انتخاب ۲۹ اثر برگزیده / تجلیل از  داوری اردکانی به عنوان استاد خادم کتاب

رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی گفت: ۶۳۰ اثر به دبیرخانه ارسال و با همکاری خانه کتاب و دبیرخانه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در چهار مرحله داوری شد که ۲۹ اثر دانشجویی به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب شدند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، « عیسی علیزاده»، بعدازظهر امروز ( ۲۲ آبان) در نشست خبری بیست‌وپنجمین کتاب سال دانشجویی با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره گفت: تالیف کتاب، باسابقه‌ترین فعالیتی است که در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی انجام می‌شود و این جشنواره تقریباً یکسال پس از جشنواره کتاب سال فعالیت خود را آغاز کرد.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه ابزار مکتوب در کنار ابزار سمعی و بصری، اهمیت ویژه ای در حوزه فرهنگ دارد، افزود: شناخت نخبگان و سوق دادن دانشجویان به سمت نگارش کتاب از مهم ترین اهداف برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی است.

 

وی، سرانه مطالعه را یکی از مهم ترین مسائل حوزه کتاب عنوان کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا سرانه مطالعه کتاب را افزایش دهیم.

 

علیزاده با بیان اینکه کتاب باید به دست خواننده برسد و ارتباط با نویسندگان تقویت شود، خاطرنشان کرد: ارتباط با بسیاری از نویسندگان حائز اهمیت است و می‌تواند مورد توجه قرار گیرد و اگر همه متولیان، به موضوع کتاب و کتابخوانی اهمیت دهند، می‌توانیم بسیاری از آسیب‌های اجتماعی که در جامعه وجود دارد را رفع کنیم.

 

در ادامه نشست «عادل تقوی» با اشاره به برگزاری مراسم اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت:  این مراسم روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه با حضور اساتید، دانشجویان، اهالی فرهنگ و قلم در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

 

دبیر بیست و پنجمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی با اشاره به روند اجرایی جشنواره افزود:  ۶۳۰ اثر به دبیرخانه ارسال و با همکاری خانه کتاب و دبیرخانه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در چهار مرحله داوری شد که ۲۹ اثر دانشجویی به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب شدند.

 

وی با بیان اینکه مجموع آثار رسیده در ۶ گروه اصلی بودند، گفت:  بیشترین فراوانی مربوط به گروه علوم انسانی بود که نیمی از آثار را به خود اختصاص می‌داد و پس از آن گروه‌های پزشکی و دامپزشکی با ۲۵ درصد و هنر و معماری با ۸ درصد در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.


رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با اشاره به کمیت آثار این دوره از جشنواره نسبت به سال گذشته بیان کرد: امسال از نظر کمی تفاوت چشمگیری با دوره گذشته نداشتیم و این تفاوت فقط ۴ درصد کاهش کمی آثار در سال جاری بود، اما از نظر کیفی با توجه به ارزیابی داوران در برخی از رشته‌ها با افزایش کیفیت و در برخی نیز با کاهش مواجه بودیم.

 

تقوی خاطرنشان کرد:‌ در برخی گروه‌ها حتی شایسته تقدیر نیز نداشتیم و در برخی گروه‌ها نیز با تعدد آثار مواجه بودیم و این موضوع ما را با انتخاب اثر برگزیده دچار مشکل کرده بود.


وی با بیان اینکه بیشترین آثار ارسال شده به دبیرخانه شامل ۶۶ درصد در حوزه تألیف و ۳۴ درصد در حوزه ترجمه است، افزود: آقایان با ۷۶ درصد بیشترین تعداد شرکت‌کننده را به خود اختصاص داده‌اند و از نظر تفکیک مقطع تحصیلی شرکت‌کنندگان نیز مقطع دکترا با ۵۷ درصد، کارشناسی ارشد ۲۶ درصد و کارشناسی با ۱۷ درصد است و بیشترین حجم آثار از نظر دانشگاه، ۴۵۳ اثر از دانشگاه‌های دولتی، ۸۳ اثر از دانشگاه‌های آزاد، ۶۰ اثر از طلاب و شاغلان حوزه‌های علمیه و ۳۵ اثر نیز خارج از مجموعه‌ها بوده است.


تقوی یادآور شد: در مراسم اختتامیه از افراد تأثیرگذار مانند ناشران، استاد خادم کتاب از جمله رضا داوری اردکانی که صاحب تألیفات متعدد و یکی از مروجان کتاب و کتابخوانی بوده، یک مؤلف جوان و یک مؤلف پرکار با اهدای هدایایی تجلیل و قدردانی می‌شود.



 

کد خبر 739579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha