افزایش قیمت خودرو در دست انداز

تلاش خودروسازان داخلی به منظور افزایش رسمی قیمت خودرو تاکنون به نتیجه ای نرسیده و وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقد است در این باره نباید مردم را نگران کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، خودروی داخلی با وجود افزایش تحریم های آمریکا علیه کشورمان در فاز دوم تغییر قیمت خاصی نداشته و قیمت کارخانه خودروسازان داخلی رشد نیافته است.

 

این مساله موجب اعتراض خودروسازان شده و همواره این شرکت ها از مراجع زیربط همچون شورای رقابت، وزارت صمت و مجلس شورای اسلامی خواستار اصلاح قیمت ها هستند.

 

خودروسازان معتقدند که تحریم ها موجب قطع همکاری شرکت های خارجی و قطعه سازان اصلی با آن ها شده و به همین دلیل تامین قطعه به منظور تولید خودرو با هزینه های بیشتری همراه است.

 

در همین رابطه، «امیرحسین کاکایی»، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت اظهار کرد: خودروسازی ایران روزهای بسیار بدی را پشت سر می‌گذارد، چرا که اتفاقاتی که از ابتدای امسال شروع شد بسیاری از صنایع و به طور خاص خودروسازی را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده است و تعلل‌ها و گفت‌وگوهای بی‌نتیجه برای واقعی‌سازی قیمت خودرو باعث شده که در نیمه اول امسال دو خودروساز اصلی بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان ضرر کنند.

وی ادامه داد: چند ماه پیش زمانی‌که قیمت ارز بالا رفت، تنها قیمت قطعات و مواد اولیه وارداتی نبود که افزایش یافت، بلکه قیمت مواد اولیه داخلی نیز به شدت افزایش پیدا کرد؛ بنابراین از اواخر خرداد ماه قابل پیش‌بینی بود که اگر روند تثبیت قیمت خودرو ادامه‌دار باشد، خودروسازان و قطعه‌سازان دچار زیان بسیار خواهند شد.

 

این اظهار نظر کارشناس صنعتی مبنی بر تائید خواسته خودروسازان برای افزایش قیمت خودروی داخلی است اما این خواسته خودروسازان هنوز پاسخ مثبتی از سوی مراجع دریافت نکرده و ۲ روز گذشته نیز وزارت صمت با صدور اطلاعیه ای هرگونه خبر افزایش قیمت خودرو را تکذیب کرده و از رسانه ها خواست که موجب نگرانی مردم نشوند.

 

البته «محسن صالحی‌نیا»، معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت که امروز با حکم وزیر سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی شد، پیش از این گفته بود قیمت نهایی خودروها شنبه و یکشنبه (امروز و فردا) و با در نظر گرفتن همه جوانب کار از جمله قیمت‌های تمام‌شده خودروسازان و در نظر گرفتن حق و حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام می‌شود.برخی رسانه ها با استناد به این گفته ها از افزایش قیمت خودروهای داخلی خبر داده بودند.

 

علاوه براین، «منصور معظمی»، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در خصوص تعیین قیمت خودرو عنوان کرده بود که شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا با افزایش قیمت خودرو موافقت کرده‌اند و مقرر شده قیمت خودرو بر پایه آن مواردی که سازمان حمایت تعیین کرده و ستاد تنظیم بازار آن را تصویب می‌کند، تعیین شود.

وی در ادامه بیان کرد تعیین قیمت خودرو یک موضوع مهم تلقی می‌شود و باید سازوکار مناسبی جهت انجام این کار اتخاذ شود. با توجه به نوسان ارزی، بهای تمام شده محصولات خودروسازان با افزایش زیادی روبرو بوده و به همین جهت، شرکت های خودروسازی داخلی درخواست اصلاح قیمت‌ها را دارند.

 

اما مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد تاثیرگذار دیگر بر تعیین قیمت خودرو قرار است این هفته در مورد تقاضای خودروسازان تصمیم گیری کند.

 

در همین خصوص، «عبدالرضا رضیان» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد قراردادهای شرکت خودروسازی سایپا گفت: در شرایط تحریمی به دلیل اینکه شرکت های خودروسازی از لحاظ قطعات وابستگی به شرکت های خارجی دارند و به دلیل عدم واردات این خودروها دچار مشکل شده اند و نمی توانند خط تولید خود را کامل کنند.

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه کمیسیون متبوعش با شرکت های خودروسازی اظهار داشت: شرکت های خودروسازی در این جلسه بحث افزایش قیمت خودرو را مطرح کرده اند و بر این مسئله تاکید داشته اند که به این دلیل است که مقداری تولید خود را متوقف کردند و خواستار افزایش قیمت بودند که البته ما برای افزایش قیمت با آنها به توافق نرسیده ایم و قرار شد با حضور وزیر صنعت در جلسه ای دیگر این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

 

«رضیان» تصریح کرد: شرکت های خودروسازی بر این مسئله تاکید دارند که برخی خودروها به ویژه خودروهای گیربکسی و اتومات را نمی توانند تولید کنند و قطعا وقتی نتوانند تولید کنند قراردادشان را نیز نمی توانند اجرا کنند البته آنها در قراردادشان قطعا مکانیسمی را برای این موضوع پیش بینی کرده اند و اگر ثبت نامی انجام شده است بر اساس همین چهارچوب بوده است.

وی با تاکید بر اینکه ما بحث قراردادهای شرکت خودروسازی سایپا هفته آینده در جلسات کمیسیون صنایع مورد بررسی و پیگیری قرار می دهیم، گفت: به دلیل تحریم ها شرکت رنو با ما قطع ارتباط کرده است البته که آنها خودشان از این موضوع بسیار ناراحت هستند و گفتند با ناراحتی ایران را ترک می کنیم و به همین دلیل است که ما برای برخی قطعات برخی خودروها دچار مشکل شده ایم.

 

«رضیان» خاطرنشان کرد: آمریکا در بخش خودرو حساسیت بیشتری اعمال کرده است و رصد بیشتری را در این زمینه انجام می دهد و چون این شرکت های خودروسازی ارتباط تجاری بیشتری با آمریکا دارند لذا به همین دلیل بازار ایران را ترک کردند البته دو شرکت خودروسازی دیگر در حال حاضر مشغول فعالیت هستند و امیدواریم آنها دچار مشکل نشوند.

 

تمام این مباحث به وجود آمده راجع به افزایش قیمت خودرو و ضرر و زیان خودروسازان داخلی در دوران قبلی تحریم ها نیز وجود داشت.

 

طبق اخبار و آمار اعلامی خودروسازان در سال های 91 و 92  خودروهایشان را با قیمت فروشی زیر قیمت تمام شده به بازار عرضه کردند که این امر عامل ضرر بسیاری شد. به طوریکه رقم این ضرر در سال ۹۱ در حدود 4000 میلیارد تومان و در سال ۹۲ به 1000 میلیارد تومان رسید.

 

حال باید منتظر ماند و دید که آیا به منظور کمک به خودروسازان قیمت خودرو افزایش می یابد یا با در نظر گرفتن وضعیت خریداران، راهکار دیگری ارایه می شود؟/

 

 

 

 

کد خبر 740451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha