به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمدجواد حسین زاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، امروز(۲۶ آبان)در آیین بزرگداشت روز کتاب و کتابخوانی گزارش داد: ۱۳۳ باب کتابخانه عمومی در استان با بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار جلد کتاب وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۱۳۵ هزارنفر عضو کتابخانه های استان هستند و روند رو به رشد کتابخانه ها را شاهد هستیم؛ گفت: بیش از ۶۵ هزار متر فضای کتابخانه ای در استان وجود دارد که این فضا به ازای ۱۰۰ نفری دو متر است.
حسین زاده مردم کرمان را مردمی فرهنگ دوست و علاقه مند به کتاب خواند و اظهار داشت: از ابتدای امسال بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار مراجعه به کتابخانه های استان داشتیم و ۶۰۰ هزار جلد کتاب به امانت رفته است.
وی با تصریح به اینکه تلاش کردیم تا کتابخانه ها یک پایگاه فرهنگی باشد و مفتخریم سال گذشته بیش از ۴ هزار فعالیت فرهنگی و مذهبی در کتابخانه ها انجام شده؛ افزود: ۳۰ هزار عضو کودک و نوجوان و ۱۳۰۰ فعالیت در این حوزه در کتابخانه های استان داریم.
این مسئول به نقش خیرین هم اشاره و بیان کرد: بیش از ۳۰ کتابخانه با بیش از ۱۶ هزار متر مربع توسط خیرین در استان ساخته شده و ۱۲ هزار متر مربع هم زمین اهدایی برای کتابخانه اهدا شده است؛ اخیرا'' کسی دیه فرزندش را که در تصادف از دنیا رفته را برای ساخت کتابخانه اختصاص داده و ۳۰۰ میلیون تومان هم از یک خانواده در چند ماه اخیر به کتابخانه های استان کمک شده که همگی قابل تقدیر است.
وی از پیش بینی بیش از هزار برنامه در بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی با هدف آشتی دادن مردم با کتاب، عضویت رایگان در روزهای پنجشنبه گذشته و شنبه جاری، بازگشایی ۳ باب کتابخانه و...خبر داد و افزود: کرمان بعد از استان همدان، بیشترین کتابدار نمونه کشوری را دارد.
حسین امیری خامکانی، رییس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هم با یادآوری این مطلب که کتابت و قرائت در آموزه های دینی از اهمیت ویژه برخوردار است و در تاریخ تمدن ایران به کتاب اهمیت داده شده؛ بیان داشت: کتاب های نفیسی در علوم مختلف توسط ایرانیان نوشته شده که امروز حتی مرجع علمی در اروپا است.
وی با تاکید بر اینکه سرانه مطالعه باید افزایش یاید؛ گفت: هرچند ابزار تکنولوژی جدید و متعدد در حوزه کتاب مطرح است اما کتاب باید جایگاه خود را حفظ کند؛ امروز هند با سرانه مطالعه ۱۰ ساعت در هفته در صدر است.
حمید ملانوری، سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری هم مطالعه را سنگ بنای توسعه هر جامعه ای دانست و متذکر شد: فرهنگسازی در حوزه های مختلف اعم از رانندگی، ستاد اقامه نماز، ستاد تنظیم بازار و...مطرح است و اکنون بیش از هر زمانی نیازمند سوق دادن مردم به مطالعه هستیم.
وی بستر سازی مناسب برای فضای کتابخانه ای را مورد تاکید قرار داد و افزود: زمینه سازی برای مطالعه مردم، دسترسی آنها به کتاب و همراه کردن ایشان با کتاب کار بسیار بزرگی است.
نظر شما