گلایه و دردل های یک دهه هشتادی به وزیر آموزش و پرورش

«نشست بین نسلی» بهانه ای شد تا دانش آموزان از مشکلات کفِِ مدرسه ای در حضور وزیر آموزش و پرورش سخن بگویند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، نشست بین نسلی امروز ( 10 آبان ماه 1397)  به میزبانی وزیر آموزش و پرورش با حضور معاون امورزنان ریاست جمهوری  و دانش آموزان دوره متوسطه دوم برگزار شد که با حاشیه هایی همراه بود. از هر منطقه آموزشی دو دانش آموز دوره دوم متوسط به این نشست دعوت شده بودند.

 

مدیرکل امور زنان با طرح پرسشی مبنی بر علل کاهش گفتگو میان  نوجوانان با خانواده ها از دانش آموزان در خواست کرد تا در این باره صحبت هایی را بیان کنند. همین پرسش و نشست کافی بود تا دانش آموزان گلایه و دردل ها خود را به گوش «سید محمد بطحایی» برسانند.

 

رواج تک فرزندی و پر کردن خلاء با فضای مجازی

زهرا صفایی اولین دانش آموزی است فرصت پاسخ به این پرسش را می یابد و می گوید: خانواده ها مشکلات اقتصاد زیادی دارند و درگیری ها اجازه گفتگو با فرزندانشان را نمی دهد. مشکلات اقتصادی بر پدر تاثیردارد و نای صحبت کردن با فرزندانش را  ندارد. تک فرزندی رواج پیدا کرده و تنها راهکار فرزند برای پر کردن خلا فضای مجازی است.

او ادامه می دهد: در جامعه شکلی رواج پیدا کرده فرزندان تمایل به صحبت ندارند، صحبت نکنند بهتر است چون والدینشان  درک نمی کنند.

پدر و مادر شرایط فرزندان را درک نمی کنند

فاطمه ستاری یکی دیگر از دانش آموزان است که می گوید:تحمیل سلیقه از طریق والدین از سوی برخی از فرزندان پذیرفته نمی شود و بدون اینکه زحمتی بکشند تا به سلایق والدینشان فکر کنند، واکنش برعکسی انجام می دهند. والدین باید با احترام و درک فرزندشان او را آگاه سازند.

او ادامه می دهد:پدر و مادر شرایط فرزندان را درک نمی کنند. آنان باید در کنارفرزندانشان باشند نه در مقابل آنان. پدر و مادر غرق در مسایل کاری هستند در صورتی که نمی دانند نوجوان نیاز به محبت دارد تا رفاه و نیازهای مالی.

 

آموزش و پرورش همانند تفکر پدر و مادرها سنتی است

 

معظم زاده دانش آموز پایه دوازدهم است  و خطاب به وزیر آموزش و وپرورش می گوید: نسلی هستیم که به عنوان موش آزمایشگاهی با ما برخورد شد، ایده های جدید روی ما اجرا می کنند.

 

او ادامه می دهد: والدین تنها به یک نقشه راه تاکید دارند تنها خروجی ما درزندگی قبولی در دانشگاه است. تنها راه موفقیت را قبولی در دانشگاه ها می دانند. باید زمینه و زیر ساخت در جامعه فراهم شود تا تغییر نگرشی در این باره داده شود.

 

این دانش آموز دهه هشتادی ادامه می دهد: شرایط ما را غرب زدگی می دانند در حالیکه من شرایط امروزمان را مواجهه با تکنولوژی می دانم.

 

او بیان می کند: آموزش و پرورش همانند تفکر پدر و مادر سنتی است. کلاس درس تفکر و سبک زندگی در مدارس حذف می شود و این ساعت ها را به حسابان و ریاضی می دادند. معلم متخصص هم وجود نداشت تا به صورت این مبانی را به ما یاد دهد.

 

مشاوره خانواده در مدارس ایجاد شود

کیارش علیزاده دانش آموز پایه داوزدهم هم معتقد است دانش آموز پایینترین رکن آموزش و پرورش است و می گوید: مشکلات ما با نسل های گذشته تفاوت دارد.  حتی  دانش اموز پایه یازدهم هم با ما تفاوت دارد.

مشکلات ما گفتاری نیست. خیلی زیاد است، سال دوازدهم باید 8 درس را برای کنکور خواند. این درس ها ما رو تضعیف می کند تا با خانواده ارتباط نگیریم. یک سری درس هاهم  نهایی شده و در کنکور نمی آید. مانده ایم درس های نهایی را بخوانیم یا درس های کنکوری را. این مسئله باعث دلزدگی می شود.

 

او پیشنهاد می دهد در مدارس مشاور خانواده وجود داشته باشد تا بین فرزندان و خانواده ها میانجیگری کند.

کتاب سواد رسانه ای به دست ما نرسیده است

ریحانه دانش آموز پایه دهم هم می گوید: اختلاف سنی بین خانواده و فرزندان زیاد است. آنان ما را درک نمی کنند.فضای مجازی دغدغه شده است هم ‌برای نوجوان معضل شده و هم برای پدر و مادرها.

او تاکید می کند: کتاب سواد رسانه ای برای پایه دهم تالیف شده است. من دانش آموز هنوز این کتاب را دریافت نکردم. حالا این کتاب درباره ی فضای مجازی است باید بنیادی کار شود. سواد رسانه ای را باید از سن پایینتر آموزش دهیم.

یک جلسه ویژه مشکلات دانش آموزان پایه دوازدهم برگزار شود

سید مهدی قامت دانش آموز پایه دوازدهم هم از وزیر آموزش و پرورش خواهش می کند تا یک جلسه ویژه مشکلات دانش آموزان پایه دوازدهم برگزار شود.

او بیان می کند: گرایش دانش آموزان به فضای مجازی موجب می شود تا نوجوان به سمت خانواده ها گرایش نداشته باشد و همچنین دوری خانواده ها و مشغله ی آنان موجب می شود تا ما به سمت فضای مجازی برویم.

او به مشکلات اقتصادی اشاره می کند و می گوید: علاوه بر درس باید تفریحات داشته باشیم، مهمونی ها که همانند گذشته نیست و خواهر و برادریم نداریم و مجبور می شویم تا در فضای مجازی دوست پیدا کنیم. بلیت تفریحاتی همانند سینما و تیاتر سه و چهار برابر شده  و نمی توانیم برویم به همین دلیل به فضای مجازی روی می آوریم.

درس ها  کلیشه ای و کل گویی است

مهتاب افشار دانش آموزپایه یازدهم هم از لحن گفتار اکثر خانواده گلایه دارد که پرخاشگرانه یا دستوری است. برخورد های قهر آمیز دارند.

او بیان می کند: درس ها  کلیشه ای و کل گویی است. تنها گرفتن مدرک اهمیت دارد. یعنی جوان یک دریافت کننده مدرک است. این کتاب ها که برای دانش آموزان نوجوان تالیف شده است باید در اختیار دانش آموزان در پایه های پایینتر قرار گیرد تا تاثیر گذار باشد.

 

آقای وزیر تا وقتی که اتفاقی به مدرسه نیایید ما هیچ پیشرفتی نخواهیم داشت

علی جوان یکی دیگر از دانش آموزان است و خطاب به بطحایی بیان می کند: آموزش و پرورش سواد رسانه ای تالیف کرده است اما نیروی متخصص تربیت نکرده است.

او ادامه می دهد: این دروس اصلا در خیلی از مدارس تدریس نشد. ۵ سوال قبل از امتحان می دهند تا آموزش و پرورش فکر کند این درس تدریس شود.

این دانش آموزی بیان می کند:هر جا مشکل داشته باشیم یک بال آن در آموزش و پرورش است. مثلا در تالیف انسان و محیط زیست در پایه یازدهم یاد آور شده اند اگر در خانه اشغال نمی ریزید در بیرون هم نریزید. در صورتی که در کشور هایی همانند دانمارک فرهنگ را به صورت عملی نهادینه می کنند.

جوان تصریح می کند: آقای وزیر تا وقتی که شما اتفاقی به مدرسه نیایید ما هیچ پیشرفتی نخواهیم داشت. تا وقتی که مسئولان برای ما صحبت کنند،هیچ اتفاقی نمی افتد ما باید برای شما باشد.

 

 

کد خبر 744255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha