است وزرایی میتوانند تحولآفرین باشند که دارای روحیه مردمی، انقلابی و مومن باشند و تعامل منطقهای و فرامنطقهای داشته و ظرفیتساز باشند. در جلساتی که با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی داشتم و در برنامه مکتوب او دیدم سوالاتی برایم پیش آمد که انتظار دارم وزیر پیشنهادی به صورت شفاف به این سوالات پاسخ دهد.
توضیحات لاریجانی درباره دلیل ارسال لوایح پالرمو و پولشویی به مجمع تشخیص
«علی لاریجانی» در ابتدای جلسه علنی نوبت شب امروز (شنبه۵آبان ) در توضیحاتی در مورد مباحث مطرح شده در رسانهها درباره دلیل ارسال لوایح پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی به مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:مجلس بعد از بررسی این دو لایحه، آن را به شورای نگهبان فرستاد تا نظرات خود را در این باره اعلام کنند. تقریبا به فاصله دو تا سه روز بعد هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نیز نظرات خود را به شورای نگهبان ارسال کرد. البته همواره متعارف این بود که هیات نظارت نظر خود را در مسیر بررسی لوایح به کمیسیونها ارائه کند ولی این بار نظرش را به شورای نگهبان اعلام کرد.
بیانیه نمایندگان درمورد بخشش سود وام های بانکی تا سقف یک میلیارد ریال
«محمد علی وکیلی»، عضو هیات رئیسه مجلس در ادامه جلسه علنی امروز (شنبه، 5 آبانماه) مجلس شورای اسلامی بیانیه جمعی از نمایندگان خطاب به رئیس جمهور درخصوص نحوه تسویه وام های تا سقف یک میلیارد ریال را قرائت کرد.
متن بیانیه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مقرر شده است سود تسهیلات تا سقف یک میلیارد ریال در صورت پرداخت اصل وام توسط تسهیلات گیرندگان از محل تجدید ارزیابی دارایی های خارجی بانک مرکزی تامین گردد که در تبصره 16 قانون بودجه سال های 96 و 97 تنفیذ گردید. با توجه به اینکه تبصره 16 قانون 97 تاکنون اجرایی نشده است و با توجه به رکود اقتصادی و خشکسالی های اخیر و شرایط نامطلوب کشاورزی و عشایری از جنابعالی تقاضا داریم تا دستور اکید اجرای این بند بودجه را به مقامات مربوطه ابلاغ فرمایید./
۱۸:۳۵ مسئولیت وزارت کار سنگین است /بخش تعاون در طول سالیان گذشته در وزارت کار مغفول مانده است
محمد شریعتمداری ،وزیر پیشنهادی کار در جلسه علنی امشب شنبه (۵آبان مجلس)و در دفاع از برنامه پیشنهادی خود برای وزارت کار گفت:امروز می خواهیم راجع به وزارتخانه ای تصمیم بگیریم که اجتماعی ترین نهاد حاکمیت است و البته باید توجه داشته باشیم که بخض عمده فعالیت این وزارتخانه فعالیت های اقتصادی است.
وی اظهار داشت:رقریب نیمی از جمعیت کشور از اعضا رسمی صندوق های بازنشستگی ،صندوق های تامین اجتماعی و رفاه اجتماعی در حوزه وزارت تعاون است و این وزارتخانه مسئولیت تکفل عدالت اجتماعی به معنای عام کلمه را به عهده دارد.
شریعتمداری بیان کرد: این وزارتخانه در رسیدگی به امور افرادی که به هر دلیلی به استضعاف کشیده شده اند یعنی زنان سرپرست خانوار ،کودکان کار و قربانیان آسیب های اجتماعی یعنی در حوزه رفاه اجتماعی مسئولیت سنگینی به عهده دارد.
۱۷:۲۰ عدم ملاحظه کاری شریعتمداری با مفسدان و مافیای ثروت قابل تحسین است
«عبدالحمید خدری»، نماینده بوشهر در مجلس شورای اسلامی در موافقت با انتصاب شریعتمداری به عنوان وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی در جلسه علنی امروز پنجم آبان ماه گفت: تکلیف نمایندگان در خانه ملت سنگین است. ما از شما فرهیختگان مردم می خواهیم تا تصمیمی شایسته در انتصاب جناب شریعتمداری با توجه به مشکلات عدیده در حوزه اشتغال و رفاه مردم داشته باشید.
نماینده مردم بوشهر گفت: تصمیم شما در خانه ملت ماندگار خواهد بود، آنچه مبنای تصمیم درست ماست توجه به سوابق، تخصص و شایستگی شریعتمداری است که مخالفان نیز به این نکته اقرار داشتند. راه نجات امروز کشور تفکر بر اساس محوریت دانش است.
۱۷:۱۰ شما حق مردم را در قراردادهای خرید خودرو با شرکت های خودروسازی ضایع کردید
«شهاب نادری»، نماینده مردم پاوه و جوانرود در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی کار گفت: از اینکه مجددا آقای شریعتمداری مسئولیت وزارتخانه ای دیگر را می خواهند به عهده بگیرند از وی سپاسگزاریم اما سوال ما از رییس جمهور این است که چرا در کابینه شان از جوانان فرهیخته و باانگیزه که در کشور تعداد آنها نیز زیاد است، استفاده نمی کنند؟
«نادری» با اشاره به زندگینامه شریعتمداری گفت: آقای شریعتمداری در 20 سالگی عضو کمیته انقلاب بوده است و در کابینه های مختلف و حتی در دوران نخست وزیر مهندس موسوی قائم مقامی به عهده داشته اند. آیا هم اکنون و در شرایط فعلی ما نباید از جوانانمان همانگونه که در ابتدای انقلاب استفاده می شد استفاده کنیم، آیا نباید به آنان برای دادن مسئولیت در این مرز و بوم اعتماد شود؟
۱۷:۰۰ شریعتمداری یک چریک برای جنگ اقتصادی است
«غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی»، نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همه می گویند ما در جنگ اقتصادی هستیم و برای جنگ اقتصادی باید سربازانی تربیت کنیم و من معتقدم برای شرایط امروز ما باید چریک اقتصادی داشته باشیم که شریعتمداری یک چریک برای جنگ اقتصادی است.
وی با بیان اینکه او کسی است که می تواند با این سوابق و تجارب که اندوخته در زمان حال که دشمن تمام توان خودش را برای قرار دادن مردم در یک تنگنای اقتصادی به کار گرفته موفق عمل کند، افزود: یکی از همکاران ما که مخالف آقای شریعتمداری بود گفت وی در یک بخش برنامه ارایه نداده که باید یادآوری کنم برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قانون 36 تکلیف تعیین کرده و هر کس وزیر کار شود باید این تکالیف را انجام دهد و نیازی نیست برنامه عملیاتی از خود ارایه دهد.
۱۶:۳۵ شریعتمداری مسئله ثبت غیرقانونی سفارش خودروها را برملا کرد
«روح الله بابایی صالح»، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در موافقت با «محمد شریعتمداری»، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: او فردی مومن، ولایی، متعهد به نظام، انسانی پاکدست و اهل تدبیر و با سابقه اجرایی از اول انقلاب تاکنون بوده است.
وی با بیان اینکه شریعتمداری با قاطعیت لازم در مبارزه با فساد دست دارد و می تواند با فسادهای سازمان یافته مبارزه کند، افزود: در خصوص مسئله ثبت سفارش خودرو که در زمان وزیر قبلی صورت گرفته بود وی این موضوع را برملا کرد و در صندوق های بازنشستگی نیز توانست با فساد مقابله کند و دست ذی نفوذان را کوتاه کند.
۱۶:۳۰ ۴۸ درصد برنامه های پیشنهادی شریعتمداری با اسناد بالادستی منطبق نیست
«ولی ملکی»، نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی کار گفت: آقای شریعتمداری از لحاظ بعد اخلاقی فردی اخلاق مدار است اما باید بگوییم وی مدیری کارآمد نیست چرا که از یک سال و اندی که وی در وزارت صنایع و معادن است به هر دلیلی نتوانسته به برنامه هایی که تدوین کرده بود، عمل کند.
وی اظهار داشت: درست است شرایط مملکت شرایط ویژه ای شده است و اتفاقات چند ماه اخیر شرایط خوبی نیست و ما در شرایط جنگ هستیم اما به هر حال عملکرد وی در وزارت صنعت ضعیف بوده است.
۱۶:۰۰ تدوین لایحه سرمایهگذاری با همکاری قوه قضاییه و قوه مقننه از اولین اقدامات من در وزارت اقتصاد است
«فرهاد دژپسند»، وزیر پیشنهادی اقتصاد در جلسه علنی امروز پنجم آبان در پاسخ به موافقان و مخالفان انتصاب خود گفت: تشکر من مربوط به این جلسه نمی شود ارتباط ما با نمایندگان یک ارتباط تعریف شده و مستمر است. در این شرایط یقینا هیچ وزیری نمی تواند ادعای معجزه آسا داشته باشد مگر با تعامل چندجانبه.
«دژپسند» اظهار کرد: یکی از برنامه های جدی بنده تشکیل هسته های اندیشه ورزی است. این هسته ها متشکل از دولت، مجلس، بخش خصوصی و دانشگاهیان هستند. از دوران جنگ تجربه آموختیم و توانستیم جنگ هشت ساله را با اتکا به ظرفیت درونی و سرمایه های اجتماعی پس از چندین سال بدون اینکه یک سانت از خاک کشور را واگذار کنیم پشت سر بگذاریم، امروز نیز با همین شیوه باید به جنگ اقتصادی برویم.
وی با بیان اینکه در سال 74 و 75 با این رویکرد توانستم اقتصاد کلان را کنترل کنم، افزود: بنده افتخار تدوین برنامه بدون نفت را داشتم و در یک تعامل چندجانبه توانستم آن را تدوین کنم. خوشبختم که امروز نیز از آن بهره می برم. برنامه تحقق عدالت اجتماعی را تدوین کردم و می دانم که امروز نیز در شرایط فشار اقشار آسیب پذیر می توانند از آن بهره ببرند.
۱۵:۳۵ دژپسند می تواند کشتی پرتلاطم اقتصاد را به ساحل آرامش برساند
«سیدمهدی مقدسی»، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اقتصاد در جلسه علنی امروز شنبه 5 آبان گفت: اگر برنامه ها و عملکرد آقای دژپسند را مشاهده کنیم می بینیم وی اشراف کامل به اقتصاد کشور دارند و می توانند سکان این وزارتخانه را در دست بگیرند و کشتی پرتلاطم را به ساحل آرامش برسانند.
وی اظهار داشت: وزیر اقتصاد باید اقتصاددان باشد که آقای دژپسند از اقتصاددان های برجسته کشور است و ما تجارب وی در سازمان برنامه و بودجه را نیز به فال نیک می گیریم. قطعا برای اینکه اقتصاد موفقی داشته باشیم باید وزارت اقتصاد با سازمان برنامه هماهنگ باشد که اثربخشی آنان را در جامعه ببینیم.
۱۵:۳۰ با سخت کوشی و عاشق پیشگی فرهاد اقتصاد کشور شوید
«محسن علیجانی»، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز شنبه 5 آبان در موافقت با وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: وزارت اقتصاد باید توان هماهنگی تیم اقتصادی دولت را داشته باشد، بزرگترین اقتصاد دنیا هم اکنون به صحنه آمده است که اقتصاد ما را زمین گیر کند.
وی اظهار داشت: اقتصاد غیرشفاف عدم توفیق در خوصصی سازی، پایین بودن میزان بهره وری و سرمایه و تحریم های ظالمانه از جمله چالش هایی است که وزارت اقتصاد باید برای آنها چاره اندیشی کند.
۱۵:۲۰ با چه پشتوانه ای مسایل ارزی را حل می کنیم خودمان را گول نزنیم/شش ماه بعد استیضاح می کنیم
«ولی ملکی»، نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با انتصاب دژپسند به عنوان وزیر اقتصاد در صحن علنی مجلس شورای اسلامی امروز پنج آبان گفت: ما در جنگ اقتصادی هستیم همه باید در این جنگ آرایش اقتصادی بگیرند، دولت، قوه قضاییه همه و همه باید آرایش جنگی داشته باشند.
نماینده مردم مشکین شهر تصریح کرد: با تمام ویژگی هایی که از دژپسند سراغ داریم که البته طبیعی است کسی که در حد وزیر معرفی می شود باید تحصیلاتش مرتبط باشد اگر مرتبط نباشد چرا وزیر معرفی شود؟ من نه همه را تاریک و نه همه را سفید می بینم. بهبود وضعیت رفاهی و کاهش نرخ تورمی که در برنامه آورده اید چگونه و با چه مکانیسمی انجام می شود، کاهش نرخ تورم با چه مکانیسمی است تعریف نکرده اید.
نماینده مردم مشکین شهر افزود: بحث رای آوری نیست امروز بحث این است که برنامه های داده شده عملیاتی شده است یا خیر، شش یا 4 ماه بعد خودمان استیضاح و سوال می کنیم. وقتی برنامه نظریه پردازی است غیر از این انتظاری نمی رود.
۱۵:۱۵ برنامه های دژپسند گره های کور اقتصاد را باز نمی کند
«یحیی کمالی پور»، نماینده جیرفت در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با انتصاب دژپسند به عنوان وزیر اقتصاد در جلسه علنی امروز پنجم آبان گفت: قبل از آنکه به برنامه های پیشنهادی شما بپردازیم بیایید کارنامه گذشته دژپسند را در سازمان برنامه و بودجه مدنظر قرار دهیم و بر اساس این گذشته برای آینده تصمیم بگیریم.
«کمالی پور» افزود: جناب دژپسند دکترای اقتصاد بین الملل دارند، از سال 84 در سازمان برنامه بودجه کار می کنند. یک سال در این سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند اما کدام برنامه مناسب را و بودجه مناسب را در جای خود دیده اید؟
«غلامرضا کاتب»، نماینده مردم گرمسار در مجلس در در ادامه جلسه علنی امروز شنبه 5 آبان در موافقت با وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: ما امروز باید در تصمیم گیری مان برای رای اعتماد به 4 وزیر پیشنهادی منافع ملی را در نظر بگیریم. به نمایندگان توصیه می کنم انتخابشان با شناخت و درایت باشد و به گونه ای عمل کنند که مجبور نباشیم سه ماه دیگر وزرا را استیضاح کنیم و وقت دولت و ملت را بگیریم.
وی اظهار داشت: در چند سال گذشته یکی از مهمترین دغدغه های من و شما و یکی از چالش های اساسی کشور بحث عدم هماهنگی و همگرایی بین تیم اقتصادی و دولت است و قطعا همگرایی وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، سازمان برنامه و سایر ارکان اقتصادی کشور جزو اولویت های امروز جامعه است.
۱۵:۰۰ دژپسند دغدغه مردم را به خوبی می فهمد/هدفش مقابله با رانت خواری و ویژه خواری است
«رمضانعلی سبحانی فرد»، نماینده مردم سبزوار در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز 5 آبان و در موافقت با وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: امروز در مقابل یک تصمیم مهم داخلی و خارجی قرار گرفته ایم، چند ماهی است که می بینیم ثبات اقتصادی در کشور بهم ریخته است و هر روز مسایل اقتصادی وضعیت نابسامان تری می گیرد و فشارهای اقتصادی بر مردم حاکم می شود.
وی اظهار داشت: از طرفی فشارهای آمریکایی ها نیز علیه ملت ما هر روز بیشتر می شود و آنها برنامه های اقتصادی ما را دنبال می کنند که به کشور صدمه وارد کنند.
۱۴:۴۵ برنامه های «دژپسند» گزیده مقالات و تئوری های آسیب شناسی است
«علی ساری»، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف اول در انتخاب وزیر اقتصاد در صحن علنی امروز پنجم آبان گفت: از اینکه دکتر روحانی سرانجام به تغییر در تیم اقتصادی تن دادند، خوشحالیم. ضمن احترام به دکتر دژپسند اما شاید این انتخاب با انتظارات مردم و مجلس فاصله داشته باشد.
نماینده مردم اهواز ادامه داد: علیرغم نامه 200 نماینده برای تغییرات در تیم اقتصادی از اوایل سال 97 رییس جمهوری با فشار استیضاح وزیر اقتصاد (کرباسیان) به این کار تن دادند.
«ساری» تصریح کرد: ضمن تشکر از جناب دژپسند در پذیرفتن این مسئولیت در فضای آشفته امروز اما می گوییم در برنامه 50 صفحه ای شما از صفحه 10 به بعد مکررا مطالبی تکرار شده است که هیچگونه راهکار علمی که بتوان با آن به جامعه پیام مثبت در جهت افزایش قدرت پولی و مالی را داد، ارایه نشده است.
۱۴:۲۹ رییس جمهوری صحن مجلس را ترک کرد
جلسه رای اعتماد به چهار وزیر پیشنهادی دولت از ساعت ۱۳ در صحن مجلس شورای اسلامی آغاز شد. «حجت الاسلام حسن روحانی»، رییس جمهوری دقایقی پس از آغاز جلسه علنی مجلس در صحن مجلس حضور یافت و در سخنانی به دفاع از وزرای پیشنهادی خود پرداخت.
وی پس از دفاع از چهار وزیر پیشنهادی خود صحن علنی مجلس شورای اسلامی را ترک کرد.
۱۳:۱۵ پیروزی کمنظیر سیاسی ایران در برابر آمریکا/همپیمانان سنتی ترامپ را رها کردند
«حجت الاسلام حسن روحانی»، رییس جمهوری در جلسه علنی امروز مجلس در دفاع از 4 وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی گفت: کلمه 13 آبان را دشمن به عنوان رمز جنایتکارانه خود اعلام کرده اما حضور مردم در راهپیمایی اربعین این مسئله را از میان برد و به معنای پیوند عمیق ملت ایران با خاندان رسالت است که اگر عشق امام حسین نبود امروز شاهد ایران مستقل و پیروزی انقلاب اسلامی و موفقیت این ملت در برابر تهاجم هشت ساله بیگانگان نبودیم.
وی در ادامه با بیان اینکه آنچه در هفته ها و ماه های گذشته شاهد آن بودیم پیروزی قاطع ملت ایران در برابر توطئه های آمریکا بوده است، خاطرنشان کرد: از لحاظ سیاسی بی تردید در سطح جهان پیروزی کم نظیر تاریخی را به دست آورده ایم.
۱۳:۱۵ رییس جمهوری با استقبال علی مطهری وارد صحن مجلس شد
«حجت الاسلام حسن روحانی»، رییس جمهوری کشورمان با استقبال «علی مطهری»، نایب رییس مجلس برای دفاع از 4 وزیر پیشنهادی خود برای وزارتخانه های راه، کار، اقتصاد و صنعت و با همراهی «حسینعلی امیری» معاون پارلمانی خود وارد صحن مجلس شد..
پیش از حضور رییس جمهوری در مجلس «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رییس جمهوری در مجلس حضور داشت.
۱۳:۰۰ آغاز جلسه علنی مجلس/دستور جلسه بررسی صلاحیت ۴ وزیر پیشنهادی
جلسه علنی بعدازظهر امروز شنبه 5 آبان مجلس به ریاست «علی لاریجانی» آغاز شد. نخستین دستور مجلس بررسی صلاحیت 4 وزیر پیشنهادی رییس جمهور برای وزارتخانه های کار و رفاه و تعاون، راه و شهرسازی، اقتصاد و دارایی و صنعت و معدن و تجارت است./
نظر شما