جنگل‌های «تنیان» در سراشیبی مرگ/ اعتراض مردم  به قطع یکپارچه درختان

مردم «تنیان» صومعه سرا به قطع یکپارچه درختان این منطقه معترض هستند و می‌خواهند صدایشان را به مسئولان برسانند.

خبرگزاری شبستان_صومعه‌سرا: جنگل‌ها یکی از منابع با ارزش خدادادی هستند که وجودشان ارمغانی برای نفس کشیدن، سلامت، شادابی و تندرستی است. قطع بی‌رویه درختان در وقوع سيلاب و کاهش زیبایی منطقه نقش موثری داشته و می‌توان با جلوگيری از تخريب اين منابع از وقوع سيل و خسارات جلوگيری کرد.

 

شاخه‌ها و برگ‌های درختان وقتی به صورت انبوه و فشرده در کنار هم قرار دارند سايه‌بان ايجاد می‌کنند و اين سايه‌بان‌ها جلوی ضربات باران به خاک را گرفته و از جاری شدن آب جلوگيری میکنند.


برگ‌‌های درختان در سطح جنگل حکم اسفنج را دارند که آب را در خود نگهداري میکنند و متاسفانه وقتی درختان از بين می‌روند آب باران بدون آن که جذب خاک شود، روی زمین جاری می‌شود.

 

جنگل‌های تنیان گوراب زرمیخ یکی از زیباترین مناطق توریستی شهرستان صومعه‌سرا محسوب می‌شوند که با توجه به درختان زیادی که دارد، علاوه بر سرسبزی و زیبایی در جلوگیری از وقوع سیلاب نقش بسزایی ایفا می‌کند.

 

 چند روز گذشته چند تن از مردم این منطقه با خبرنگار خبرگزاری شبستان تماس برقرار کردند و در زمینه قطع یکپارچه درختان جنگلی این منطقه توسط منابع طبیعی معترض و در صدد بودند اعتراضشان به گوش مسئولان برسد.

 

 

تمام زیبایی این منطقه بکر با بدتدبیری یک عده افراد به اصطلاح قانونی از بین می رود

یکی از اهالی منطقه تنیان با بیان اینکه قطع درختان دو جنگل در تنیان به صورت یکپارچه کاملا قانونی و کار منابع طبیعی است، اظهار کرد: قطعا پشت این عمل، ماجراهایی نهفته است که یک عده به فکر منافع خود هستند.

 

وی با بیان اینکه تمام زیبایی و سرسبزی این منطقه بکر و زیبا با بدتدبیری یک عده افراد به اصطلاح قانونی و حکومتی و غیر دلسوز منابع ملی و سرمایه طبیعی درحال از بین رفتن است، افزود: مطمئنا در چندسال آینده معضلات و مشکلات فراوانی برای این منطقه و مردمانش ایجاد خواهد شد.

 

این مرد تنیانی با بیان اینکه با قطع این درختان دیگر جنگلی وجود نخواهد داشت، گفت: ممکن است مسئولان مربوطه جهت اقناع افکار عمومی چند اصله نهال هم بکارند و بگویند به جای قطع درخت، نهال هم جایگزین کردیم.

 

وی با بیان اینکه تا یک درخت به حد تکامل رسیده و قادر به انجام عملیات فتوستز شود، چند سال طول می‌کشد، تصریح کرد: در سال‌های قبل درخت‌های از کار افتاده یا درختانی که باد انداخته بود یا برای حریم جاده‌ای و کابل‌های برق مزاحمت ایجاد می‌کرد را قطع می‌کردند.

 

این جوان تنیانی با بیان اینکه اکنون هم می‌توانند درختان از کار افتاده را شناسایی و از آن بهره برداری کنند، خاطرنشان کرد: متاسفانه منابع طبیعی در حال نابود کردن درختان است.

 

وی با بیان اینکه فروش این درختان نباید موجب متضرر شدن زیبایی منطقه شود، اظهار کرد: مسئولان مربوطه باید تحقیق کنند که کشورهای دیگر با منابع طبیعی و ملی شهرشان چه کار می‌کنند.

 

 

با اعتراض گسترده تنیانی‌ها به قطع یکپارچه درختان منطقه و بازتاب این خبر در سطح شهرستان، به سراغ مدیران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان رفته تا علت را جویا شویم.

اجرای طرح تنفس 10 ساله در جنکل‌های گیلان

محمد رضا عبدالهی با بیان اینکه همه مردم به اهمیت جنگل‌ها از جهات مختلف مانند تولید اکسیژن، تقسیم کربن و ... واقف هستند، افزود: هر میزان درختان بتوانند کربن جو اتمسفر زمین را رسوب بدهند یک ارزش است زیرا نشانه کشورهای پیشرفته تقسیم کربن بیشتر است.

 

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به مدیریت آب توسط جنگل، گفت: با توجه به اینکه کم‌آبی دامن‌گیر کل کشور شده، جنگل می‌تواند آب دائمی را در اختیار بگذارد.

 

وی با بیان اینکه جنگل‌ها دارای ارزش گردشگری هستند، تصریح کرد: جلوگیری از ریزگردها ارزش ایدئولوژیک جنگل است و از نظر اقتصادی، حیات وحش و تنوع زیستی و ... دارای اهمیت می‌باشد.

 

عبداللهی با اشاره به اینکه بهره‌برداری و برداشت چوب جنگل با توجه به اقلیم هر کشور صورت می‌گیرد خاطرنشان کرد: سیاست دولت اجرای طرح جنگلداری و بهره برداری بود.

 

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به اینکه از سال 60 تا 96 برای بخشی از جنگل‌های تجاری، مجوز بهره‌برداری صادر می‌شد، اظهار کرد: با روش‌های سازمان در قالب طرح جنگل‌داری محدوده و میزان بهر‌برداری مشخص می‌شود.

 

وی افزود: از اوایل دهه 90 طرح تنفس 10 ساله برای جنگل‌ها اجرا تا با توقف بهر‌برداری، پالایش بین جنگل‌هایی که در طی این سنوات بهره برداری شده‌ و جنگل‌هایی که طرح جنگل‌داری اجرا نشده، صورت گرفته و ارزیابی شود کدام روش مفیدتر بوده است.

 

عبداللهی با اشاره به مصوبه طرح تنفس دولت و مجلس، گفت: در این طرح بهره برداری از جنگل تا سال 99 ممنوع شد و طبق دستور وزیر استان گیلان به عنوان نخستین استان مجری این طرح انتخاب شد.

 

 

بهره‌برداری از جنگل‌های طبیعی گیلان انجام نمی‌شود

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه در سال 96 کلیه قراردادها با مجریان جنگل‌داری تسویه و هیچگونه بهره برداری از جنگل‌های طبیعی انجام نشد، تصریح کرد: در راستای اجرای برنامه ششم توسعه، با قطع درختان با کاهش عرضه چوب به بازار مواجه شدیم.

 

وی با بیان اینکه باید نیاز چوب بازار تامین می‌شد، خاطرنشان کرد: اگر راهکاری برای جبران کاهش چوب بازار اندیشیده نمی‌شد، قاچاق توسعه می‌یافت که آثار زیان‌بارش بیشتر بود.

 

عبداللهی اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه مصوب شد برای جبران طرح تنفس و با توجه به کمبود چوب، زراعت چوب در حدود 70 هزار هکتار علاوه بر عرصه‌های قبل در استان‌ها انجام شود.

 

سهم گیلان از زراعت چوب، 6 هزار هکتار است

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه سهم گیلان از این میزان حدود 6 هزار هکتار است که به اراضی قبل افزوده شد، افزود: در این راستا باید مردم به سوی زراعت سریع الرشد ترغیب شوند تا تولید چوب افزایش یابد.

 

وی با بیان اینکه در سال اول برنامه ششم توسعه حدود یک هزار هکتار زراعت چوب داشتیم،گفت: بخشی از زراعت چوب با توجه به شرایط آب و هوایی استان‌ها شامل گونه‌های سریع‌الرشد است.

 

عبداللهی با بیان اینکه در گیلان و مازندران با توجه به شرایط آب و هوایی گونه صنوبر، کاج و توسکاهای دست کاشت جزء زراعت‌های سریع الرشد هستند، تصریح کرد: این چوب‌ها با این هدف که روزی بهره‌برداری شوند، کاشت می‌شود.

 

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه تنیان یکی از مناطق زراعت چوبی بوده که در بخش جلگه آن حدفاصل بین کانال تا تنیان حدود 300 هکتار زراعت چوب عمدتا صنوبر انجام شده است، خاطرنشان کرد: این درختان به سن بهره‌برداری رسیده‌اند و با هر سیل و باد و باران افتاده و سبب مشکل می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه با قطع این درختان هیچگونه سیلی در این منطقه رخ نمی‌دهد زیرا جنگل‌های اصلی داخل در طرح تنفس در بالادست تنیان قرار دارند، اظهار کرد: اگر این درختان زراعی برداشت شود دیگر فرصت قاچاق چوب از جنگل‌های بالادست داده نمی‌شود.

 

گفتنی است؛ جنگل‌ها امانتی برای ادامه حیات در دست ماست، و بی‌شک با قطع بی‌رویه درختان، جهان در سراشیبی نابودی قرار خواهد گرفت.

گزارش: مائده فلاحتکارضیابری

 

 

کد خبر 741322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha