فردای ایران در گرو بیداری، عشق و شناخت «سرزمین محبوب من» است

رییس فرهنگستان هنر گفت: بر همگان مسلم گشته که سهم سرزمین محبوب من در مدنیت جهان فراموش‌نشدنی است، از همین رو ما همواره محسود دشمنان ایران قرار گرفته ایم.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی معلم دامغانی، رییس فرهنگستان هنر در مراسم نخستین جشنواره «سرزمین محبوب من» با ارایه سخنانی درباره پیشینه تمدن ایران و سهم آن در مدنیت  گفت: این مسلم است که سهم سرزمین محبوب من در مدنیت جهان فراموش‌نشدنی است و از این رو ما همواره محسود دشمن و دوست هستیم.

 

وی ادامه داد: آنهایی که با ما در این خطه می‌زیند همواره به چشم هراس به ما می‌نگرند اما گذشتگان ما اولین بار در زمان جمشید و زمانی در دوران فریدون جهان را گسترانیده‌اند، در حالیکه غرب قرن ها بعد در قرون وسطی اندک اندک جان گرفت و جهان را پاره کرد و این معنی همچنان تکرار می‌‌شود.

 

وی در پایان گفته‌های خود گفت: اکنون کرامتی را می‌طلبیم که غرامت آن بسیار سنگین است و فردا ما در گروی بیداری و عشق و شناختن سرزمین محبوب من است. 

 

علی رغم تاکید فروان رهبر معظم انقلاب مظاهر شهری ما به خط و زبان فارسی بی توجه است

منصور واعظی، رییس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تاکید بر حفظ  خط و زبان فارسی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند:« هویت ما به خط و زبان فارسی است و یکی از مهم‌ترین ابزار فرهنگی زبان است»، بنابراین هر کسی که نسبت به هویت فرهنگی خود احساس مسئولیت می‌کند، لازم است زبان فارسی را پاس دارد.

 

وی افزود: این مؤلفه‌ها باید هم در نظام آکادمیک و دانشگاهی ما ترویج شود و هم در فضای عمومی جامعه چرا که ما ایرانی ها در تاریخ ایران قبل و بعد از اسلام بر حسب سنتی که نسبت به تاریخ‌نویسی داشتیم، در تبیین کارهای نوآورانه تلاش وافری انجام داده ایم.

 

واعظی تصریح کرد: تمدن اسلامی، تمدن بیداری بود که با موضوعات مهمی چون انسانیت پیوند داشت. ایرانیان که همواره مردمانی موحد بودند تمدن بزرگی را به جهانیان عرضه کردند، چنانکه شهید مطهری در کتاب نقش تمدن اسلامی به روشنی در این‌باره صحبت می‌کند.

 

وی یادآور شد: نقش ایرانیان در توسعه فرهنگ اسلامی نقشی بسیار مؤثر و اصلی است و این نقش تا دوران صفویه همواره وجود داشته و با تحقق انقلاب اسلامی نیز این مؤلفه‌ها همواره دیده شده است، بنابراین ما نیز باید تلاش کنیم که این مؤلفه‌ها را تبیین و تشریح کنیم.

 

رییس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مطالبه دیگر خود را حفظ تاریخ و ادب خواند و ادامه داد: رهبر انقلاب بارها بر این دو حوزه تأکید داشته‌اند اما بنده تعجب می‌کنم که با این همه تأکید ایشان چگونه ممکن است که در محیط شهری ما از خط و زبان بیگانه استفاده شود، مگر غربی‌ها تابلوهای خود را به زبان فارسی می‌نویسند که ما بخشی از محیط شهری خودمان را به زبان بیگانه اختصاص داده‌ایم.

 

وی همچنین تشکیل 300 کانون شعر و ادب در کتابخانه‌های عمومی کشور را کافی ندانست و در ادامه یادآور شد: در هر کتابخانه باید یک کانون شعر شکل بگیرد و اگر چه آفزایش این کانون ها را تا رقم 500 در دستور کار داریم اما باز هم این تعداد در شان نظام ما نیست و باید تلاش کنیم که هر کتابخانه عمومی در کشور یک کانون شعر و ادبیات داشته باشد.

 

وی در  پایان سخنانش خاطرنشان کرد: امروز خوشحالیم که زبان فارسی به عنوان یک رشته اختصاصی در برخی از کشورها مورد توجه قرار می‌گیرند و این یکی از افتخارات ماست اما باید همچنان در توسعه و ترویج زبان فارسی کوششی بیشتر داشته باشیم.

 

بر اساس این گزارش، در ادامه مراسم عباسعلی براتی‌پور به شعرخوانی پرداخت و شعری را به ساحت امام زمان (عج) تقدیم کرد.

   

گفتنی شعرخوانی یوسفعلی میرشکاک و هدای جوایزی به شاعران برگزیده  به رسم یادبود بخش پایانی این مراسم بود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 74431

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha