خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل: گروه های رقیب و بازیگران اصلی بین المللی فردا (دوشنبه 21 آبان) در شهر «پالرمو» ایتالیا در اثنای تلاش های سازمان ملل برای به جریان انداختن فرآیند سیاسی صلح و آماده کردن شرایط برای برگزاری انتخابات عمومی با هم دیدار می کنند.
این نشست چند روز پس از آن برگزار می شود که «غسان سلامه»،نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی،نقشه راه جدیدی را برای برگزاری کنفرانس ملی و رای گیری برای انتخابات لیبی در اوایل 2019 ارائه کرد.
در این کنفرانس،رهبران از گروه های مختلف رقیب از «طرابلس» و «تبروک» از جمله «فائز السراج»،رئیس دولت تحت حمایت سازمان ملل در طرابلس و ژنرال «خلیفه حفتر» که بخش شرقی کشور را تحت کنترل دارد،شرکت دارند.
هیئت های مختلف از فرانسه،روسیه و آمریکا و دیگر بازیگران منطقه ای نیز در «پالرمو» ،میهمان «جوزپه کنته»،نخست وزیر ایتالیا خواهند بود.
سلامه روز پنج شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک گفت:لیبایی ها از ماجراجویی های نظامی و مانورهای کوچک سیاسی خسته هستند.
وی افزود:نوبت آن رسیده تا به گروه گسترده تری از لیبیایی ها بدون هیچ گونه مداخله خارجی فرصت دیدار در خاک لیبی داده شود تا برای گذر از بن بست کنونی ،تصمیم گیری کنند.
نماینده سازمان ملل تاکید کرد که این فرآیند باید شامل انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری،هفت سال پس از آن باشد که قیام عمومی در لیبی منجر به سقوط «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور شد.
از آن به بعد،لیبی به گروه های قومی و قبیله ای تقسیم و درگیر خشونت هایی شد که شبه نظامیان رقیب در این کشور به راه انداختند.
جدول زمانی واقعی برای انتخابات
در «پالرمو»،سلامه با آگاهی از اینکه برنامه های متناقض درون جامعه بین الملل باعث تشدید شکاف های داخلی میان قبایل و شبه نظامیان شده است به دنبال حمایت بین المللی از طرح خود خواهد بود .
این نشست موقعیتی را برای بحث های مبسوط تر درباره طرح سازمان ملل و همچنین پرداختن به مسائل کلیدی دیگر مانند ایجاد ثبات در لیبی با استفاده از نیروی پلیس تحت کنترل دولت و توزیع دوباره ثروت نفت به وجود می آورد.
«آرتورو وارولی»،تحلیلگر موسسه مطالعات سیاسی در میلان و کارشناس امور لیبی در این باره گفت:کنفراس «پالرمو» در خدمت حمایت از طرح سازمان ملل خواهد بود به این معنی که سازمان ملل کنترل فرآیند ایجاد ثبات در لیبی را در دست می گیرد و یک جدول زمانی واقعی تر برای انتخابات تعیین می کند.
نقشه راه جدید سازمان ملل، طرح فرانسوی برای برگزاری انتخابات در روز 10 دسامبر که انتقادهایی را به خاطر عدم حضور طیق گسترده تری از بازیگران لیبی را به خود جلب کرده بود،لغو می کند.
«وارولی» با اشاره به گفتگوهایی که در ماه می در پاریس انجام شد،گفت:ایتالیایی ها تلاش خواهند کرد تا طیف گسترده تری را که در پاریس حضور نداشت،وارد گفتگوها کنند.
وی افزود:گروه های اقلیت،رهبران قبیله ای و شبه نظامیانی که برای جنگ با داعش شرکت داشتند هم باید در فرآیند صلح باشند.
مجلس نمایندگان واقع در تبروک موفق به ایجاد یک قانون الکترال برای برگزاری رفراندوم درباره قانون اساسی نشد.
ایتالیا و فرانسه با دستور کارهای مختلف به دنبال رهبری فرآیند صلح در لیبی هستند اما آنها تنها کشورهایی نسیتند که می خواهند سهمی در کشور نفت خیز لیبی داشته باشند.دیگر بازیگران منطقه ای از جمله روسیه،مصر و امارات هم تلاش می کنند تا بر سیاست های لیبی تاثیرگذار باشند.
شاید مشکل اصلی در لیبی را بتوان نبود یک قدرت مرکزی دانست به این دلیل که گروههای قبیلهای و سیاسی مختلف در لیبی کماکان به دنبال منافع خودخواهانه خود در داخل این کشور هستند.
با همه این ها به نظر میرسد که تبدیلشدن لیبی به یک کشور متحد تنها در تئوری امکانپذیر است و در عمل سناریویی که در لیبی پیاده میشود، ادامه جنگ قبیلهای در این کشور است.
نظر شما