نسبت به اکران فیلم ها بدون اعمال رده بندی سنی نگرانیم

رضوان حکیم زاده گفت:اگر به صورت خردمندانه و علمی به بحث اموزش سواد رسانه ای توجه نکنیم فضای مجازی می تواند همه زحمات سال های طولانی آموزش و پرورش را به به باد بدهد.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری شبستان، اختتامیه دومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی شب گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در سخنانی در این مراسم گفت: اولین مبانی سواد رسانه ای را می توان در قرآن کریم یافت که در آیه ۶ سوره حجرات می فرماید: «ای کسانی که ایمان آورده اید، اگر فاسقی برای شما خبری آورد، بررسی کنید مبادا از عملکرد خود پشیمان و به گروهی، از روی نادانی، آسیب برسانید». در این آیه به چند مبحث مهم سواد رسانه ای از جمله دعوت به شناسایی منبع خبر و پیامدهای عدم بررسی اخبار، اشاره شده است.

 

وی با بیان اینکه تربیت در رسانه ها موضوع بسیار مهمی است و ما هم در وزارت آموزش و پرورش خود را شریک این موضوع مهم می دانیم ، گفت: رسانه ها می توانند به بحث تربیت ورود پیدا کنند. رسانه در امر تعلیم و تربیت ابزار مهمی است.

 

 

حکیم زاده گفت: ۱۴ میلیون دانش آموز در کشور داریم که اگر به این جمعیت، والدینشان را هم اضافه کنیم یک جمعیت ۲۸ میلیونی داریم و در مجموع می توان گفت همه آنها در معرض پیام های رسانه های  مختلف قرار دارند. امارها و پژوهش ها نشان می دهد این افراد تا حدود 7 ساعت از وقتشان را در فضای مجازی می گذرانند و این آمار به ما هشدار می دهد که اگر به صورت خردمندانه و علمی به بحث اموزش سواد رسانه ای توجه نکنیم فضای مجازی می تواند همه زحمات سال های طولانی اموزش و پرورش را به به باد بدهد.

 

وی تاکید کرد: پژوهش های مختلف در حوزه های مختلف تایید می کند اگر سنین اولیه کودک را رد کنیم دیگر نمی توانیم رفتار خوب را در او تقویت  و رشد بدهیم. حساس ترین دوران ردش کودک 5 سالگی است و بیشترین بازگشت سرمایه در دوران ابتدائی است.همه کشورها روی این قشر سرمایه گذاری می کنند.دوره پیش دبستانی و دبستان بسیار مهم است. در بحث اموزش سواد رسانه ای نگاه همه جانبه و کلی نگر مثمر ثمر خواهد بود.

 

 

وی اضافه کرد: رسانه ها می توانند نگرش های کودکان و نوجوانان ما را شکل دهند. چه ما آنها را به رسمیت بشناسیم و چه نشناسیم. رسانه ها می توانند ابزار مناسبی در یادگیری به شمار بیایند. همانطور که می توانند نقش آسیب رسان را در تربیت فرزندان ایفا کنند.

 

معاون آموزش ابتدائی وزارت آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به قرار دادن درس سواد رسانه ای در مقطع متوسطه (پایه دهم) گفت: برنامه درسی سواد رسانه ای در کشورهای توسعه یافته حتی از مقطع پیش دبستانی آغاز می‌شود. سواد رسانه ای باید از تکست محوری و کتاب محوری به سمت مهارت محوری حرکت کند. آموزش هادر این خصوص باید تلفیقی باشد و درس مجزا نمی تواند موثر باشد.اگر این اموزش ها را در حد یک متن تقلیل بدهیم نشان می دهد در این حوزه موفق عمل نکرده ایم.

 

 

 

وی خطاب به  مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حاضردر مراسم گفت: ما از وزارت ارشاد انتظار داریم که در زمینه ممیزی و صدور مجوز محصولات فرهنگی و هنری به ویژه فیلم ها حتما نگاه های تربیتی را لحاظ کند و رده بندی های سنی را در اکران و نمایش فیلم ها اعمال کند.خیلی از صحنه ها و الفاظ مناسب کودکان نیست و به عنوان متولی اموزش پیش دبستانی ها و دبستانی ها در این کشور اعلام می کنم که به این وضعیت اعتراض داریم و نگران هستیم.

 

وی در آخر گفت: با توجه به عزم جدی و اراده انجمن سواد رسانه ای کشور و دغدغه ای که وزارت ارشاد در این حوزه دارد امیدواریم این همایش پلی باشد بین ما و سازمان های مرتبط در این حوزه.

کد خبر 739425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha