به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن فرازنده خالدی، مدیر کل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش در نشست مشترک اداره کل امور تربیتی و مشاوره با مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش با موضوع بهداشت و روان با بیان اینکه از بیست و چهارم تا سیام مهر هفته بهداشت و روان نامگذاری شده است، گفت: امسال وزارت آموزش و پرورش و معاونت تربیتی و اداره کل امور تربیتی میخواهد بدون سر و صدا و هیاهو سه آزمون کشوری را در سراسر کشور با حضور جمعیتی حدود سه میلیون و 600 هزار نفر برگزار کند.
مدیر کل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش افزود: این آزمون غایب ندارد و شرکت تمامی دانشآموزان سوم راهنمایی و اول دبیرستان (دختر و پسر) در آن الزامی است. این آزمونها در سه جمعه متوالی برگزار میشود.
خالدی تصریح کرد: آزمون اول با نام «استعداد و استرانگ شغلی» و دوم با عنوان «تشخیص استعداد» در آذر و آزمون سوم نیز با نام «سلامت روانی و رفتاری دانشآموزان» در دی سال جاری برگزار میشود.
وی گفت: تاریخ دقیق آزمونها باید با هماهنگی مرکز سنجش وزارتخانه پس از مصوبه شورای معاونان اعلام و آزمون دی بعد از امتحانات ترم اول دانشآموزان برگزار میشود.
خالدی با بیان اینکه طراحی این آزمونها توسط اساتید دانشگاهها صورت گرفته است، اظهار کرد: در این آزمونها استعداد دانشآموزان بررسی و مشاغل متناسب با استعداد افراد برای آنها تعریف میشود. همچنین ویژگیهای محیط شغلی نیز به دانشآموزان معرفی میشود.
وی با بیان اینکه ما دلایلی را ارائه میکنیم که وزارت علوم باید برخی از رشتهها را حذف کند، تأکیدکرد: ایجاد برخی از رشتهها در دانشگاه بر اساس نیازسنجی انجام نشده است، اما دانشآموزان در خانواده صرفا به جهت شرکت در دانشگاه در این رشتهها ثبتنام کردهاند و این رشتهها کارآیی لازم را ندارد. این آزمونها میتواند در تغییر برخی از رشتههای دانشگاهی نیز مؤثر باشد.
خالدی با بیان اینکه هر آزمون شامل 300 سؤال تستی چهار گزینهای است، افزود: نتایج این آزمونها در استانها جمعآوری و پس از بررسی به مناطق شهری و مدارس ارائه میشود. این آزمونها فرآیند تصمیمگیری در آموزش و پرورش را نیز تغییر میدهد و برای ثبتنام دانشآموزان در این آزمون بنا نداریم دریافتی از دانشآموزان داشته باشیم، اما تهیه دفترچه آزمون هزینهبر است و بستگی به شرایط کشوری دارد.
21 هزار مشاور درمدارس فعالیت می کنند
خالدی در مورد آمار مشاوران آموزش و پرورش گفت: 19 هزار و 500 مشاور داشتیم که این آمار مربوط به سال 89 است. بر همین اساس دستورالعمل ترمیم نیروی انسانی تدوین شد و در این دستورالعمل بر اساس تعریف قرار شد افراد مشاوری که در جای دیگری مشغول به فعالیت بودند به رشته شغلی خودشان بازگردند که این بازگشت با انجام مصاحبه انجام میشود. که یک هزار و 500 نفر مشاوره با این تعریف افزوده شد و آمار جدید مشاور سال جاری در حال حاضر به 21 هزار مشاور در آموزش و پرورش رسیده است.
وی گفت: اولویت فعالیت مشاوران در پایه متوسطه و راهنمایی و سپس ابتدایی است و هر زمانی که دولت اجازه استخدام و جذب نیرو بدهد آموزش و پرورش از این فرصت استفاده میکند.
مدیر کل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش تصریح کرد: در حال حاضر در مقطع متوسطه و راهنمایی به ازای هر 15 نفر یک ساعت مشاوره و در ابتدایی به ازای 20 نفر دانشآموز یک ساعت مشاوره انجام میشود و حد مطلوب به ازای هر پنج نفر دانشآموز یک ساعت است.
اجرای طرح همیاران مشاور در تمام مدارس راهنمایی و متوسطه
وی با اشاره به تأسیس پنج باشگاه دانشِآموزی در پنج مدرسه اظهار کرد: باشگاه همیاران مشاور نیز یکی دیگر از باشگاههایی است که دانشآموزانی که در دوره متوسطه و راهنمایی دارای استعدادهای ذاتی و درونی به همراه قدرت تحلیل مسایل و مشاوره با دانشآموزان دیگر هستند در این باشگاه عضو میشوند و برای این دانشآموزان در هر هفته چهار ساعت کلاس آموزشی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه همیاران مشاور در سال گذشته در 20 درصد از مدارس اجرایی شد و امسال در تمام مدارس اجرایی میشود، گفت: این دانشآموزان به عنوان کمکمشاور در راهنمایی و دبیرستان به دانشآموزان دیگر مشاوره میدهند و برای هر کلاس یک نفر همیار مشاور در نظر گرفته شده است.
گفتنی است، نشست مشترک اداره کل امور تربیتی و مشاوره با مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش سهشنبه (19 مهر) در ساختمان علاقهمندان آموزش و پرورش برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما