برپایی سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی در بیرجند با ۱۱۰ غرفه

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی در بیرجند با ۱۱۰ غرفه برپا می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین عباس‌زاده امروز (7 آذر) در نشست خبری به منظور تشریح سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی خراسان‌جنوبی اظهارداشت: این نمایشگاه 11 آذرماه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند برپا و تا 15 آذرماه ادامه دارد.


وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه در این مدت از ساعت 16 الی 21 میزبان علاقمندان به صنایع دستی خواهد بود، تصریح کرد: هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی توانمندی‌های صنایع دستی صنعتگران استان و آشنایی با دیگرر استان‌های کشور است.

 


معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از پیش‌بینی 110 غرفه در این نمایشگاه خبر داد و گفت: از این تعداد 65 غرفه مربوط دیگر استان‌ها و مابقی مربوط به خراسان‌جنوبی است.

 


عباس‌زاده ادامه داد: در این نمایشگاه خراسان‌جنوبی میزبان 28 استان کشور خواهد بود.

 


وی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه چهار سیاه چادر از استان‌های خراسان‌جنوبی، خراسان‌شمالی، چهارمحال بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد برپا می شود، افزود: سیاه چادر خراسان‌جنوبی مربوط به شهرستان‌های بیرجند، بشرویه، نهبندان و سربیشه است.

 

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال تقاضا برای حضور فعالان صنایع دستی کشور در این نمایشگاه زیاد بوده اما به دلیل کمبود فضای نمایشگاه نتوانستیم میزبان این هنرمندان در استان باشیم، یادآور شد: براساس آمار اعلام شده 150 هنورمند در عرصه صنایع دستی کشور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

 

عباس‌زاده ادامه داد: در سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی خراسان‌جنوبی سالن شماره یک نمایشگاه بین‌المللی بیرجند برای ایجاد غرفه‌های صنایع دستی سایر استان‌ها و سالن شماره دو برای ایجاد غرفه‌های صنایع دستی استان پیش‌بینی شده است.

 

وی با اشاره به فعالیت تیم ارزیابی و نظارت برای ارائه محصولاتی با کیفیت و 100 درصد ایرانی اضافه کرد: غرفه‌ها و اسکان به صورت رایگان به شرکت‌کنندگان این نمایشگاه ارائه می‌شود.

 

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی به مواجه بودن با کمبود بودجه اشاره کرد و یادآور شد: تاکنون برای برگزاری این نمایشگاه 50 میلیون تومان اعتبار ملی در نظر گرفته شده و اگر از طریق اعتبارات استانی حمایت شویم خواهیم توانست نمایشگاه‌های بیشتری در سطح استان برگزار کنیم.

 

عباس‌زاده با اشاره به اینکه صنعت توبافی به عنوان چهارمین ثبت جهانی صنایع‌دستی کشور به ثبت رسید و روستای خراشاد به عنوان دومین روستا کشور بوده محصول تولیدی آن ثبت جهانی شده است، افزود: برای معرفی صنعت توبافی با توجه به ثبت جهانی شدن آن غرفه ویژه‌ای برای این امر به عنوان غرفه توبافی جهانی روستای خراشاد در این نمایشگاه پیش‌بینی شده است.

 

وی با بیان اینکه چنانچه در مسیر توسعه توبافی قرار نگیریم این ثبت در عرصه جهانی از خراسان‌جنوبی گرفته می‌شود، تصریح کرد: باید کیفیت و ارائه طرح‌های جدید برای تولیدات صنایع دستی را مدنظر قرار دهیم تا بازار جهانی متقاضی این تولیدات باشد.

 

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی همچنین از برگزاری سومین نمایشگاه منطقه‌ای صنایع دستی خراسان‌جنوبی در قاین و در دی‌ماه امسال خبر داد.

 

عباس‌زاده با اشاره به محیا شدن پرونده‌ای توسط شورای جهانی صنایع دستی برای هفت محصول تولیدی ایران در حوزه پارچه سنتی گفت: این پرونده به سازمان یونسکو فرستاده شده که محصول برک روستای مود خراسان‌جنوبی در رأس این هفت محصول قرار دارد که مورد حمایت یونسکو قرار می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: قرار است شرکت حامی منسوجات سنتی ایران به عنوان سرمایه‌گذار در مورد مستقر و از برک این روستا حمایت نماید.

 

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی یادآور شد: حمایت این شرکت از طریق توسعه کارگاه‌های برک بافی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای احیای این تولید و معرفی آن به بازارهای داخلی و جهانی انجام می‌گیرد.

 

عباس‌زاده از برگزاری نمایشگاه ترویجی سفال در روستای مهدیه خوسف خبر داد و افزود: در این نمایشگاه مردم دعوت به ساخت سفال و فروش آن در بازارچه‌ای که در این محل ایجاد شده خواهند شد.

 

وی با اشاره به اینکه برای ایجاد محلی در بازار بیرجند برای عرضه صنایع دستی تحت عنوان تیمچه امینی گفت: برای این امر 250 میلیون تومان اعتبار ملی قول گرفته‌ایم که 33 غرفه در آن فعال می‌شود.

 

 

 

کد خبر 743607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha