برپایی ۵ موکب توسط کانون های مساجد مازندران دراربعین/ نگاه سنتی هیئت امنا مساجد را خالی از شور جوانی می کند

سرپرست ستادهماهنگی و نظارت برکانون های مساجد مازندران به نگاه ویژه پیامبر اسلام درخصوص کوتاه و طولانی نمودن نماز برای احترام به کودکان اشاره کرد و گفت: باید بصورت جدی به سراغ تغییر نگرش هیئت امنا رفت تا مسجد محل مسئولیت پذیری نوجوانان و کودکان شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام محمود علیخانی، سرپرست ستادهماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران و مسئول نمایندگی خبرگزاری شبستان در استان امروز(5آبان) به همراه کارشناسان دبیرخانه مساجد استان باحضور در دفتر خبرگزاری مهر در مازندران با سرپرست این خبرگزاری ارزشی دیدار وگفتگو کرد.

 

مشروح این گفتگو که درآستانه برگزاری اجتماع عظیم و میلیونی اربعین حسینی و برپایی 5 موکب کانون های مساجد استان در مسیر زوار حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) صورت گرفت، بدین شرح است. 

 

حجت الاسلام محمود علیخانی، سرپرست ستادهماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران به فعالیت یکهزار و 132کانون فرهنگی هنری در بیش از چهار هزارو600 مسجد شهری و روستایی استان اشاره و تصریح کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از سال ۷۱ آغاز به فعالیت نمودند.

 

وی با بیان اینکه از یکهزار و 132 کانون فرهنگی و هنری استان 715کانون فرهنگی هنری در روستاها و باقی آن در شهرها فعالیت دارند، اضافه کرد: این تعداد کانون‌ها با توجه به تعداد مساجد در استان کافی نیست چرا که بیش از چهارهزار مسجد داریم و لازم است تعداد کانون ها گسترش یابد.

 

حجت‌الاسلام علیخانی با بیان اینکه اغلب افرادی که در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان فعالیت دارند جوانان پرشور، متدین و انقلابی هستند که بدون چشم داشتی برای اسلام و انقلاب زحمت می کشند و برنامه‌ها و ثمرات خوبی از این جوانان شاهد هستیم، تاکید کرد: می طلبد هیئت امنا با سعه صدر و کنارگذاشتن شیوه سنتی مساجد را خالی از شور و نشاط نوجوان و جوان نکنند.

 

وی به رویکرد جدید کانون‌های مساجد استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۰ نفر از فارغ‌التحصیلان و دانشگاهیان در مقاطع مختلف تحصیلی با همکاری مرکز مشاوره رشد پویا ساری درحال گذراندن دوره آموزشی هستند تا درغالب طرح سرای تفاهم بصورت مشاور وارد کانون های مساجد شوند.

 

حجت‌الاسلام علیخانی با ابراز تاسف از اینکه در برخی نقاط استان مساجد از هنر خالی شده، اظهار کرد: کانون‌های مساجد علاوه بر آن که در بحث هنرهای هفت‌گانه فعالیت می‌کنند، تلاش داریم هنرهای اسلامی یا همان مهارت های زندگی نظیر درست زندگی کردن، تربیت فرزند، همسایه داری، همسرداری، دوری از پرخاشگری و هنرهای خوب زیستن را با توجه به اینکه مخاطب ما نوجوان و جوان هستند، توسعه دهیم.

 

وی به برپایی 5 موکب کانون فرهنگی و هنری مساجد استان در اربعین حسینی اشاره کرد و افزود: موکب های کانون فرهنگی و هنری محراب لاریم جویبار در استان واسط، مسجد جامعه الرسول شهر کوت عراق و دیگری خیابان التوریج، روبروی مگان موتور، حسینیه رسول اعظم، موکب کانون آل یاسین نکا در جاده اصلی نجف به کربلا، کنار قبر میثم تمار(منطقه چهار نجف) و موکب کانون شهید گرائیلی خرماکلا قائمشهر به عنوان عمود 287 همزمان با اربعین حسینی در عراق به زائرین، خدمت رسانی می کنند.

 

حجت الاسلام علیخانی به نگاه ویژه پیامبر اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه وآله وسلم) درخصوص کوتاه و طولانی نمودن نماز برای راحتی و احترام به کودکان اشاره کرد و گفت: باید برای حضور جوانان در مساجد بصورت جدی به سراغ تغییر نگرش هیئت امنا و به روز شدن افکار این قشر رفت تا مسجد محل مسئولیت پذیری نوجوانان و حتی کودکان شود.

 

وی ضمن قدردانی از خبرگزاری مهر در مازندران جهت انعکاس اخبار کانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران، از اصحاب رسانه استان به ویژه خبرنگاران خبرگزاری مهر خواست تا فعالیت های کانون های مساجد استان را بعنوان الگو و نمونه برای پویایی سایر مساجد معرفی نمایند.

 

 حجت الاسلام علیخانی با بیان اینکه کانون های مساجد در امر اوقات فراغت  نیز فعالیت دارند، گفت: نگاه ما در این کانون ها به حوزه اوقات فراغت، نگاه به زمان بیکاری نیست بلکه اوقات فراغت زمانی برای ایجاد زمینه رشد و شکوفایی استعدادها و توانمندی های نوجوانان و جوانان محسوب می شود.

 

وی با اشاره به اینکه 177هزار نفر در طرح های اوقات فراغت تابستانی مساجد استان شرکت نمودند، یادآورشد: کانون فرهنگی هنری شهید گرائیلی خرماکلا قائمشهر در بحث اردویی اوقات فراغت رتبه اول همایش ملی اوقات فراغت بچه های مسجد را کسب نموده است.

 

حجت الاسلام علیخانی یادآورشد تعدادی از کانون ها نیز در كنار فعاليت‌هاي عمومي خود در يكي از موضوع های قرآن، مهدويت، مشاوره، آموزش، پژوهش، كتابخانه‌اي، سمعي و بصري و تبليغات (دیداری،شنیداری و تبلیغی)، مراسم، همايش‌ها، اردوها و نمايشگاه‌ها (گردشگري)، هنرهاي تجسمي، شعر و ادبيات، سرود و آهنگ های انقلابی(آواها و نواها)، هنرهای نمایشی، فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات، ورزش، ایثار و شهادت، نماز، عقاید اسلامی، عترت، حجاب و عفاف، ولایت، نظارت و ارزشیابی، سلامت به صورت تخصصي فعاليت ‌می نمایند.

کد خبر 736202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha