حجتالاسلام سیدصمصامالدین قوامی، رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی به تعریف و تبیین مفهوم طراز اسلامی پرداخت و به خبرنگار شبستان گفت: وقتی جامعه به مدینه فاضله مورد تاکید اسلام دست یابد و زمانی که احکام اسلام در جامعه حاکم باشد و اسلام زندگی مردم و روابط آنها را تنظیم و اقتصاد و سیاست مردم برگرفته از اسلام باشد، آن موقع است که به جامعه ایده آل و هم طراز اسلامی دست یافته ایم.
وی حکومت پیامبر (ص) در مدینه، حکومت حضرت مهدی (عج)، معیار قرار گرفتن تأکیدات اهل بیت (ع) و زیر بنایی شدن احکام اسلام در جامعه را از مفاهیم طراز اسلامی دانست و افزود: در صورتی که نماز اول وقت در مساجد اقامه شود، طراز اول اسلام در جامعه عینیت پیدا می کند.
حجتالاسلام قوامی با بیان ویژگی های مسجد طراز اسلامی، پررنگ بودن حضور مردم در مساجد را از جمله این ویژگی ها دانست و تصریح کرد: وقتی اداره امور جامعه از مساجد باشد و امام جماعت مسجد مدیریت امور را به دست گیرد آن موقع است که می توان به ملاک های مسجد طراز اسلامی دست یافت. امام جماعت مسجد طراز اسلامی تنها نباید شخصی دینی برای بیان مسئلهگویی و استخارهگویی باشد، بلکه باید در مسجد و در تمام ابعاد و موضوعات برطرف کننده نیازهای مردم باشد.
وی توجه به گنبد، مناره، مهندسی، معماری و ظاهر مسجد را از جمله مواردی دانست که در ساخت مسجد مورد تاکید اسلام باید مورد توجه قرار گیرد و اذعان کرد: مسجد با داشتن تمام امکانات رفاهی برای مؤمنین موجب رغبت مردم به ویژه نسل جوان در مسجد می شود.
رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی مسجد را سازمانی طراز اول برای مدیریت شهر معرفی کرد و گفت: در صورتیکه مدیر اصلی یک شهر امام جماعت مسجد باشد به مسجد طراز اسلامی در جامعه می توان دست یافت، ولی مسجدی که مردم تنها به آخرت برسند و ارگانها و سازمانها به امورات دنیوی دست یابند، مطلوب جامعه اسلامی نیست و آن مسجد، مسجد ایده آل اسلامی به شمار نمی آید.
مسجد باید در متن جامعه قرار گیرد
وی با تأکید بر پرهیز از در حاشیه قرار گرفتن مساجد ادامه داد: سازمانها و نهادهای فرهنگی جامعه بدون آنکه در مسجد حضور داشته باشند، باید از لحاظ سازمانی زیر نظر مسجد باشند، در این صورت است که می توان به مسجد مطلوب و طراز اسلامی دست یافت.
این استاد حوزه و دانشگاه بر لزوم توجه و اهتمام متولیان مساجد بر دستیابی جامعه و مردم به مسجد مطلوب تأکید و خاطرنشان کرد: درب مسجد باید در طول شبانهروز باز باشد و خادمان به صورت نوبتبندی در مسجد فعالیت کنند، در این صورت است که مسجد مطلوب و کارکرد مسجد صدر اسلام را دارد.
پایان پیام/
نظر شما