حجت الاسلام «یاسین حسین آبادی» در گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان درباره مصوبات سومین جلسه کارگروه «ارشاد و امور خانواده» اجلاسیه اعتاب جهان اسلام، اظهار کرد: مهمترین مصوبه این نشست که با حضور نمایندگانی از اعتاب ایران در مشهد مقدس برگزار شد «راه اندازی شبکه مردمی خادمان خانواده» در همه اعتاب مقدسه ایران بود.
مدیر مسجد مقام و شبستانهای مسجد مقدس جمکران درباره مفاد این طرح گفت: این طرح درصدد است تا اعتاب با استفاده از ظرفیت های مردمی در سطح محلات و شهرها البته با محوریت مساجد، کانون های خانوادگی را شکل داده و با افزایش مهارت و آگاهی های افرادِ موثر در امر ازدواج اعم از خانواده، واسطه ها، تسهیل گران، مدیران کانون های خانواده و ... در بهبود کیفیت زندگی زوج ها و کاهش نرخ طلاق نقش موثری را ایفا کند.
وی اضافه کرد: آغاز این طرح با محور «زندگی به سبک اهل بیت علیهم السلام» است، بدین صورت که زوج هایی که می خواهند در این طرح شرکت کنند به اعتاب معرفی و عقدشان در آنجا جاری می شود و تا سه سال از خدمات رایگان مشاوره ای اعم از حضوری و تلفنی و نیز فضاهای اردویی بهره مند می شوند. بنابر پیش بینی های انجام شده حتی اگر کسی به عتبات مقدسه مراجعه کند، می تواند از خدمات مشاوره ای قبل از ازدواج هم استفاده کند.
حجت الاسلام حسین آبادی با بیان اینکه آستان قدس رضوی از سال گذشته این طرح را کلید زده است، ابراز کرد: آستان قدس رضوی 14 هزار زوج را تحت پوشش این طرح قرار داده و با شناسایی یک هزار واسط ازدواج درصدد مهارت بخشی، بصیرت افزایی و شناسایی تسهیل گران امر ازدواج برآمده است.
وی درباره برکات اجرای این طرح در مشهد مقدس بیان کرد: از این 14 هزار زوج، نمونه چهار هزاری نفری در سال اول ازدواج بررسی شدند که نتایج نشان داد در حالی که نرخ طلاق در مشهد در سال اول ازدواج 29 درصد است اما در میان زوج های تحت پوشش طرح مذکور، نرخ طلاق یک درصد است که این موفقیت طرح را نشان می دهد.
حسین آبادی با بیان اینکه این طرح در دیگر اعتاب مقدسه ایران اسلامی نیز اجرا می شود، تاکید کرد: ورود آستان ها به این طرح مستقیم نیست. این طرح شیوه هایی مثل آشنایی های مجازی برای ازدواج را رد می کند و بر شیوه سنتی ازدواج تاکید دارد مثل واسطه های ازدواج در محلات اما چون ممکن است مهارت و آگاهی آنها پایین باشد آستان ها با برگزاری کلاس های مزاج شناسی، کفویت شناسی و ... می کوشند بر مهارت واسطه ها و تسهیل گران امر ازدواج بیفزایند تا از این مسیر انتخاب های بهتری انجام شود.
مدیر مسجد مقام و شبستانهای مسجد مقدس جمکران درباره شرح وظایف مدیران کانون های خانوادگی در طرح «راه اندازی شبکه مردمی خادمان خانواده»، بیان کرد: مدیر هر کانون وظیفه دارد با واسطه گران و تسهیل گران امر ازدواج در محلات ارتباط داشته باشد و بانک اطلاعات مربوط به آنها را تشکیل دهد.
وی ابراز کرد: کانون ها از طریق اعتاب مقدسه در یک مسجد و محله شکل می گیرد و یک نماینده به عنوان خادم افتخاری مسئولیت آن را بر عهده دارد، ذیل این کانون ها تسهیل گران، خیران و واسطه گران ازدواج و نیز روحانیون و مشاوران و پشتیبانانی که از گزینش ها عبور کرده و صلاحیت دارند، شناسایی شده و مشغول فعالیت می شوند. مدیر کانون وظیفه دارد اموری همچون آموزش زوجین، آگاهی بخشی به واسطه گران و رصد شرایط تسهیل گران امر ازدواج و زمینه سازی برای امر ازدواج و مواردی از این دست را ویژه زوج هایی که تازه زندگی مشترک شان را شروع کرده اند، رصد و اجرا کند.
حجت الاسلام حسین آبادی درباره دیگر تمهیدات پیش بینی شده برای اجرای هرچه بهتر این طرح، اعلام کرد: درون آستان ها مشاورانی به عنوان پشتیبان حضور دارند و خدمات غیرحضوری مشاوره ای ارائه و بر اساس مشکلات زوجین نکات محتوایی را برای شان ارسال می کنند و در صورت لزوم مشاوره حضوری هم به زوجین می دهند. چراکه اینکه این طرح درصدد بیمه زندگی زوج های جوان در مقابل مشکلات در سه سال ابتدایی ازدواج است.
وی با بیان اینکه این نشست مصوبات دیگری نیز داشت، خاطرنشان کرد: برای مثال چون خادمان رسمی آستان های مقدسه نخستین مواجهه را با زائران دارند و محل رجوع زائران هستند و لذا باید خود و خانواده شان در سلامت بالای روانی باشند از این رو، اجرای طرح میز مشاوره برای آنها نیز به تصویب رسید.
نظر شما