جذاب کردن فضای کتابخانه لازمه جذب جوانان به این مراکز است

مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان گفت: عواملی چون جذاب و شاداب کردن فضای کتابخانه، به روز رسانی منابع کتابخوانی، نیاز سنجی مخاطبان ، تکریم و احترام کتابخوانان از عوامل جذب علاقمندان به کتابخانه ها می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مسیح الله سلطانی، امروز در آیین تجلیل از کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: با ارزیابی سال گذشته، استان زنجان با دریافت منشور حقوق شهروندی دومین میزبان در کشور است.

 

مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان با تاکید بر اینکه نقش گروههای مرجع همچون دانشگاهها، اساتید، ناشران و فعالان حوزه کتاب در ترویج فرهنگ مطالعه بسیار مهم است، افزود: گرانی کتاب، ناکافی بودن فضای کتابخانهها، عدم توجه رسانههای گروهی به این بخش، کم بودن ساعات اوقات فراغت افراد، بیتوجهی نویسندگان، ناشران و فعالان این حوزه به نیازهای روز جامعه و نبود هماهنگی بین نهادهای مسؤول فرهنگی از دلایل عمده بیعلاقگی مردم نسبت به مطالعه و کتابخوانی عنوان شده است.

 

وی با اشاره به میزان سزانه مطالعه در کشور گفت : سرانه مطالعه کتاب وضعیت خوبی را نشان نمی‌دهد ، وقتی انسان کتاب می‌خواند به فهم و درک عمیق رسیده و در نهایت آرامش را احساس می‌کند؛کتاب و مطالعه جایگاه ارزشمندی در دین مبین اسلام و جامعه بشری دارد.

 

به گفته این مقام مسوول؛ باتوجه به تحقیق پژوهشگران از عوامل کم توجهی به مطالعه در کشور بی سوادی، محدود بودن کتابخانه ها، تعدد مشاغل و محدودیت ساعت فراغت، بی توجهی ناشران و نوسندگان به تولید کتاب و کم بودن کتابداران متخصص اشاره کرد.

 

سلطانی در ادامه گفت: از عوامل موثر در ترویج فرهنگ مطالعه کتاب می توان به عواملی چون جذاب کردن و شاداب کردن فضا کتابخانه و کتاب، به روز رسانی منابع کتابخوانی، نیاز سنجی مخاطبان، تکریم و اخترام کتابخوانان اشاره کرد  لذا مدارس و نظام های آموزشی پایه و بستری است که ما می توانیم روش مطالعه را به دانش آموزان آموزش دهیم تا در آینده اهل مطالعه باشند.

 

مدیر امور احتماعی استانداری زنجان اظهار کرد: با اینکه امروزه رسانه‌های مختلف از کانال‌های گوناگونی به جای کتاب وارد صحنه شده‌اند اما هیچکدام نمی‌توانند جایگاه کتاب را تصاحب کنند از این‌رو ‌امیدواریم شرایط اجتماعی و فرهنگی کمک کند تا کتاب در جامعه ما غریبه نباشد.

 

به گفته وی، بررسی های اخیر در بحث آسیب های اجتماعی نشان می دهند با ورود عرصه مجازی فرزندان ما اولین کسانی هستند که در معزض این آسیب ها قرار دارند؛ در کشورهای توسعه یافته با برنامه ریزی های خانواده ها  برای فرزندانشان خودشان حاکمیت می کنند ما باید بستر مناسبی را در جامعه فزاهم کنیم.

 

سلطانی با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نقش دارند، افزود: نقش خانواده در این راستا بسیار مهم بوده اما این نقش در جامعه بسیار ضعیف است.

 

کد خبر 741682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha