۴۹ درصد دانش آموزان استان زنجان در رشته تجربی تحصیل می‌کنند

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان زنجان گفت: ۴۹ درصد از دانش آموزان استان زنجان در رشته علوم تجربی، ۹ درصد در رشته ریاضی، فیزیک، ۵ درصد در رشته انسانی، ۳۶ درصد در رشته فنی و کارو دانش و یک درصد در رشته معارف مشغول ادامه تحصیل هستند.

محمود شهبازی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان در خصوص روند هدایت تحصیلی گفت: در نظام های قبلی روند هدایت تحصیلی دانش آموزان در مقطع دبیرستان مشخص می شد، ولی با اجرایی شدن نظام 6.3.3 هدایت تحصیلی دانش آموزان در پایه نهم و در دوره متوسطه اول انجام می‌شود.

 

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان زنجان گفت: روند هدایت تحصیلی دانش آموزان برمبنای عملکرد تحصیلی آنان که در پایه های هفتم، هشتم و نهم؛ زیر نظر دبیران مربوطه انجام می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه علاقه دانش آموزان برای انتخاب رشته در هدایت تحصیلی مورد توجه قرار می گیرد، گفت: در کنار آن عواملی همچون عملکردتحصیلی، نظر دبیران، مشاوران و اولیای دانش آموز هم به عنوان دیگر مولفه‌های اثرگذار در انتخاب رشته دانش آموز مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

این مقام مسوول با انتقاد از جو حاکم در بین دانش آموزان و برخی از اولیاء برای ادامه تحصیل فرزندانشان در رشته علوم تجربی گفت: چنین جوی در سنوات گذشته در رشته ریاضی تجربه کردیم که در حال حاضر شاهد خیل عظیمی از دانش آموزان فارغ التحصیل شده در این رشته در مقاطع دانشگاهی هستیم که مشکلاتی در زمینه بازار کار این افراد ایجاد کرده است.

 

شهبازی با بیان اینکه اولیای دانش آموزان نباید برای ادامه تحصیل دانش آموز در رشته ای که به آن علاقه و یا استعداد ادامه تحصیل ندارد؛ اصرار کنند، گفت: هدایت تحصیلی روندی است که در آن به دانش آموز کمک می‌شود تا استعدادهای واقعی خود را بشناسند.

 

وی با اشاره به اینکه ادامه تحصیل دانش آموزان در رشته ای که در آن استعداد دارد می‌تواند موجب موفقیت تحصیلی شود، گفت: وقتی دانش آموز به دنبال علاقه خود می‌رود در آینده شغلی دانش آموز هم اثرگذار است.

 

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان زنجان از تخصیص فرم‌هایی برای هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم خبر داد و گفت: در این فرم ها که براساس استانداردهای خاص طراحی شده است، اگر به صورت واقعی و توسط خود دانش آموز تکمیل شود می‌توانیم از علایق و استعدادهای دانش آموز مطلع و فرد را به سمت رشته مورد علاقه هدایت کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه بعضا شاهد دخالت اولیا در تکمیل این فرم ها و اصرار به ادامه تحصیل در رشته خاص به ویژه رشته تجربی هستیم، گفت: در حال حاضر 49 درصد از دانش آموزان در این استان در رشته تجربی مشغول به تحصیل هستند.

 

شهبازی با یادآوری اینکه تنها 9 درصد از دانش آموزان استان در رشته ریاضی ادامه تحصیل می دهند، خاطرنشان کرد: 36 درصد از دانش آموز در رشته فنی و کار و دانش، 5 درصد در رشته انسانی و یک درصد هم در رشته معارف تحصیل می کنند./

کد خبر 736336

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha