آموزش و پرورش نیازمند باران متراکم پژوهش است

حاجی‌بابایی با تأکید بر نقش پژوهش در آموزش و پرورش خواستار تربیت دانش آموزان پژوهش‌محور در مدارس کشور شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حمیدرضا حاجی‌بابایی، وزیر آموزش و پرورش امروز در بزرگداشت روز ملی پژوهش گفت: تمام امکانات برای انجام پژوهش در آموزش و پرورش آماده است و ما از تمام پژوهشگران استقبال می‌کنیم. زیرا آموزش و پرورش نیازمند پژوهشگرانی است که بدون ملاحظه فکر کنند تا سرعت آموزش و پرورش را در تعلیم و تربیت بالا ببرند.

 

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: معلمان پژوهشگر باید بتوانند دانش‌آموزانی پژوهش‌محور تربیت کنند تا هدف اصلی تعلیم و تربیت محقق شود؛ اما برای رسیدن به این هدف باید دید که آیا شیو‌‌ه‌ها، روش‌های تدریس و محتوای کتب درسی فعلی می‌تواند دانش‌آموزان پژوهش‌محور را تربیت کند، یا نه؟ 

 

حاجی‌بابایی با اشاره به نقش پژوهش در حل مشکلات و معضلات تعلیم و تربیت تصریح کرد: نتیجه پژوهش باید بتواند یک مجهول را در صحنه تعلیم و تربیت به سمت حقیقت هدایت کند.

 

,وی با بیان اینکه آموزش و پرورش نیازمند باران متراکم پژوهش است، خاطرنشان کرد: وجود 13میلیون دانش‌آموز در کنار فرهنگیان باید بتواند کشتی عظیم آموزش و پرورش را به سرمنزل مقصود و نتیجه مطلوب تعلیم و تربیت سوق دهد.

 

وزیر آموزش و پرورش با بان این مطلب که نتیجه پژوهش و پرسش در آموزش و پرورش باید تأثیر مستقیم خود را در جامعه نشان دهد و گره‌گشای مسایل تعلیم و تربیت باشد، افزود: اگر بتوانیم دانش‌آموزان را اهل پژوهش تربیت کنیم، هر آنچه که در آموزش و پرورش بخواهید محقق می‌شود.

 

 

وزیر آموزش و پرورش تحقیق در آموزش و پرورش را متفاوت با تحقیق در دانشگاه‌ها دانست و اظهار کرد: تحقیق در دانشگاه‌ها به تولید در صنعت و تجارت منتهی می‌شود؛ اما تحقیق در آموزش و پرورش باید بتواند در صحنه تولید، تکنولوژی، روش‌های تدریس، یک مجهول را به معلوم تبدیل کند. پژوهش در آموزش و پرورش از نوع پژوهش کاربردی است و این پژوهش باید سرعت کشتی تعلیم و تربیت را معنادار کند.

 

حاجی‌بابایی با اشاره به تألیفات مختلف در حوزه تعلیم و تربیت خاطرنشان کرد: کتاب نوشتن و عنوان گذاشتن برای یک کتاب نباید در تعلیم و تربیت مد شود بلکه باید نتیجه این تألیفات گره‌ای از مسایل تعلیم و تربیت  بگشاید.

 

وی گفت: پژوهش در آموزش و پرورش باید مسایلی چون بهداشت مدارس، شادابی معلم، محتوای کتب درسی، افت تحصیلی، ورزش و سایر مسایل مرتبط با تعلیم و تربیت را مورد تحقیق قرار دهد؛ یعنی متناسب با نیاز آموزش و پرورش انجام شود.

 

حاجی‌بابایی با بیان این مطلب که تعلیم و تربیت بدون پژوهش امکان‌پذیر نیست و بدون تحقق آن نمی‌توان گامی به سوی آینده برداشت، تصریح کرد: اهمیت کار پژوهش تا جایی است که خداوند نیز اساس خلقت انسان را بر اساس تفکر و اندیشه قرار داده و در آیات الهی با واژه‌های گوناگون همواره انسان را به این سمت هدایت کرده است.

 

شایان ذکر است، آیین بزرگداشت روز ملی پژوهش یکشنبه( پنجم دی) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

پایان پیام/


 

کد خبر 7428

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha