اشاعه فرهنگ قرآنی از اصلی ترین برنامه کانون های مساجد است

معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور با اشاره به اینکه در 11 هزار کانون فرهنگی هنری کشور انجام فعالیت قرآنی در دستور کار است،گفت: باید برای تربیت حفاظ قرآنی برنامه و تلاشی مستمری داشت.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور در نشست کارشناسان قرآنی کانون های مساجد سراسر کشور اصلی ترین فعالیت کانون های مساجد را ترویج فرهنگ و برنامه های قرآنی برای نسل جوان دانست و گفت: ستادعالی کانون های مساجد مجموعه مردمی است که در سال 1371 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده است و وظیفه دارد برای ترویج فرهنگ دینی فعالیت کند.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در شاخصه هایی که برای مسجد طراز اسلامی ذکر کرده اند، مسجدی که محل اصلی رفت و آمد جوانان باشد و برنامه هایی مستمر داشته باشد را مسجد پویا عنوان کرده اند که کانون های مساجد خوشبختانه دارای این شاخصه هستند.

جعفری با اشاره به جذب نسل جوان در کانون های مساجد بیان کرد: مهمتر از جذب جوانان نگهداری، حفظ و استمرار حضور آنان در این مراکز است که در حال حاضر با برنامه ریزی های مستمر این امر امکان پذیر شده است و خوشبختانه نگاه و دیدگاه قرآنی در 11 هزار کانون مساجد سراسر کشور حاکم است و باید برای استفاده از این ظرفیت قابل توجه به اجرای برنامه های مختلف قرآنی و ترویج آن به شیوه های نو و متناسب با سن قرآن آموزان پرداخت.

 

اهتمام ویژه به قرآن شناسی و تربیت قرآنی نیز به عنوان مهم ترین ابعاد آموزش قرآن


معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور با تاکید بر اینکه در حال حاضر در جامعه اسلامی بیشتر به قرآن آموزی توجه شده است، در حالی که باید به قرآن شناسی و تربیت قرآنی نیز به عنوان مهم ترین ابعاد آموزش قرآن اهتمام ویژه داشت، گفت: در پرداختن به آموزش قرآن نباید نگاه گز ینه ای و تک بعدی داشت، همچنان که مقام معظم رهبری تربیت 10 میلیون حفاظ قرآنی را انتظار دارند و باید برای تربیت حفاظ قرآنی نیز برنامه و تلاشی مستمری داشت.

جعفری با اشاره به زندگی بزرگانی که عمری را در بحث های علمی و اندیشه ای سپری کرده اند یادآور شد: اندیشمند مشهور بوعلی سینا در اواخر عمر خود می گوید من عمری را در بحث کسب علم صرف کردم و لحظاتی پایانی عمر خود را در تدبر قرآن گذاشتم که ای کاش تمام عمرم را برای قرآن صرف می کردم.

وی ادامه داد: سفارش حضرت علی (ع) به امام حسن (ع) تاکید به اهمیت و توجه به قرآن بوده است و نیز پیامبر اکرم (ص) دو امانت گران بها را برای امت (قرآن و عترت که عمل کننده به روش قرآنی هستند) امانت می گذارند که در واقع این موارد نمونه هایی از تاکیدات اسلام برای جایگاه و اهمیت قرآن است.

معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور گفت: در زمان حکومت پهلوی ترویج سکولاریسم در جامعه حکم فرمابود که خوشبختانه با پیروزی انقلاب و استقرار حکومت دینی اهمیت ویژه ای بر ترویج معارف قرآن کریم در نظام اسلامی داده شد در این زمینه امام خمینی (ره) حتی در وصیت نامه شان به این نکته تاکید دارند و مقام معظم رهبری، قانون اساسی، برنامه توسعه پنج ساله و بودجه های حمایتی که دولت و مسئولان به امر قرآن اختصاص می دهند همه بر اهمیت قرآن دلالت می کنند.

جعفری خاطر نشان کرد: در امر فعالیت قرآن کشور بر طبق مقررات رهبری و بزرگان نظام نیازمند حرکت و فعالیتی جهادگونه هستیم که باید همگان بویژه اصحاب رسانه، خطبا، علمای صاحب رسانه همه در راه اعتلای قرآن به ویژه با محوریت خانواده ها تلاش کنند.

در نشست کارشناسان قرآنی کانون های مساجد کشور که امروز 20 مهر ماه در ستاد عالی کانون های مساجد کشور در حال برگزاری است، کارشناسان استان های بوشهر، کرمان، خراسان شمالی، سمنان و همدان برای گسترش فعالیت های قرآنی و اشاعه فرهنگ قرآن به بحث و تبادل نظر می پردازند.
پایان پیام/
 

کد خبر 74397

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha