به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت پیرامون موفقیت دولت در حوزه تجارت گفت: برای ارزیابی حوزه تجارت خارجی شاخص های متفاوتی وجود دارد یعنی برای ارزیابی موفقیت و عدم موفقیت باید شاخص هایی را مانند تفاوت بین صادرات و واردات، نسبت این دو با یکدیگر و حجم آنها را ملاک قرار داد و با در نظر گرفتن همه آنها اظهارنظر کرد.
وی خاطرنشان کرد: در طی 6 سال فعالیت دولت های نهم و دهم حجم تجارت خارجی کشور بسیار افزایش یافت و سرجمع صادرات و واردات به عنوان یک پارامتر مثبت لحاظ گردید ازسوی دیگر نسبت واردات به صادرات غیرنفتی از 4 برابر به 2 برابر کاهش یافت.
غضنفری افزود: در ابتدای دولت نهم به ازای هر یک دلار کالای غیرنفتی که صادر می شد 3 دلار دیگر را از منابع دیگر تهیه می کردیم تا ارز وارداتی را تامین کنیم اما اکنون به ازای هر 2 دلار که واردات انجام می دهیم 1 دلار آنرا از طریق صادرات غیر نفتی و یک دلار دیگر را از طریق نفت تامین می کنیم که در مجموع این نسبت ها نشان دهنده عملکرد مثبت تجارت خارجی کشور بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به مثالی در این رابطه اشاره کرد و گفت: اگر کشوری 70 میلیارد دلار صادرات و 80 میلیارد دلار واردات داشته باشد تراز آن منفی 10 میلیارد دلار است، اما چند سال بعد صادراتش به 700 میلیارد دلار و وارداتش به 750 میلیارد دلار می رسد که تراز آن منفی 50 میلیارد دلار می شود .آیا می توان گفت که این کشور با توجه به افزایش تراز منفی اش در حوزه تجارت خارجی عملکرد خوبی نداشته است؟
بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، وی اظهار کرد: افزایش حجم تجاری یک کشور نشان دهنده عملکرد مثبت سیستم های پشتیبانی، افزایش اشتغال و فعالیت بالای بنادر و کشتیرانی، تحرک اقتصادی ، پویایی تولید، نشاط کسب و کار و در مجموع موفقیت سیاستهای دولت در این حوزه است هر چند ممکن است مقداری تراز منفی هم داشته باشد.
غضنفری در پایان گفت: آرمان اصلی دولت این است که صادرات غیر نفتی به اندازه واردات برسد و سپس از آن پیشی بگیرد و امیدواریم که این نقیصه در آینده ای نزدیک جبران شود.
پایان پیام/
نظر شما