به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «برهم صالح»، رئیس جمهوری جدید عراق که چند روزی است اولین سفر خارجی خود را در منطقه کلید زده طبق خبر شفقنا هفته آینده به ایران می آید.
روابط ایران و عراق در دولت های قبلی و پس از سقوط «صدام حسین» تا جایی پیش رفت که ایران نقش بسیار مهمی در این کشور به منظور خارج کردن تروریست ها ایفا کرد و حالا دولت جدید عراق تلاش دارد روابط دیرینه خود با تهران را گسترش دهد.
در همین رابطه نیز تلاش های این دولت برای معافیت از اجرای تحریم های آمریکا علیه ایران جواب داد و آمریکا این کشور را از تحریم ایران استثنا کرد و سفارت آمریکا در بغداد اخیرا در ویدیویی که در صفحه فیس بوک خود منتشر کرد، اعلام کرد: آمریکا به عراق یک معافیت موقتی به مدت ۴۵ روز برای ادامه خرید گاز طبیعی و برق از ایران داده است. این معافیت به عراق فرصت می دهد به سوی استقلال انرژی گام بردارد.
همچنین مقامات بانک مرکزی عراق در اوت اعلام کرده بودند اقتصاد این کشور ارتباط نزدیکی با ایران دارد به همین دلیل بغداد از واشنگتن درخواست می کند از برخی از تحریمهایش معافیت بگیرد.
گفته می شود رئیس جمهوری عراق را در این سفر «محمد علی حکیم»، وزیر خارجه دولت جدید این کشور همراهی می کند و به رسم پذیرایی دولت روحانی از روسای جمهور کشورهای مختلف به نظر می رسد این بار نیز «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان با «حکیم» دیداری در تهران داشته باشد.
«حکیم» که از ۳ آبان وزارت خارجه عراق را تحویل گرفته در همان روز پذیرای «ظریف» در یک تماس تلفنی بود که به او تبریک گفت.
رئیس جمهوری عراق که سفر فعلی خود به منطقه را از کویت آغاز کرده و روز یکشنبه راهی این کشور شده و در دیدار با شیخ صباح الاحمد الصباح امیر این کشور روابط دوجانبه و راههای گسترش آن را بررسی کرده است.
وی در ادامه به کشور امارات متحده عربی رفت و با «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی دیدار کرد و «صالح» و «بن زاید» در این دیدار توسعه روابط دو کشور در زمینههای مختلف را بررسی و بر تمایل خود برای گسترش این روابط تأکید کردند.
«صالح» بر تمایل کشورش برای توسعه روابط با همه کشورهای جهان از جمله همسایگان و کشورهای عربی تأکید کرد و گفت که نخستین سفر دورهای وی به کشورهای حاشیه خلیج فارس حاوی این پیام است که عراق نگاه ویژهای به روابط با این کشورها دارد.
یادآور می شود، در مهر ماه مردم عراق با حضور در پای صندوق های رای گروه جدیدی را بر سر کار آوردند که نتیجه انتخابشان نخست وزیری «عادل عبدالمهدی» و ریاست جمهوری «برهم صالح» بود.
در قانون اساسی عراق نخست وزیر حرف نخست را می زند و اختیارات رئیس جمهوری کمتر از نخست وزیری تعیین شده است./
نظر شما