سرطان معده رتبه نخست سرطان ها در کشور را دارد

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در کنگره بین المللی جراحی سرطان گفت: شایع ترین سرطان های دستگاه گوارش و کبد، سرطان معده است که حدود ۱۲ درصد از سرطان ها و سرطان روده بزرگ با ۹ درصد و سرطان مری با چهار درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، رضا ملک زاده امروز (8 آبان) در کنگره بین‌المللی جراحی سرطان که در شیراز برگزار شد، با اشاره به مصرف 10 درصدی افراد بالای 40 سال از مواد مخدر تریاک و تأثیر قطعی این مخدر در ابتلا به سرطان، اظهار کرد: متاسفانه بیشتر این افراد به تصور سلامتی و رفع خستگی و برخی نیز برای تفریح به مصرف تریاک رو می آورند و این یک فاجعه است.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به افزایش مصرف الکل علاوه بر تریاک در کشور، بیان کرد: یکی دیگر از دلایل سرطان مصرف کباب و گوشت برشته است که سبب سرطان معده می شود و ما شاهد افزایش آمار سرطان معده در شمال کشور هستیم.

 

وی با اشاره به نقش سبزی و ماهی در پیشگیری از سرطان معده، متذکر شد: طبق تحقیقات مصرف روزانه یک قرص آسپرین در پیشگیری از سرطان معده موثر است در این زمینه تحقیقات در استان اردبیل شروع شده و 2 گروه تحقیقاتی در این زمینه با مصرف و عدم مصرف آسپرین تحت پایش قرار گرفته اند که نتایج آن در یک دوره 10 ساله مشخص می‌شود.

 

ملک زاده با بیان اینکه تحقیقات اولیه در سایر کشورها نشان می‌دهد که مصرف روزانه یک آسپرین 30 درصد سرطان معده و 35 درصد سرطان روده بزرگ را کاهش داده، خاطرنشان کرد: شایع ترین بیماری دستگاه گوارش در ایران ریفلاکس معده است و حدود 20 درصد ایرانی ها به آن مبتلا هستند که علاوه بر تأثیر بر روی کیفیت زندگی در طولانی مدت ممکن است سبب بروز سرطان معده شود.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ریفلاکس 30 درصد بیماری های گوراشی را تشکیل می دهد، افزود:  افراد مبتلا به این بیماری به دلیل نگرانی از ابتلا به سایر بیماری های گوارشی، زیاد به پزشک مراجعه می کنند و سرطان دستگاه گوارش و کبد در حال حاضر جزو شایع ترین سرطان ها است، این سرطان ها، 27 درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهند.

 

وی ابراز کرد: شایع ترین سرطان های دستگاه گوارش و کبد، سرطان معده است که حدود 12 درصد سرطان ها را به خود اختصاص می دهد و در مردان بیشتر شایع است و سرطان روده بزرگ رتبه بعدی را به حدود 9 درصد به خود اختصاص داده و سرطان مری هم حدود چهار درصد است.

 

ملک زاده سرطان های سینه، دهانه رحم و روده بزرگ را مهمترین سرطان های قابل پیشگیری دانست و تاکید کرد: مطالعات خوبی در مورد این سرطان ها در کشور در حال انجام است.

 

گفتنی است، نخستین کنفرانس جراحی سرطان در شیراز با حضور 12 مهمان خارجی از استرالیا، فرانسه، ژاپن، سوئد، ایتالیا، آمریکا، ترکیه و عمان همچنین استادان داخلی که از هفتم آذر 97 آغاز شده تا نهم این ماه در شیراز ادامه دارد.

 

خاطر نشان می شود،‌ در این کنگره علمی 400 متخصص سرطان شناسی و استادان و پژوهشگران در رشته‌های آنکولوژی و رادیوتراپی و رادیولوژی تازه های علمی را بررسی می کنند.

 

 

کد خبر 743814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha