تورم حوزه سلامت از تورم عمومی جامعه به میزان معنی داری پایین ‌تر است

سخنگوي وزارت بهداشت درخصوص موضوع کنترل تورم هزینه های سلامت از سال ۹۶ تا کنون گفت: با اقدامات انجام شده، ۹ ماه متوالی است که تورم حوزه سلامت از تورم عمومی جامعه به میزان معنی دار و کاملا واضحی پایین ‌تر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «ایرج حریرچی» در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان تقدیر از جامعه پزشکی و تامین کنندگان ملزومات پزشکی که در شرایط سخت تحریم در کنار مردم به آنها خدمت رسانی می کنند، گفت: با توجه به اینکه در سالگرد زلزله کرمانشاه هستیم وزارت بهداشت به دنبال اجرای برنامه جامعه جایگزینی بیمارستان های فرسوده می باشد.

 

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون فرسودگی تخت های بیمارستانی تقلیل قابل ملاحظه ای شده است، گفت: طبق برنامه تا سال 1392 درصد فرسودگی کل بیمارستان های کشور به کمتر از 30 درصد و استان تهران به کمتر از 38 درصد کاهش پیدا می کند.

 

حریرچی با بیان اینکه برای مثمرثمر بودن این فعالیت شرکت مادرتخصصی ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: ما به دنبال خلق منابع جدید هستیم و با بهره گیری از مشارکت سایر نهادها و سازمان ها در حال فعالیت در این حوزه می باشیم.

 

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه ساخت هشت بیمارستان در تهران شروع شده است، گفت: جایگزینی بیمارستان های اقماری در تهران مانند امیرعلم و لقمان شروع شده است و بیمارستان های دیگری نیز مانند بیمارستان سینا مقاوم سازی شده است.

 

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه رقم سزارین مطلوب در زایمان ها 10 تا 15 درصد می باشد، گفت: بسیاری از کشورهای پیشرفته به این رقم دست پیدا کرده اند ولی در ایران این رقم در خصوص سزارین کل 50 درصد و سزارین نخست زا به 48 درصد پیدا کرده است که همین رقم نیز بسیار بالاست.

 

وی با بیان اینکه ما باید برای کاهش انجام سزارین در کشور به دنبال تغییر رفتار مادران و پزشکان باشیم، خاطرنشان کرد: در این حوزه اقدامات نظارتی وزارت بهداشت تقویت می شود.

 

حریرچی خاطرنشان کرد: علیرغم تمام مشکلاتی که دشمنان با تحریم ها برای کشور ایران ایجاد کرده اند کمبود اقلام دارویی در آبان ماه به کمتر از یک درصد رسیده است و در کنار آن از مردم می خواهم تا از خرید و نگهداری بیش از حد دارو در منازل خودداری کنند چرا که ذخایر دارویی ایران از شش ماه تا دو سال تامین شده است و نگرانی ای در این خصوص وجود ندارد.

 

حریرچی با بیان اینکه وزارت بهداشت به دنبال جلوگیری از تخلفات پزشکی و تعرفه ای در بیمارستان ها می باشد، گفت: هرچند اکثر بیمارستان ها تعرفه های ما را رعایت می کنند اما بیماران نیز توجه داشته باشد هرگونه دریافتی خارج از حسابداری غیرقانونی می باشد و اعزام بیمار به خارج از بیمارستان نیز ممنوع می باشد و از مردم می خواهم تا تخلفات خود را به سامانه 190 گزارش کنند و اطلاعات دارویی خود را نیز از این سامانه دریافت نمایند.

 

وی با بیان اینکه برای نظارت بیشتر بر داروهای خاص آنها توسط داروخانه های بزرگتر توزیع می شوند، گفت: از مردم درخواست دارم تا در این حوزه نیز با ما همکاری شایسته ای داشته باشند و خبر خوبی نیز در هفته آینده در خصوص داروهای جدید ساخت ایران در حوزه سرطان به مردم ارایه می شود.

 

وی با بیان اینکه تاکنون 52 میلیون نفر بیش از یک خدمت از طریق پرونده الکترونیک دریافت کرده اند، گفت: پرونده سلامت الکترونیک کمک شایانی در شناسایی و کنترل بیماری های افراد دارد، هم اکنون 9.5 درصد از افراد جامعه از فشار خون اطلاع ندارند.

 

وی با بیان اینکه افرادی با اینکه توان ساخت بیمارستان خصوصی نداشتند مجوز ساخت آن را می گرفتند، گفت: وزارت بهداشت در این زمینه اقدامات مناسبی انجام داده و پروانه های اینچنینی را ابطال می کند.

 

حریرچی خاطرنشان کرد: پروانه هایی که قبلا صادر شده تخلف از آن اصلا ممکن نبوده است الان در سیستم ما علاوه بر تعهدات قبلی حتما تعهد مالی و ضمانت نامه نیز گرفته می شود تا بیمارستان در موعد مقرر ساخته شده و به مردم ارایه خدمت نماید.

 

حریرچی در خصوص افزایش تصادفات جاده ای گفت: حمل و نقل جاده ای بسیار پرخطر است و باید با ساخت راه آهن و تراموا به دنبال ایمن کردن حمل و نقل بود چرا که وقتی حمل و نقل جاده ای کاهش پیدا کند می توانیم از تلفات نیز جلوگیری کنیم.

 
 حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود به پایین بودن سرانه مصرف شیر و لبنیات اشاره کرد و گفت: متاسفانه سرانه مصرف شیر و لبنیات که قبلا هم در کشور پایین بود، با حذف یارانه شیر و لبنیات در سال 89 و به دنبال اجرای هدفمندی یارانه ها، تورم شدید سال های 90 و 91 و کاهش قدرت خرید خانوارها، در سال های 90 و 91، کاهش قابل توجهی یافته و در سال های بعد هم، کاهش تدریجی در مصرف شیر و لبنیات داشتیم.
 
وی افزود: در همین سال ها بیماری ها و عوارض مربوط به مصرف کم شیر و لبنیات در کشور به وضوح افزایش یافته است.
 
حریرچی تصریح کرد: به نمایندگی از وزارت بهداشت هشدار می دهم که با افزایش قیمت شدید اخیر شیر و لبنیات و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، سرانه مصرف شیر و لبنیات در معرض کاهش قابل توجه قرار گرفته است.
 

سخنگوی وزارت بهداشت کنترل قیمت، اختصاص منابع هدفمند برای تامین شیر و لبنیات مورد نیاز مردم و همچنین اقدامات حمایتی نظیر توزیع شیر در مدارس و یا بسته های غذایی حمایتی غنی از شیر و لبنیات برای فقرا و اقشار آسیب پذیر جامعه را از ضروریات این مقطع زمانی دانست و بر اقدامات در این زمینه تاکید کرد

 

 

کد خبر 741203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha