به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «غلامرضا شریعتی»، امروز (چهارشنبه 30 آبان) در جلسه شورای فرهنگ عمومی خوزستان، ضمن تبریک هفته وحدت و ولادت با سعادت پیامبر (ص)، گفت: این هفته باید نماد وحدت بین مذاهب مختلف اسلامی باشد و همه مذاهب در کشور بیش از پیش در راستای اهداف نظام و دستورات قرآنی گام بردارند.
استاندار خوزستان، با اشاره به اهمیت مقوله فرهنگ در جامعه و تاکیدات مقام معظم رهبری بر این موضوع، افزود: مردم همیشه با سیاستگذاری ها و برنامه ریزی هایی که مسئولان انجام می دهند، عمل می کنند از این رو باید طوری برنامه ریزی کنیم که برای جامعه مفید فایده باشد.
وی بر حضور همه مسئولان فرهنگی در جلسه شورای فرهنگ عمومی تاکید کرد و ادامه داد: حوزه فرهنگ در مساله انتخاب شهرداران مغفول مانده و شاید کمتر کسی از مردم بداند که یکی از وظایف اصلی شهردار فعالیت در حوزه فرهنگ است.
وی با بیان اینکه در تعیین شهرداران باید این امر را مدنظر داشته باشیم، اضافه کرد: شورای شهر باید شهرداری را انتخاب کند که علاوه بر حوزه عمرانی، به مسائل فرهنگی و اجتماعی هم آشنایی و اشراف کامل داشته باشد.
شریعتی، تاکید کرد: قبل از انتخاب شهردار، باید افرادی که برای این مسئولیت انتخاب شدند توسط حوزه معاونت اجتماعی استانداری، مصاحبه شوند و در صورتی که قابلیت داشته باشند، به عنوان شهردار معرفی شوند.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی بود ولی امروز حوزه فرهنگ در مقوله پنجم و ششم قرار دارد و به همین خاطر در حوزه فرهنگ عقب مانده ایم، تصریح کرد: حوزه عمران و آبادانی در عین اینکه بسیار مهم است ولی این حوزه بدون فرهنگ به بیراهه رفتن است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کارهای عمرانی که انجام می دهیم ممکن است از نظر کارشناسی مفید باشد ولی وقتی پیوست اجتماعی به آن بخورد شاید تبعات خوبی به همراه نداشته و انجام آن به به صلاح نباشد، عنوان کرد: بسیاری از کارهایی که تاکنون انجام شده ولی اثربخش نبوده به خاطر نادیده گرفتن مسائل فرهنگی و اجتماعی بوده است.
استاندار خوزستان، با اشاره به اینکه انتظار داریم شورای شهر به مساله فرهنگ ویژه تر نگاه کند و در انتخاب شهردار مقوله فرهنگ را مد نظر قرار دهد، تاکید کرد: نفوذ و قدرت مانور و عملکرد شهرداران شاید از بسیاری از ادارات فرهنگی بیشتر باشد و اگر در مسائل فرهنگی شهرداری پای کار باشد موفق تر خواهیم بود.
وی از عضویت 70 هزار دانش آموز خوزستانی در کتابخانه های عمومی انتقاد کرد و اذعان داشت: در استان 350 هزار دانش آموز مشغول به تحصیل هستند و شایسته نیست که تنها 70 هزار نفر از این تعداد در کتابخانه های عمومی عضو باشند.
شریعتی، بیان کرد: این یعنی سرمایه های استان برای تولید محصول فرهنگی هزینه شده اما به هدر می رود و مواد اولیه وارد نمی شود که به اندازه کافی محصول خارج کنیم و همچون کارخانه ای است که از یک پنجم ظرفیت خود استفاده می کند.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم دانش آموزان خوبی را تربیت کنیم بسیاری از مسائل و آسیب های آینده را نخواهیم داشت، خاطر نشان کرد: اگر هر جا زیانی وارد شد بدانیم در امر زیربنایی خوب عمل نشده؛ اصل فرهنگ است و انتظار داریم در این امر نگاه و عملکرد ویژه تری داشته باشیم.
نظر شما