به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، پس از گمانه زنی های فراوان رسانه ها در ماه های گذشته درباره تحولات در مدیریت سازمان سینمایی بر اساس قانون بازنشستگی، حالا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تغییر محمدمهدی حیدریان و معرفی مدیر جدید تا پایان هفته جاری(26 آبان ماه) خبر داده است.
سیدعباس صالحی که شب گذشته به پردیس ملت رفته بود، در حاشیه بازدید از سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه با اعلام این خبر، درباره تحولات ماه های اخیر گفت: «این مسیری که قدری با فاصله دنبال شد به این دلیل بود که پس از ابلاغ قانون منع بهکارگیری بازنشستگان یک فرصت دو ماهه برای ما تعریف شده بود، در این میان مهندس حیدریان یک بازنشستگی زودتر از موعد داشتند و به همین منظور از منظر حقوقی در حال بررسی بودیم که آیا کسانی که زودتر از موعد بازنشسته میشوند شامل این قانون خواهند بود یا خیر، بحثهای حقوقی نهایتا به این نتیجه رسید که این امکان وجود ندارد و به همین خاطر قدری فرصت برای انتخاب فرد جدید به طول انجامید.»
ممکن است به سمت انتخاب سرپرست برویم
انتخاب مدیر جدید سازمان سینمایی به خاطر تاثیرگذاری فراوان سینما بر جامعه و حساسیت نهادهای مخلف اجتماعی همواره از حساسیت خاصی برخوردار بوده؛ حساسیتی که وزیر ارشاد با اشاره به آن گفته: «مجموعههای مختلف و افراد زیادی از صنف سینما و نیز مدیران حوزه فرهنگی برای این بخش بررسی شدند و اسامی زیادی مطرح شد، اما باتوجه به حساسیتی که سینما برای مردم و اهالی سینما دارد سعی کردیم در یک فرصت یک ماه و نیمهای که داشتیم در یک جمعبندی طی ٢٥روزه گذشته اسامی را ارائه کنیم. این اسامی باید از سوی حوزه نهاد ریاست جمهوری برای تایید نهایی بررسی شود و استعلاماتی باید صورت بگیرد که انشاءالله تا ٢٦ این ماه این مسیر قطعی را طی میکنیم و اگر مدیر جدید انتخاب نشد ممکن است به سمت انتخاب سرپرست برویم.»
سینمایی بودن اولویت است اما ضرورت نیست
معیارها و اولویت های انتخاب مدیر سازمان سینمایی موضوع مهم دیگری است که طبیعتا گزینه های پیشنهادی با آن مورد سنجش قرار می گیرند. از جمله این ملاک ها توان مدیریتی و سینمایی بودن است. ویژگی هایی که وزیر ارشاد درباره آن ها گفته: سینما دارای صنوف متعددی است و بیش از ٣٠صنف در سینما فعال هستند. بنابراین اینکه فردی بتواند به گونه ای رفتار کند که این صنوف را در کنار هم قرار دهد بسیار مهم است.از طرفی دیگر به دنبال کسی هستیم که نسبت به سینما ناآشنا نباشد، اما اینکه حتما از صنف سینما نیز باشد یک اولویت هست ولی صرفا یک ضرورت نیست. همچنین ترکیب اقتصاد و هنر سینما هدفی است که از مدیر جدید انتظار داریم، زیرا سینما دو بال دارد: یک بخش فرهنگی و هنری آن است که فرهنگ ایرانی و درون اجتماع را نشان می دهد و بال دیگر آن صنعت است که بیش از ٥٠هزار نفر در این بخش فعالیت می کنند و مدیر جدید باید این دو بال را با هم به حرکت درآورد.»
تاخیر در معرفی رئیس سازمان سینمایی به خاطر لابی نیست
موضوع دیگری که در ماه های گذشته فضای رسانه ای کشور را تحت تاثیر قرارداده گمانه زنی گروه های سیاسی مختلف درباره گزینه نهایی مدیریت سازمان سینمایی است. خبرگزاری شبستان پیش از این در گزارشی به عنوان «قوت گرفتن احتمال تغییرات در سازمان سینمایی» به نام های مهم مطرح شده برای جایگزینی محمدمهدی حیدریان و طیف وسیع و بعضا متناقض این نام ها پرداخت. وزیر ارشاد نیز درباره این نام ها و شائبه لابی های گسترده برای انتخاب مدیر سازمان سینمایی واکنش نشان داده: «برخی از این گزینه ها درست است اما بحث لابیها را تایید نمی کنم، البته ممکن است برخی برای حضور افرادی در این عرصه اشتیاق بیشتری از خود نشان دهند ولی این لابی گری محسوب نمیشود. لابیها در این تاخیر تاثیر نداشت و تنها دغدغه اینکه چه کسی سکان سینما را در دست بگیرد قدری زمان را افزایش داد. با توجه به اینکه در اقتصاد سینما در سال ٩٢ ما شاهد ٣٠میلیارد فروش بودهایم اما در شش ماه اول امسال این رقم به٥٠میلیارد آن هم در یک فاصله زمانی کوتاهتر افزایش داشته است، نشاندهنده اتفاقاتی است که باید مواظب آن بود. درواقع نمی توان به یک ریسک بزرگ دست زد، زیرا سینما در این چهار، پنج سال اخیر فضای اقتصادی را تغییر داده است.»
نظر شما