آمریکا از پس سوئیفت هم برنیامد

«دونالد ترامپ» در شرایطی که ایران با شرکای اروپایی و شرقی خود ساز و کارهایی را برای کنار زدن دلار از مبادلات تجاری تدارک دیده است حتی در قطع ارتباط جمهوری اسلامی ایران با سوئیفت دلار محور هم درمانده است.

 

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «دونالد ترامپ» در شرایطی که ایران با شرکای اروپایی و شرقی خود ساز و کارهایی را برای کنار زدن دلار از مبادلات تجاری تدارک دیده است حتی در قطع ارتباط جمهوری اسلامی ایران با سوئیفت دلار محور هم درمانده است. سوئیفت عنوان اختصاری جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی است که مرکز آن در بلژیک قرار دارد و مهمترین نهاد نقل و انتقال و جریان پولی در سطح بین المللی است. سوئیفت مانند یک پست جهانی برای بانک ها عمل و معاملات بین الملل را تسهیل می کند.

 

برای همین زمانی که سال 90 ارتباط ایران با سوئیفت قطع شد چالش هایی در مبادلات پولی کشور پدید آمد. توقف دسترسی ایران به سوئیفت از جدی ترین وعده های تحریمی ترامپ پس از خروج از برجام بود.

 

بنابراین گزارش، در آستانه دور دوم تحریم ها در اواسط آبان ماه ماجرای سوئیفت به جای ایران به ۲ دلیل برای آمریکا دردسرساز شده است:

 

اول: به گزارش روزنامه «واشنگتن فری بیکن» مقامت وزارت امور خارجه و خزانه داری این کشور در مواجهه با مقامات درونی دستگاه های دولتی و نیز فشار کشورهای اروپایی از وعده توقف همکاری سوئیفت با ایران عقب نشسته اند. این وضعیت به نمادی برای شکست تحریم های آمریکا از همان ابتدا تبدیل شده چون در سوئیفت وزن بانک های آمریکایی بسیار تاثیرگذار است و ادامه ارتباط این نهاد با ایران به این معناست که ترامپ حتی در داخل ایران هم برای تحریم ایرام منزوی است.

 

 

دوم: این وضعیت صدای تندروهای کنگره را هم درآورده است. تا جایی که اکنون ساختمان کنگره در کاپیتول هیل از کاخ سفید سبقت گرفته و به اصلی ترین کانون انتقاد از عقب نشینی ترامپ و تقلا برای وادارسازی وی به اقدامات جدی تری جهت قطع ارتباطات مالی با ایران تبدیل شده است.

 

در این میان تفاوت میان دولتمردان آمریکایی و قانونگذاران تندرو این است که ترامپ و همکارانش برخلاف افراطی های کنگره در مقام عمل طعم واقعیات بین المللی و مصائب تحریم های یکجانبه علیه کشوری چون ایران را چشیده اند./

 

 

کد خبر 738368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha