خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: سبک زندگی یا همان «لایف استایل» مساله مهمی است که به ویژه در طول دهه های اخیر در سطح جهانی مورد بحث و تبادل نظر بوده است. اینکه انسان چه عملکرد و رفتاری داشته باشد تا بتواند کیفی زندگی کرده و وضعیت خود را از نظر روحی، جسمی، فرهنگی، اجتماعی و بسیاری ابعاد دیگر مهم در طول زندگی بهبود بخشد.
با توجه به اهمیت مساله، سخنان حجت الاسلام «ناصر رفیعی» پیرامون سبک زندگی مرور می شود:
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه نخستین بار مقام معظم رهبری مساله سبک زندگی را در سفرشان به خراسان شمالی مطرح کردند، اظهار کرد: این موضوع مهمی است، همه ما باید سبک زندگی را بلد باشیم، سوالاتی که رهبری در آن سفر مطرح کردند بسیار اهمیت داشت، بیست پرسش از میان صدها پرسش، حقیقتا آیا اکنون تفریحات ما، ازدواج های ما، معماری های ما، حجاب، رفتار، قوانین اجتماعی، بازار، بانک ما اسلامی است؟
این استاد اخلاق ادامه داد: سبک زندگی یعنی شیوه و روش زندگی دینی، سبک زندگی ذیل علوم اجتماعی قرار می گیرد؛ یعنی در جامعه چگونه با هم تعامل کنیم، کاسب با مشتری چه سبک برخوردی داشته باشد، معلم با شاگرد، زن با شوهر، پدر با فرزند، تمام این موارد باید دینی شود.
وی افزود: غربی ها می گویند سبک زندگی غربی، در غرب سبک زندگی تعریف خاص خودش را دارد، برای مثال بی حجابی برایشان تعریف شده است، چون سبک زندگی شان بی حجابی است، اختلاط زن و مرد برایشان تعریف شده است چون سبک زندگی شان است، ما باید بببینیم که سبک زندگی اسلامی چیست. موضوع سبک زندگی اسلامی بسیار کلیدی است، در اینجا در مورد رابطه تعلیم و تربیت و سبک زندگی صحبت می کنیم. اساسا تا تعلیم و تربیت مان درست نشود سبک زندگی مان هم درست نمی شود، «يُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ».
رفیعی در ادامه گفت: خداوند در آیه 5 سوره مبارکه تحریم می فرماید: «مُسْلِمَاتٍ مُؤْمِنَاتٍ قَانِتَاتٍ تَائِبَاتٍ عَابِدَاتٍ سَائِحَاتٍ ثَيِّبَاتٍ وَأَبْكَارًا» این ویژگی ها را در مورد زنان مطرح می کند. بر اساس این آیه زنان در صورتی در زندگی موفق هستند که این ویژگی ها را داشته باشند: اسلام، ایمان، اطاعت، اهل توبه بودن، مطیع بودن، اهل سیاحت بودن (که در اینجا به معنای سیر در امور معنوی است).
این استاد اخلاق تاکید کرد: خداوند همچنین در بیان ویژگی های مردان در آیه 17 سوره مبارکه آل عمران می فرماید: «الصَّابِرِينَ وَالصَّادِقِينَ وَالْقَانِتِينَ وَالْمُنْفِقِينَ وَالْمُسْتَغْفِرِينَ»؛ بردبار، راستگو، حرف پذیر و اهل منطق، اهل رسیدگی و انفاق و آمرزش خواه.
رفیعی اضافه کرد: علاوه بر این در آیه 35 سوره مبارکه احزاب می فرماید: «إِنَّ الْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِينَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِينَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِينَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِينَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِينَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِينَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيرًا وَالذَّاكِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا»، صاحب کتاب «جاذبه قرآن» که در مورد این آیه نوشته بود: در ژاپن دو زن بودایی با یک مهندس ایرانی در محیط کار آشنا شدند و با این مهندس ایرانی بحث های دینی می کردند، یک روز به این شخص ایرانی گفتند می شود یک آیه از قرآن در مورد جایگاه زن و مرد بگویید چراکه شنیده ایم که قرآن مردسالار است؛ آن مهندس همین آیه از سوره احزاب را خواند و فکر آن دو به اندازه ای درگیر شد که بعد از مدتی گفتند این آیه در مورد مسایل ارزشی هیچ چیز باقی نگذاشته است و هر چه را که هست مطرح کرده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در این آیه 10 ویژگی برای زن و مرد به طور مشترک مطرح شده است، از جمله: مرد مومن، زن مومن، مرد راستگو، زن راستگو، مرد خاشع، زن خاشع و ... . این موارد از اصول حاکم بر سبک زندگی اسلامی است.
نظر شما