ظلم از عوامل اضطراب درونی است

آیت‌الله ری شهری با بیان اینکه ظلم در خانواده و اجتماع آرامش انسان را می‌گیرد، گفت: یکی از عوامل اضطراب درونی ظلم است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله محمدمحمدی ری‌شهرری در ابتدای جلسه درس خارج فقه که در حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، گفت: یکی از دعاهای نورانی مکارم اخلاق این است که می‌فرماید خدایا مرا توفیق ده که به کسی ظلم و ستم نکنم در حالی که می توانی جلوی ستمگری مرا بگیری.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: این دعا به معنای این نیست که خداوند ما را به صورت جبری از ستم کردن به دیگران بازدارد؛ بلکه به این معنی است که خداوند توفیق دهد که ما به دیگران ظلم نکنیم.

آیت‌الله ری‌شهری با بیان اینکه انسان فطرتا دوست ندارد که به او ظلم شود، عنوان کرد: مساله ظلم کردن بسیار دامنه دار است به ظلم اعتقادی، اخلاقی، عملی، فردی و اجتماعی تقسیم شده و در قرآن هم به آنها اشاره شده است.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با اشاره به آیه 82 سوره انعام، بیان داشت: در این آیه خداوند می‌فرماید «آنهایی که ایمان آوردند و ایمان خود را با ظلم آمیخته نکردند...» یعنی در حق دیگران ستم نکردند؛ ظلم یکی از خطرناک‌ترین آفات ایمان است، ایمانی که به ظلم آمیخته نباشد سبب امنیت و آرامش انسان در دنیا و آخرت است.

وی با بیان اینکه ظلم در خانواده و اجتماع آرامش انسان را می‌گیرد، ابراز کرد: یکی از عوامل اضطراب درونی ظلم است.

آیت‌الله ری‌شهری در پایان خاطرنشان کرد: اینگونه نیست که انسان حتما حاکم یا فرماندار شود و ظلم کند؛ پیامبر(ص) فرمودند شاید کسی اهل نماز شب نباشد اما چون در زندگی بردبار و صبور است خداوند برای او ثواب نمازگزار در شب و روزه‌دار در روز را عطا می‌کند، برعکس این موضوع اگر کسی حتی اگر نماز شب بخواند و به خانواده و اطرافیان ظلم کند پاداش خود را از بین می‌برد.

کد خبر 739590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha