مسجد «زنده» جوانان را بیمه می کند

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه علم و صنعت، معتقد است اگر بتوانیم در مساجد برای نوجوانان و جوانان فضایی مهربان و صمیمی ایجاد کنیم به نوعی این افراد بیمه می‌شوند زیرا مساجد این توانایی را دارند.

«افشین شریعت» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از مساجد با عنوان «بزرگ‌ترین پایگاه اجتماعی» یاد کرد و با اشاره به گستردگی و مقبولیت این نهاد میان اقشار گوناگون جامعه گفت: مساجد یکی از بهترین نهادها برای حل مسایل و مشکلات اجتماعی است.

 

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه علم و صنعت تهران در توضیح سخنان خود، گفت: همه ما مسجدهایی را دیده‌ام که وقتی نماز تمام می‌شود، انگار تازه برنامه شروع شده. خیلی‌ها دور هم ‌می‌نشینند و با هم صحبت می‌کنند. نوع تعامل امام جماعت، نوع برخورد و نوع نگاهش به جوان‌ها بسیار مهم است. آدم کاملا احساس می‌کند آنجا زندگی جاری است. یعنی آنجا فقط جایی برای نماز خواندن نیست. این مساجد می‌توانند بعضی وقت‌ها مشکلاتی که در محله پیش می‌آید و مانند آن را حل کند.

 

منهای جوانان

این استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم بررسی عملکرد مساجد موفق و الگو قرار دادن آنها گفت: نمونه‌های موفق نشان می‌دهد که می‌شود کاری کرد. اما آیا در کل جامعه اینگونه است؟ بیاییم یک کار اصولی انجام دهیم، نمونه های موفق را بررسی کنیم و دلایل موفقیت‌شان را پیدا کنیم و در این مورد جدی‌تر وارد شویم.

 

شریعت با بیان اینکه «مسجد می‌تواند فرهنگ صمیمت، مودت و همدلی را اشاعه دهد» ادامه داد: اگر بتوانیم در مساجد برای نوجوانان و جوانان فضای مهربان و صمیمی ایجاد کنیم به نوعی این افراد بیمه می‌شوند. مسجد این پتانسیل را دارد.

 

مساجد مخلص‌پرور

معاون فرهنگی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به نقش مساجد در سال‌های منتهی به انقلاب اسلامی و سال‌های جنگ تحمیلی تصریح کرد: اوایل انقلاب را نگاه کنید. اتفاقی که در مساجد می افتاد چه بود؟ کسانی فکر می کردند وظیفه دارند در مساجد به فکر خانواده های محروم باشند، به فکر دیگران باشند. مسجد حتی محل زندگی بعضی افراد بود. خیل عظیم بسیجیان مخلصی که صادقانه و خالصانه به جبهه‌ها رفتند از همان مسجدها رفتند یا جذب دوستانی شدند که در مسجد داشتند.

 

امام جماعت جمع

شریعت در تشریح نقش امام جماعت مساجد در بهره‌وری این نهادهای اجتماعی گفت: درست است که باید استقلال مسجد حفظ شود، اما اگر مسجد با مشکلاتی دست به گریبان است و نمی‌تواند به خوبی مخاطب را جذب کند، آیا نباید به چنین مسجدی کمک کرد، پیشنهاد و برنامه و راهکار داد؟ امام جماعت برای موفقیت در مسجد باید مورد قبول جمع باشد.

 

بانوان پشت پرده

این استاد دانشگاه همچنین بر اهمیت توجه به بخش بانوان مساجد تاکید و تصریح کرد: در مقایسه بخش خانم‌ها و آقایان در مساجد، حتی تناسب و تساوی گاهی در فضای برگزاری نماز هم رعایت نمی‌شود. امام جماعت و امور مساجد کارهای بسیاری در این زمینه می‌توانند انجام دهند.

 

دانشجویی در مسجد

معاون فرهنگی دانشگاه علم و صنعت در پایان نسبت به جذب دانشجویان در مساجد ابراز امیدواری کرد و گفت: جوان‌ها در سنی هستند که اوج انجام کارهای فرهنگی است، اما گاهی در مساجد یا بستر این کار فراهم نیست یا تحویل‌شان نمی‌گیرند. برای وصل کردن جوانان علاقمند به مساجد به نظرم حتی نهادهای دانشگاهی می‌تواند با همکاری امور مساجد بستری فراهم کنند که دانشجوهایی که چنین انگیزه و علاقه‌ای دارند راه‌شان به مساجد باز شود.

 

 

 

کد خبر 744123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha