به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، کمیسیون نقش جمعیتهای تقریب نهاد در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت با حمایت از آرمان فلسطین یک شنبه (چهارم آذر) با حضور مهمانان کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در سالن زرین هتل آزادی برگزارشد.
در ابتدای نشست حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم طی سخنانی ابراز کرد: مجمع تقریب مذاهب اسلامی تدبیری اندیشیده است که جمعیتهای مردمی در سراسر جهان اسلام تشکلهای مردمنهادی را با رویکرد ایجاد وحدت درمذاهب اسلامی راهاندازی کند.
رییس کمیسیون نقش جمعیت های تقریب نهاد در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت با حمایت از آرمان فلسطین افزود: ما در دورهای زندگی میکنیم که نقش دولتها رو به افول و تشکلهای مردم نهاد رو به رشد است زیرا امروز مردم با تلاش و کوشش و حرکت جمعی سرنوشت خود را رقم میزنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مجمع تقریب مذاهب از این حرکت مردمی استفاده کرده اند، عنوان کرد: تشکل اندیشمندان دانشگاهی، نویسندگان، هنرمندان، شعرا، ایثارگران، خانواده قربانیان ترور، فعالان سیاسی و اقتصادی، مهندسان، پزشکان، خیران مسلمان و حقوقدانان از جمله این تشکلها است که میتوانند بسیار مهمی در ایجاد وحدت ایفا کنند و سبب تقریب مسلمان و مذاهب اسلامی شوند.
حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم با بیان اینکه امروز ما در عصری به سر میبریم که استکبار و صهیونیست دنبال ایجاد تفرقه و تشتت در جهان اسلام هستند، اظهار کرد: اگر جهان اسلام با هم پیوند داشته باشند میتوانند نقش عظیمی در مقابل دشمنان خود انجام دهند.
رییس کمیسیون نقش جمعیت های تقریب نهاد در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت با حمایت از آرمان فلسطین با بیان اینکه امروز شیطان نقشه شوم جلوگیری از اتحاد مسلمانان را در سردارند، گفت: استفاده از تفرقه مذهبی بین مسلمانان و ایجاد گروههایی نظیر داعش و جنگهای داخلی از جمله این اهداف است.
وی با بیان اینکه امروز همین شیاطین دنبال وابسته کردن دولتهای جهان اسلام هستند که از طریق آنان به اهداف شوم خود دست یابند، اظهار کرد: جنگ در یمن، سوریه، عراق، افغانستان و فلسطین نیز با همین هدف صورت میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم گفت: پیشنهاد ما این است مهمانان در کشور خود برنامهریزی کرده و تشکلهای مردمنهاد را در راستای وحدت ایجاد کنند. شاید ایجاد تشکلهای مردمنهاد در برخی کشورها با موانع و مشکلاتی مواجه شوند؛ اما باید به کار خود ادامه دهند.
رییس کمیسیون نقش جمعیت های تقریب نهاد در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت با حمایت از آرمان فلسطین درباره اقتصاد جهان اسلام، بیان داشت: انرژیهای فراوان نظیر نفت و گاز، نیروی کار فراوان، منابع مالی قوی، فنآوری پیشرفته از جمله دارائیهای کشورهای اسلامی است، جمهوری اسلامی ایران که پس از انقلاب به فنآوریهای پیشرفته علمی و نظامی دست یافته آمادگی است که آن را با با سایر کشورهای اسلامی به اشتراک گذارد.
وی با اعتراض به اینکه چرا باید از پولهای خارجی به خصوص دلار آمریکا این دشمن درجه یک جهان اسلام استفاده کنیم، ابراز کرد: ما نیازمند این هستیم که جهان اسلام را یکپارچه و متحد کنیم به همین منظور باید بازار و پول مشترک داشته باشیم، اگر ملتها همه با هم پول مشترک داشته باشند و دلار آمریکا را رد کنند قدرت و آقایی دلار از بین میرود.
حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم در پایان خاطرنشان کرد: 67 درصد پول مناسبات بینالمللی دلار است، اخیرا چین، روسیه، ترکیه و ایران استفاده از دلار را کاهش دادند خوب است بقیه کشورها هم چنین کنند.
اشتراکات مسلمانان بر محور اعتقاد به خداوند، پیامبر و قرآن است
خلیل خان از کشور پاکستان به عنوان سخنرانی بعدی گفت: مسلمانان دارای فرهنگ مختلف اما امت واحد هستند با همه اختلافات مشترکات ما اعتقاد به خداوند، پیامبر(ص) و قرآن است.
وی افزود: اگر ما بتوانیم آموزههای قرآن را به جوانان درست منتقل کنیم آنان دیگر دنبال راههای شیطانی نخواهند رفت، امروز که فرهنگ منحط آمریکایی در جهان رواج پیدا کرده برگزاری چنین مجالسی با ابتکار آیتالله اراکی و رهبری آیتالله خامنهای بسیار اهمیت دارد که باید حمایت شود.
نماینده کشور پاکستان خاطرنشان کرد: همه ما مسلمانان باید زیر یک چتر واحد باشیم از مهمانان خواهش می کنیم که هنگام بازگشت به کشور خود پیامهای وحدت را به مردم خود ابلاغ کنند.
در کشورهای اسلامی علما شوراهای اخوت راهاندازی کنند
در ادامه شیخ عاصف محسنی رهبر شیعیان افغانستان نیز طی سخنانی اظهار کرد: اصول دین ما مسلمانان اعم از شیعه و اهل سنت توحید، نبوت و معاد است که همه به آن اعتقاد داریم، در قرآن نیز همه آیاتی که درباره ایمان وارد شده شیعه و اهل سنت آن را قبول دارند.
وی با بیان اینکه ما در افغانستان شوراهای اخوت بین شیعه و اهل سنت درست کردیم، گفت: شورویها میخواستند با اختلاف افکنی بین شیعه و اهل سنت این شوراها و در نهایت اسلام را در افغانستان نابود کنند.
شیخ عاصف محسنی با بیان اینکه ما مذهب شیعه را در افغانستان رسمی کردیم، افزود: توحید، نبوت و معاد اصول دین ما است، عدل و امامت اصول مذهب کمال دین است.
رهبر شیعیان افغانستان درباره اهمیت تشکل شوراهای اخوت، اظهار کرد: اگر در کشورهای اسلامی حتی با تعداد اندک 5 یا 10 نفره از علمای شیعه و اهل سنت شورای اخوت درست شود برای اسلام بسیار مفید خواهد بود، بیشتر اختلافات ناشی از کمسوادی یا تعصبات جاهلانه است.
ترامپ قمارباز بداند که بار دیگر بیداری اسلامی به پا خواهد خواست
در ادامه رحماندوست نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی گفت: ای رسول خدا(ص) امروز دوباره امت تو دچار جنگ احزاب شده و زیر فشاره قرار گرفته است.
وی افزود: همانگونه که در صدر اسلام برای شکست دشمن از همه امتها در جنگها شرکت داشتند امروز هم خون مسلمانان از هر کشوری به هم آمیخته و بزرگترین توطئه غرب را در هم شکستند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز حتی مجروهان، جانبازان و خانواده شهدا به میدان میآیند که مبارزه با دشمن را سامان دهند همه در تلاش هستند که در جبهه ضدآمریکایی صهیونیستی به پا خیزند و این توطئه قرن را در نطفه خفه کنند.
رحماندوست در پایان خاطرنشان کرد: ترامپ قمارباز در مقابل برای جلوگیری از اتحاد مسلمانان تلاش خواهد کرد اما بداند که بار دیگر بیداری اسلامی به پا خواهد خواست و به پیروزی خواهد رسید.
دشمن وحشی غرب قدرت مطلق نیست که مزدور آنها شویم
در ادامه ماجد سلیمان از کشور عراق با بیان اینکه عراق و نفس آن در آزادی قدس است، گفت: امروز قدس مورد هجوم قرار گرفته و دشمن در تلاش است که آن را از بین ببرد ما باید زمینههای دفاع از قدس این یادگار پیامبران را فراهم کرده و آن را گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه ما مسلمانان از مرگ ترس نداریم، عنوان کرد: ما خواستار آزادی قدس هستیم که آن را در یک کلمه وحدت داشته باشیم، ما یک امت هستیم و میتوانیم با هم مقابل دشمن ایستادگی کنیم چراکه ما تمام عوامل قدرت را در اختیار داریم.
سلیمان مختار با بیان اینکه حیله و فریب دشمنان نمیتواند وحدت ما را نابود کند، اظهار کرد: ما باید با تکیه بر نقاط مشترک قدس را نجات دهیم مسلمانان به هیچ عنوان نباید متفرق کار کنند.
نماینده کشور عراق با بیان اینکه ما نباید به دشمن وحشی غربی به عنوان قدرت مطلق نگاه کنیم، گفت: امروز با همین نگاه غلط برخی کشورهای عربی مزدور غرب شدند و نسل جدید را منحرف میکنند، باید انحرافات را از بین ببریم و یکصدا مقابل احزاب سیاسی منحرف نیز ایستادگی کنیم.
اگر امت اسلامی وحدت نداشته باشد نمیتواند از توحید بهره ببرد
همچنین در ادامه نشست مولوی سلامی نماینده مجلس خبرگان رهبری از سیستان و بلوچستان، نیز طی سخنانی عنوان کرد: با شیطنت استکبار جهانی نظیر آمریکا و انگلیس؛ اسرائیل این غده سرطانی در قلب خاورمیانه مستقر کرد و صدمات فراوانی را به مردم مسلمان وارد کرد.
وی با بیان اینکه استکبار همواره دنبال ایجاد تفرقه بین مسلمانان بود، اظهار کرد: امروز هم استکبار دنبال این بود که اسرائیل دیگری را در خاورمیانه ایجاد کند نظر آنها به کردستان عراق و جزایز سه گانه ایران از بعد بود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری از سیستان و بلوچستان با بیان اینکه اگر امت اسلامی وحدت نداشته باشد نمیتواند از توحید بهره ببرد، ابراز کرد: امروز که دشمنان امت اسلامی را به دو گروه تقسیم کردند برای ایجاد تفرقه و حکومت خودشان است در حالی که ما نعمات فراوانی داریم که در غرب به مراتب کمتر است.
جوانان باور کنند که قدرت اول بودن آمریکا و اسرائیل در جهان یک دروغ بیش نیست
در ادامه نشست دکتر صلاح الدکمچی از عراق نیز طی سخنانی بیان کرد: ما در عراق یک برنامه قرار دادیم که اسرائیل دشمن اول جهان اسلام به مردم معرفی شود.
وی افزود: اینکه قدس عامل وحدت امت اسلام است را باید ترویج دهیم، ما میتوانیم با استفاده از برنامههای فضای مجازی یک در جنگ نرم بر اسرائیل پیروز شویم، امروز دشمنان ما با استفاده از همین فضای مجازی خود را اهل سنت یا شیعه معرفی کرده و برای ایجاد اختلاف به مذاهب دیگر فحاشی میکنند.
صلاح الدکمچی با بیان اینکه ما باید توطئه دشمنان در فضای مجازی را برای مردم تبین کنیم، اظهار کرد: باید جوانان ما بدانند که دشمنان با نام شیعه به اهل سنت و با نام سنی به شیعه توهین میکنند که آتش تفرقه و اختلاف را افزایش دهند.
این نماینده کشور عراق با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل خود را قدرتهای شکست ناپذیر معرفی کردند در حالی که اصلا چنین نیست، ابراز کرد: ما باید در بین جوانان خود این شعار را که «اسرائیل باید نابود شود» منتقل کرده و گسترش دهیم، امروز انصارالله با کمترین امکانات در مقابل سعودی ایستادگی میکند و جوانان فلسطینی با سنگ مقابل تانک اسرائیلی میایستند و آن را نابود میکنند.
وی گفت: ما باید این طرح صهیونیستی معامله قرن را نابود کنیم، امروز در یمن اراده مقابله با آمریکا شکل گرفته است که باید حمایت شود.
کشورهای اسلامی از تجربه وحدت قومیتهای مختلف لبنان استفاده کنند
در ادامه شیخ محمد بارز از لبنان نیز به سخنرانی پرداخته و عنوان کرد: وقتی صحبت از وحدت اسلامی داریم این امر مبالغه نیست جهان اسلام به تنهایی دارای امکانات فراوانی است که در سایر نقاط جهان به این وسعت نیست.
وی با اشاره به پیروزیهای لبنان بر اسرائیل، اظهار کرد: ما با تایید و حمایتهای امام خمینی(ره) توانستیم در جنگ لبنان بر علیه اسرائیل پیروز شویم.
