به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سیدمحمد احمدی امروز(سه شنبه، ۱۵ آبان) در جلسه کارگروه اشتغال استان در استانداری با بیان اینکه در مجموع ۷۰۰ میلیارد تومان طرح اشتغالزایی به بانک های عامل معرفی شد گفت: تاکنون از این تعداد ۱۸۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گیلان با بیان اینکه اعتبار ابلاغی تسهیلات اشتغالزایی استان ۱۹۹ میلیارد تومان است اظهارکرد: تنها ۱۰ درصد از این اعتبارات جذب نشده است.
وی جذب ۳۶ درصد اعتبارات را در حوزه خوداشتغالی اعلام کرد و افزود: بیشترین انحراف خوداشتغالی بالای ۵۰ درصد متعلق به شهرستان های آستارا و رودبار است.
احمدی با تاکید بر ضرورت بازدید میدانی از طرح های پرداختی مصوب تصریح کرد: باید طرح ها مورد راستی آزمایی قرار گیرند که این ارزیابی در چند شهرستان انجام شد.
وی بر هزینه کرد تسهیلات در طرح های مصوب تاکید و اذعان کرد: متاسفانه در برخی طرح ها انحرافاتی مشاهده شده که در حال مستندسازی است.
احمدی اضافه کرد: طرح های روستایی که تسهیلات را دریافت اما در جایی دیگر هزینه کنند، یارانه تسهیلات حذف و با کارمزد ۱۸ درصد محاسبه می شود.
احمدی با اشاره به بسته بودن سامانه کارا و عدم امکان ثبت نام جدید برای متقضایان دریافت تسهیلات اشتغالزایی گفت: روند پرداخت تسهیلات پرونده های مصوب به سمت سرمایه گذاری است.
وی با اشاره به طرح های بوم گردی که مورد تاکید استان است تصریح کرد: تا کنون یکصد پروانه ساخت با ۴۰۰ واحد بوم گردی صادر شده است.
*کسب مقام نهم کشوری در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی مصوب برای گیلان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه از ۱۷۴ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی، بانک توسعه تعاون با ۵۸۱ میلیارد ریال بیشترین جذب را داشته است گفت: بانک کشاورزی در رده دوم قرار دارد.
وی با اشاره به جایگاه گیلان در جذب تسهیلات اشتغال روستایی افزود: استان گیلان با ۱۸۷ درصد مبلغ مصوب مقام دهم کشوری و با ۱۱۵ درصد مبلغ پرداخت شده مقام نهم را به خود اختصاص داده است.
علیزاده با بیان اینکه بانک توسعه تعاون بیشترین سهم را در پرداخت وام خوداشتغالی دارد افزود: بانک کشاورزی با ۱۶ درصد کمترین سهم را در پرداخت تسهیلات خوداشتغالی دارد.
وی با اشاره به تسهیلات اشتغال فراگیر اذعان کرد: ۵۱۵ میلیارد ریال معادل ۹ درصد تاکنون پرداخت شده است.
علیزاده خاطرنشان کرد: گیلان با ۱۹ درصد مبلغ مصوب مقام ۱۶ و با ۱۵ درصد مبلغ پرداخت شده مقام ۱۵ کشور را به خود اختصاص داده است.
*عمده طرح های خوداشتغالی شهرستان ها با انحرافاتی همراه است
متقی طلب، کارگزار تسهیلات اشتغالزایی استان نیز با ارائه گزارش عملکرد و بیان اینکه عمده طرح های خوداشتغالی شهرستان ها با انحرافاتی همراه است، گفت: بخش عمده کارگاه های دریافت کننده تسهیلات، بر توسعه ظرفیت کارگاه ها استوار است.
وی با اشاره به سیاست های ابلاغی استاندار در خصوص طرح های خوداشتغالی گفت: با سیاست های اعمال شده، تسهیلات خوداشتغالی محدود شد.
متقی طلب با اشاره به ارزیابی تسهیلات پرداخت شده در سامانه کارا افزود: عدم مطابقت اظهارنظرهای ثبت شده در سامانه با تسهیلات پرداخت شده از مشکلات موجود است.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد تسهیلات اشتغالزایی به طور متمرکز از تهران اختصاص می یابد افزود: این اعتبارات باید برای طرح های ملی هزینه شود که هفت طرح از گیلان معرفی و از این تعداد چهار طرح مورد موافقت قرار گرفته، با ۲ طرح مخالفت شده و یک طرح هم موردقبول صندوق بیمه سرمایه گذاری کشور واقع شده است.
متقی طلب مجتمع بازار ماهی فروشان بندرانزلی، مجتمع خدمات رفاهی و گردشگری بین راهی زیتون، طرح توجیهی توسعه کشت گیاهان دارویی از طریق اتصال به شبکه بازاریابی، احداث کشتارگاه صنعتی طیور سبزدشت، کارخانه جوجه کشی، کشتارگاه طیور نوید مرغ و تولید کاغذ از کربنات کلسیم را از جمله طرح های ملی استان اعلام کرد.
وی با اشاره به طرح بوم گردی و توقف این طرح ها به دلیل عدم صدور پروانه ساخت اظهار کرد: اگر این مشکل رفع شود پرداخت ها صورت خواهد گرفت.
نظر شما