به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،«نرگس حیایی» با بیان اینکه در دهههای گذشته، نوع نگاه به معضل اعتیاد، باعث عقب ماندن از برنامههای مهم دیگر حوزهها همچون پیشگیری و درمان شد گفت: در دهههای گذشته نگاه به اعتیاد کاملاً مجرمانه بود و قرار بود نتیجه اقدامات، ریشهکنی مواد مخدر در کشور باشد که متاسفانه نتیجهای نداد.
این روانشناس ادامه داد: امروزه تعریف و دیدگاه مسوولان به اعتیاد تغییر کرده و نگاه به اعتیاد، اجتماعیتر شده است و ستاد مبارزه با مواد مخدر رهبری اجتماعی شدن مقابله با اعتیاد را بر عهده گرفته و سازمانها و نهادها را به بحث مشارکتی دعوت میکند.
وی اظهار کرد: امروزه نیاز به همراهی مسوولان با یکدیگر داریم تا سن مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی را کنترل کنیم.
حیایی؛ وضعیت نامناسب اقتصادی از جمله افزایش فقر و نابرابری، تورم و بیکاری، کمبود حمایتهای اجتماعی مبتنی بر توانمندسازی، افزایش روزافزون مشکلات اجتماعی، بروز و شیوع انواع مشکلات و اختلالات روانی، افزایش طلاق و نابسامانی در خانوادههای زوجین جوان و غیره را از عوامل گرایش به سمت مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی بیان کرد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر نسل جوان و آینده کشورمان بیش از هر زمان دیگر به کمک و حمایت خانوادهها، مسوولان و دولت نیاز دارند، باید آنها را از منجلاب اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی نجات و در امان نگه داشت.
این روانشناس با اشاره به اینکه معتادان همچون افراد سالم جامعه نیاز به حمایت و درمان دارند، گفت: باید برنامهای تدوین و طراحی شود که نهادهای حمایتی، معتادان را برای ترک اعتیاد تشویق کنند و زمینه و بستر کار برای آنها فراهم شود تا دوباره فکر مصرف مواد مخدر به ذهن آنها خطور نکند.
به گفته حیایی، لازم است از سوی وزارت آموزش و پرورش که مهمترین نهاد تربیتی و پرورشی کشور است، دستورالعملی را به مدیران مدارس در زمینه آموزش پیشگیری از اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی با حضور کارشناسان و متخصصان امر مبارزه با مواد مخدر ابلاغ شود تا رویکرد اجتماعی شدن مقابله با این معضل به طور جدی دنبال شود.
نظر شما