نماینده لبنان با بیان اینکه کشور ما دارای قومیتهای مختلف است، ابراز کرد: با وجود این ما تجربه قوی در وحدت داریم که در جهان اسلام نقش مهمی داشت، کشورهای دیگر از تجربه ما برای وحدت استفاده کنند.
بارز در پایان خاطرنشان کرد: ما باید تلاش کنیم نسل های آینده را وحدت واقعی آشنا کرده و آنها را در این زمینه اقناع کنیم.
دیپلماسی دفاع و حمایت از مظلوم قلوب مسلمانان را به یکدیگر نزدیک میکند
در ادامه انوری رییس سابق کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز طی سخنانی اظهار داشت: امیدواریم که این اجلاس قلوب مسلمانان را به یکدیگر نزدیک کند.
وی با اشاره به دیپلماسی حمایت از وحدت، عنوان کرد: ما دنبال این بودیم که حمایت از وحدت را به یک باور جمعی تبدیل کنیم.
انوری با تاکید بر اینکه ما دنبال اقناع افکار عمومی مسلمانان بودیم که به اصول اساسی دیپلماسی وحدت برسیم، گفت: در قرآن کریم تمام اصول دین توحید، نبوت و معاد است، ما باید بتوانیم تولید قدرت کرده و با تهدیدات خارج از جهان اسلام مقابله کنیم.
رئیس سابق کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: دیپلماسی دفاع و حمایت از مظلوم قلوب مسلمانان را به یکدیگر نزدیک میکند.
وی بیان داشت: با نزدیک شدن قلوب و دلها به یکدیگر بسیاری از مرزبندیهای سیاسی، قومی، مذهبی و حتی جغرافیایی به هم میخورد.
انوری با بیان اینکه ما در دپیلماسی حمایت دنبال ایجاد شبکه ارتباط خیرین جهانی هستیم، اظهار کرد: اگر گفتمان حمایت را بسط و گسترش دهیم میتواند ما را به اهداف تقریب برساند.
تحمیل جنگ به کشورهای اسلامی حرکتی خائنانه است
در ادامه فیصل مصطفی نماینده کشور الجزایر به سخنرانی پرداخته و عنوان کرد: دانشگاه الازهر تا پایان حکومت جمال عبدالناصر 8 مذهب را به رسمیت شناخته بود آغوش خود را به سوی همه باز کرده بود.
وی افزود: ما باید عادی سازی رابطه با اسرائیل را خیانت بزرگ معرفی کنیم و کشورهای طرفدار آن را از اجماع کشورهای اسلامی خارج کنیم زیرا هرکس مدافع عادی سازی رابطه با اسرائیل باشد وارد جنگ با فلسطین شده است.
المصطفی با بیان اینکه در طول تاریخ تا امروز امت اسلام هیچ اجماعی را به عنوان اجماع حول محور فلسطین مشاهده نکرده است، اظهار کرد: دفاع از قدس هدف بزرگ و خط مشی ایمانی است، مساله دیگر اینکه بر اساس آیات قرآن و احادیث کمک و یاری کافر بر علیه مسلمان کفر روشن است.
نماینده کشور الجزایر با بیان اینکه استکبار جهانی از صهیونیستها بر علیه اسلام و مسلمانان استفاده کردند، گفت: آنان برای رسیدن به اهداف شوم خود جنگ را به کشورهایی نظیر ایران، عراق، سوریه و یمن تحمیل کردند که حرکتی کثیف، خائنانه و کافرانه است که باید مسلمانان باید ملتهای اسلامی را بیدار کرده و برای آنان دادگاه تشکیل داده و متهمان را مجازات کنند.
باید از مراجع جهان اسلام فتواهایی درباره وحدت مسلمانان داشته باشیم
در ادامه مصطفی عباس از کشور کویت نیز طی سخنانی ابراز کرد: ما باید از سوی مراجع جهان اسلامی فتواهایی درباره وحدت مسلمانان داشته باشیم.
وی افزود: در همین راستا باید دستورالعمل نماز جماعت شیعه و سنی را در نهادها و وزارتخانه ها و سازمانها ابلاغ شود.
مصطفی عباس در پیشنهادی بیان داشت: دانشگاهها و حوزههای علمیه کشورهای اسلامی تلاش کنند که با برگزاری مسابقات برای مردم هر کس را که در زمینه وحدت فعالیت دارد تشویق کنند.
نماینده کشور کویت با بیان اینکه باید از نویسندگان، کارگردانان یا هر هنرمندی که در زمینه وحدت فعالیت دارد تقدیر شود، گفت: متاسفانه از این دست اقدامات حمایت نمیشود به عنوان مثال فیلم حضرت یوسف(ع) یا مختار مورد تشویق تقریبی قرار نگرفتند.
وی با بیان اینکه باید ما کشورهای اسلامی بر علیه هر کانال در فضای مجازی که ایجاد تفرقه میکند شکایت کنیم، ابراز کرد: در راستای تقریب مذاهب باید از حوزههای علمیه در قم، نجف و قاهره حمایت مالی شود، مراجع کشورهای اسلامی با یکدیگر دیدار و گفتگوهای تقریبی داشته باشند.
تقویت نگرشها و باورهای مشترک با زبان قرآن نیاز جوامع اسلامی در راستای وحدت است
در ادامه مراسم بذرپاش نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و مدیر مسوول روزنامه وطن امروز نیز طی سخنانی بیان کرد: مساله وحدت باید در مرحله نخست بر اساس شبکهای مستحکم از اعتماد شکل گیرد و در مرحله بعد گسترش یابد.
وی افزود: بستر تکفیر بیاعتمادی به خود، خواهران و برادران مسلمان است، ما باید در بعد ساختاری به الگوی شکل دهنده پیوند بین امت بر اساس اعتماد برآمده از فطرت دست پیدا کنیم.
بذرپاش بیان داشت: امروز در اثر عدم گفتگو بددلی و بدگمانی بین نخبگان و تاثیرگذاران مذاهب اسلامی افزایش یافته است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز امت اسلامی فقط در شکلگیری سازمانهای سیاسی خلاصه نمیشود، ابراز کرد: تقویت نگرشها و باورهای مشترک نیاز جامعه اسلامی است که میتواند محور آن زبان قرآن باشد.
وی افزود: تقویت سرمایه اجتماعی همدلی و توسعه گردشگری تقریب محور هم میتواند در مفاهمه و مراوده ملتهای اسلامی به ویژه جوانان موثر باشد.
بذرپاش اظهار کرد: یکی دیگر از محورهای ایجاد همدلی تمرکز بر فعالیتهای علمی و دانش بنیان است.
تقریب حقیقی با همافزایی قدرت کشورهای اسلامی مصلحت آنها را در هر زمینه تامین میکند
در پایان مراسم آیتالله محسن اراکی نیز طی سخنانی با تشکر از همه حاضران در نشست و تبریک سالروز ولادت پیامبر اسلام(ص) گفت: باید در هر کشوری عدهای گرد هم آمده و با هدف تقریب جوامع اسلامی به دفع شر دشمنان بپردازند.
وی افزود: اینکه مسلمانان برتر باشند یک امر مستحب نیست بلکه وظیفه همه مسلمانان است که در برتری کشورهای اسلامی نسبت به سایر بلاد تلاش کنند.
آیتالله اراکی با تاکید بر اینکه پیشرفت دادن کشور اسلامی وظیفه ما است، عنوان کرد: اگر ما کشورهای اسلامی نیروهای خود را جمع کرده و به همافزایی بپردازیم به هدف برتری جامعه مسلمانان دست خواهیم یافت.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان اینکه 70 درصد انرژی جهان در دست مسلمانان است، ابراز کرد: دارا بودن این انرژی، جمعیت فراوان، موقعیت سوق الجیشی که قلب دنیا بوده و در دستان ما است، آبراههای بزرگ دنیا در اختیار ما است با این همه امکانات نباید به کشورهای جهان سوم تبدیل شویم.
وی افزود: این دستور اسلام است که مسلمانان باید در علم، اقتصاد، فرهنگ، مسائل نظامی در دنیا اول باشد، مسیر رسیدن به این هدف ایجاد تشکلهای تقریبی مردم نهاد است که هدف آن بالا بردن کشورهای اسلامی در همه زمینهها باشد.
آیتالله اراکی در پایان خاطرنشان کرد: تقریب حقیقی با همافزایی قدرت کشورهای اسلامی مصلحت آنها را در هر زمینه تامین میکند.
نظر شما